reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

...ja wczorajszy dzień miałam tragiczny :-( po tym badaniu na glukoze, wymiotowałam cały dzień. Wszystko co zjadłam, zaraz zwracałam i przez to dziś jakieś 2kilo mniej. :/ pogoda dzis taka sobie ale może się skusze i wyskoczę po wyniki badań.

Wczoraj dostaliśmy z moim J paczkę od moich rodziców na Mikołajki....a tam...sporo ciuszków dla dzidzi, się rozczuliliśmy oglądając je.

Dziewczyny mam pytanie...czy wy też krwawicie codziennie z nosa? :sorry:
Nie wiem czy to przez to suche powietrze w mieszkaniu, czy może osłabienie, ale mam anemię i boję się że to może szkodzić dziecku. Chyba bede musiałą w czwartek pogadać z tym moim beznadziejnym ginem :no:

mississ - ślicznym aniołkiem jest Twój Antoś. Buziaczki w niebiosa dla niego :*:*:* i dla tak zdolnej mamusi . Ostatnio myślę aby tak właśnie nazwać mojego synka o ile urodzi się synkiem :tak:

reklama
dziekuje kobitki, a łancuszkami napewno sie pochwalimy z mezem :tak:

marti8 co do krązka to nie :no: ja chce zeby mnie zszyli i juz niech mi zaszyja tą głupią dziure i swiety spokoj bedzie. szew nie powoduje tylu infekcji co krazek... moze bardziej przy szwie trzeba wypoczywac i uwwazac na siebie no i to si epod narkoza zaklada a krazek nawet w gabinecie ale wole chyba zeby mnie zszyli i dawali leki przeciw skurczom niz byc mniej pewna... kurde tyle sie na te tematy naczytalam ze juz mam dosc:sorry: ale juz jestem lepiej przygotowana i moze nawet niebedziemy czekac tych 5-6 miesiecy co lekarze mowia tylko wlasnie te 3 i pozniej co bedzie to bedzie...
tyle kobiet rodzi zdrowe piekne dzieci jak pieprza caly system i im si eudaje happy endem rozwiazac wszystko to i ja sprobuje... szkoda tylko ze ten slub mam pod koniec kwietnia a nie w lutym :confused2:

Dziewczyny mam pytanie...czy wy też krwawicie codziennie z nosa? :sorry:
Nie wiem czy to przez to suche powietrze w mieszkaniu, czy może osłabienie, ale mam anemię i boję się że to może szkodzić dziecku. Chyba bede musiałą w czwartek pogadać z tym moim beznadziejnym ginem :no:

Wiesz ja jak walczyłam z moją straszną anemią na początku, kiedy hemoglobinę miałam poniżej 7 i żelazo poniżej 10 to też krwawiłam z nosa i to często bardzo często... wiec możliwe ze to jest przyczyna, ale lepiej powiedz o tym ginowi.

hmmm, ja właśnie słyszałam że lepiej jest krążek założyć niż szef, ale nie wypowiadam się za bardzo bo aż takiej wiedzy nie mam...

No u mnie lekarz też mówił o krążku, a w ogóle u nas w mieście już szwów nie chcą ginekolodzy zakładać bo to przestarzała metoda tak mówią. Ale ja osobiście czytając o krążku i szwie chyba jednak wolałabym szew. Jakoś tak podobno bezpieczniej, ale nie wiem nie jestem specjalistą.

I ja się melduję przed południem,
nocka dzisiaj ok nawet , pobuda o 10, teraz już po śniadanku, tosta zjadłam - coś mnie ostatnio na nie wzięło. Jeszcze małą kawkę wypiję i się szykuję z mamą na zwiady do sklepu - mama chce obejrzeć łóżeczka i materacyki oraz pościele, bo chce wnusiowi kupić, więc jedziemy połązić trochę.
Adelina gratuluje zdanego prawka. Czarnuszka a za Ciebie trzymam kciuki na czwartek.
Dziewczyny, ta książka "Nigella świątecznie" (nie wiem czy prawidłowy tytuł napisałam) jest w makro za 69zł, widziałam wczoraj w gazetce, mam nadzieje, że to była cena brutto, bo tak w biegu oglądałam, ale na stronie można zobaczyć.
To ja uciekam się szykować i do potem. Miłego dzionka.

przed chwilą poszłam do swojego laboratorium spytać się, czy jak będę robić test obciążenia glukozą, to czy muszę przychodzić i robić najpierw na czczo, a potem wypić i po godzinie kolejne pobranie, bo mój gin kazał zrobić, tylko godzinę po wypiciu glukozy, bez na czczo. Laborantka powiedziała, że muszę na czczo, bo tak sie robi. Więc ja się jej spytałą, że po co mam robić to na czczo, czy czemuś to służy, a ona nie potrafiła mi wytłumaczyć:eek: i kazała mi se szukać laboratorium, gdzie nie zrobią mi na czczo. A mi wcale nie chodziło o to, że będę szukać takiego laboratorium, gdzie zrobią mi tylko po obciążeniu, tylko po prostu chciałam, żeby mi wytłumaczyła, po prostu chciałam wiedzieć, bo tu mam koło nosa laboratorium i wcale nie chce mi sie jechac nie wiadomo gdzie. Ale ona się wogóle oburzyła i teraz się boję, ze mnie mocno pokłuje jak do niej pójdę:zawstydzona/y:

reklama
Mirosia, wsiadłaś jej na ambicję:laugh2: Z drugiej strony myslałam ze takich odpowiedzi powinny umiec udzielac..:eek:

p.s. dzieeeeeeeekuje wszystkim za gratulacje, kochane jestescie:)

Do góry