reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Szczerze mówiac to 1 słysze...
Ja butelki nie kupuje, przy Paulinie nie miałam, a powiem, ze bardzo działa na psychike... jak chce sie karmic to po co flacha, w razie czego sklep blisko.
U nas szpital jak zobaczył butelke na oddziale to był szum, bo dziecko nalezy przystawiac przez 2-3 dni po porodzie własnie po to by mleczko było! Jak nie bedziesz przystawiac to mleczka nie bedzie, a dziecku podajac butle szybko ja pokocha, bo z butli leci łatwiej... i wtedy wiekszosc mamus rezygnuje z karmienia...., ale o tym w innym watku.
Nic dodac nic ująć - sklepów ci u nas pod dostatkiem - będzie potrzebna to kupimy, tak samo laktator i smoczki. Wierzę, że mi to wcale sie nie przyda;-)

Przyszły mi dziś kremik i żel do kąpania Linea Bimbi i koszulka do karmienia - no i jutro jedziemy po fotelik. Jest nadzieja, że do końca tygodnia się skompletuję w końcu z wyprawką (w 37. tygodniu to już by wypadało się zatreścić) i zaczne prac i prasować, a wózio w styczniu kupimy, w końcu i tak od razu na spacer nie pójdziemy :-D Nie wiem czemu mam wrażenie, że te dni lecą coraz szybciej???:confused2:

reklama
no widze jednak ze TP górą;-) w takim razie ja tez chyba zdecyduje sie na TP.
Roxeen a od jakiego sprzedawcy kupowalas te buteleczki?

o kurcze zapomnialam o karuzeli:szok: tego jeszcze mi brakuje.

Wczoraj wyczytałam w jakiejs gazetce, ze smoczek uspokajacz warto mieć bo dziecko po urodzeniu ma bardzo silną potrzebe ssania i nie ma opcji by cały cza był przy piersi. jak nie smoczek to będzie ssał kciuk.

Ja jeszcze nie wybrałam. podobno ze smoczków butelkowych avent trudniej ssac pokarm małemu niz Z TT. Ale z piersi podobno też mu nie lekko ;-)

Ja też jeśli będę zmuszona posiadać butelkę to TT na pewno.
agagsm - widze, że zdecydowałaś się na linię kosmetyków ;-) ja też je będę kupowac na pewno tylko musze wybrać się do apteki- na szczęście jak pisałam mam pod nosem więc kupię w każdej chwili.
Gosia śliczna karuzelka, fajnie mieć taką też zakupię ale nie jest to Beti towar pierwszej potrzeby, możesz kupić nawet jak maleństwo będzie na świecie - a może ktoś w prezencie kupi ;-)
Choć powiem wam - ze .. jakoś tak jestem okreslona co do ciuszków, kosmetyków, zabawek - że jakiś mam strach, że ktoś mi kupic coś czego nie użyłabym.
Tak mi na głowę padło jakoś :-D

Kaja no ja już dostałam ciuszki takie że nie założę a nowe :sorry: kurcze miło jak ktoś coś kupuje ale gusta są różne wolałabym już zabaweczkę grzechotkę na później niż jakiś ciuszek co nie założę :zawstydzona/y:

Dziewczyny powiedźcie, czy podgrzewacz Aventa pasuje do butelek tommee tippee?
W sumie mam 2 butelki Aventa, ale chyba jeszcze kupię jedną TT i jedną Dr Browns. Tak w razie czego. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i butelki nie będą potrzebne, ale wolę mieć w razie czego. Moja koleżanka używała Dr Brownsa i była bardzo zadowolona. W sumie od niej pierwszy raz usłyszłam o tych butelkach.

Ostatnia edycja:
Kubiaczka bardzo fajny ten kombinezon...
i Gosia karuzela też...

a z tą butelką do karmienia w razie czego jak nie ma się pokarmu w piersi to nie rozumiem, oni tam w szpitalu nie mają jakichś dyżurnych... nie chce mnie się wierzyć, żeby potem pamiętały, która butelka od którego dziecka....

reklama
Agagsm pod warunkiem ze w święta się nie urodzi to sklepy otwarte :-D

ja jeszcze mam troszkę do kupienia kiedy ja się z tym wyrobię to nie wiem:cool:
Hehe no nie pomyślałam, ale mała ma zakaz wychodzenia w święta - przed i po to ok. ale w święta będę jeść, a nie rodzić:-D
A poza tym to ładna karuzelka!

Wczoraj wyczytałam w jakiejs gazetce, ze smoczek uspokajacz warto mieć bo dziecko po urodzeniu ma bardzo silną potrzebe ssania i nie ma opcji by cały cza był przy piersi. jak nie smoczek to będzie ssał kciuk.

Ja jeszcze nie wybrałam. podobno ze smoczków butelkowych avent trudniej ssac pokarm małemu niz Z TT. Ale z piersi podobno też mu nie lekko ;-)
Znam dużo dzieci wychowanych bez smoczka i nie było problemów z ssącym kciukiem, więc to nie reguła;-)

Ja też jeśli będę zmuszona posiadać butelkę to TT na pewno.
agagsm - widze, że zdecydowałaś się na linię kosmetyków ;-) ja też je będę kupowac na pewno tylko musze wybrać się do apteki- na szczęście jak pisałam mam pod nosem więc kupię w każdej chwili.
Gosia śliczna karuzelka, fajnie mieć taką też zakupię ale nie jest to Beti towar pierwszej potrzeby, możesz kupić nawet jak maleństwo będzie na świecie - a może ktoś w prezencie kupi ;-)
Choć powiem wam - ze .. jakoś tak jestem okreslona co do ciuszków, kosmetyków, zabawek - że jakiś mam strach, że ktoś mi kupic coś czego nie użyłabym.
Tak mi na głowę padło jakoś :-D
Kaja wzięłam krem i żel do kapieli z Linea Bimbi - pachną podobnie - mi się podoba - zamawialam w aptece cefarm24, bo w wawie tylko w jednym sklepie i mi sie jeździc nie chce:happy:
Ja tez mam specyficzny gust i konkretne poglądy na to co chce miec i używać, więc jak to mówisz, na głowe mi padło - i jak słyszę, że ktoś o coś nas podpytuje to zawsze mówię "już to mamy" i liczę, że nie kupi heheh A dziadkom powiedzieliśmy, że wolimy sami wybierac rzeczy dla dziecka, więc ile chcę wydać na wnuczkę niech powiedzą ile przeznaczyli, my coś tam za to kupimy i im pokażemy co kupiliśmy, byle sami z siebie nic nie kupowali:tak:

Dziewczyny powiedźcie, czy podgrzewacz Aventa pasuje do butelek tommee tippee?
W sumie mam 2 butelki Aventa, ale chyba jeszcze kupię jedną TT i jedną Dr Browns. Tak w razie czego. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i butelki nie będą potrzebne, ale wolę mieć w razie czego. Moja koleżanka używała Dr Brownsa i była bardzo zadowolona. W sumie od niej pierwszy raz usłyszłam o tych butelkach.

"W razie czego" i aż 4 butelki? WOW:-D:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry