reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a dokładniej co mówili ciekawego;)?

mowili o tym ze pacjetki:
-powinny czuc sie "dopieszczone" na porodowkach
-powinny moc rodzic w domu
-powinny moc rodzic rodznnie /za free/
-powinny miec mozliwosc wyboru pozycji w czasie porodu

zapomnieli tylko o tym ze pacjetki powinny miec tez mozliwosc znieczulenia na zyczenie !! ale to juz wymagaloby KASY od ministerstwa a to juz nie wchodzi w gre !!!

reklama
mowili o tym ze pacjetki:
-powinny czuc sie "dopieszczone" na porodowkach
-powinny moc rodzic w domu
-powinny moc rodzic rodznnie /za free/
-powinny miec mozliwosc wyboru pozycji w czasie porodu

zapomnieli tylko o tym ze pacjetki powinny miec tez mozliwosc znieczulenia na zyczenie !! ale to juz wymagaloby KASY od ministerstwa a to juz nie wchodzi w gre !!!

o tak, zieczulenie przede wszystkim:) i to zadarmo, a nie jak u mnie - szpital nie dysponuje odpowiednią ilością anestezjologów ;/

W Warszawie w szpitalu na ul.Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł :szok: Ale ponoć na ul.Karowej jest za darmo.

Katarzynom życzę spełnienia marzeń i lekkich porodów.
Na Karowej jest za darmo:tak: W dodatku wszytskie sale porodowe sa jednoosobowe. Za połozna tylko nieźle sobie życzą, bo aż 1200zł., znieczulenie-400zł.:szok:

Witam się z rana :happy:

W końcu i mnie dopadła bezsenność- nie śpie od 4 :szok: wstawiłam pranie i oglądam tv...niesamowite,bo jeszcez niedawno było dla mnie niedopomyślenia wstać o 8:tak::-):-D
...może to przez to,że dziś kończy się 35tc na który tak czekałąm i odliczałam dni...no i na 12 wizyty u doktora :tak: ale się zdziwi jak mnie zobaczy jeszcze w dwupaku, bo po ostanich akcjach skurczowych widziałam w jego oczach zwątpienie i bezsilność na te skurcze i chyba myślał,że dłużej nie da się tego przeciągnąć ...

Ostatnia edycja:
O! I jeszcze do tego ten pecherz!
Gdyby tak mozna bylo w wodzie rodzic w PL... fajnie by bylo. Ale niestety, takie cos to najwyzej w domu, na co oczywiscie nie mialabym odwagi...
Wiecie ile biora za porod rodzinny w moim szpitalu? Zaledwie ... 300 zl. Kto da wiecej?
Przecież w wielu szpitalach już od dobrych paru lat jest mozliwość rodzenia w wodzie ...w zasadzie w Warszawie nie wiem w którym szpitalu takiej możliwości nie ma :confused::confused::confused:

u mnie nawet odplatnie nie ma takiej mozliwosci hihi
miedzyrzeccy rzeznicy uwielbiaja patrzec jak kobiety cierpia i wyją z bólu:-)
ale ja się nie dam pokaże im ze jestem silna tylko czekam kiedy bede mogla sie wykazac:-)
Masakra :szok: nie myślałam,że są jeszcze szpitale w którch nie można wziąść znieczulenia :szok:

Witajcie nadrobiłam was na szczescie nie było tego tak duzo jak zawsze:-)
Czytałam co u Anooli i mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i wylezy plackiem wszystkie watpliwosci.
Asiu powodzenia z Fifim mam nadzieję że kuracja lampami przyniesie dziś efekt!
Małe info od Natalki: Jeśli będzie ok to dziś o 9 wychodzi z Lenką ze szpitala.. ma problemy z karmieniem i przedwczorajsza noc cierpiala bo mala sie nie najadala a z butelki Lenka nie chciala pic. ]

A teraz ja trochę ponarzekam...
Wczoraj cieszylam sie ze sie w koncu wyspalam za to dzis to byl jakis nocny obled... oko moze zmruzylam na godzinkę!!!
kurka wodna jak mnie brzuch bolał i jakie skurcze miałam... czulam doslownie jakby ktos mi rozwieracz w pipke wsadzil i na chama ją rozwieral.. eheh cóż za porównanie ale nie wiem jak to inaczej ująć. Chyba przez tą nieprzespaną noc głowa mi pęka i oczyma nie mogę wodzić bo taki ból jest (ćiśnienie wporzadku).
i jeszcze ból krzyża połączony z drętwieniem pleców.. wszystko co piekne juz chyba mam:-)

reklama
Do góry