reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja nie wiem czy można pić w ciąży mięte. Mnie lekarze nie kazali pić mięty. Nie powinno sie za dużo też dawać dzieciom i kobietom po menopauzie. POdobno przyspiesza osteoporozę a u dzieci coś tam z kościami moze sie dziac. Także w ciąży to chyba z ta mięta też trzeba ostrożnie :eek:
A ja właśnie czytałam, że wszystkie mięty rumianki, są zalecane w ciąży bo pobudzają prace jelit, i dobrze działają na zaparcia...

reklama
Hejka!

Ja noc miałam taką sobie, budziłam się kilka razy, ale tylko raz na siku. Wogóle ostatnio to mnie męczą jakieś powalone sny i przez nie się budzę, a potem chodzę jakaś niewyspana. Ja wczorajszy dzień miałam strasznie śpiący, ale dopiero ok. 19 mi się drzemnęło. Tylko ciągle mnie ktoś budził, jak nie telefon, to moja siostra coś chciała, to mój Ł. świecił światło.

gaba dobrze, że to tylko jelita. Jak tak czasem mam, ale mój sposób to pójście na kibelek i siedzenie aż do "skutku";-) No i od dłuższego już czasu kibelek odwiedzam rano i wieczorem, dzięki czemu już mnie nie męczy brzuch, a muszę powiedzieć, ze nie raz się wytraszyłam, bo brzuch bolał tak, że się wyprostować nie mogłam.

Co do rozstępów, to mi szybko wyskoczyły na piersiach, tak jakby od spodu mam całe w paskach pionowych... Od samego początku smaruję sie oliwką, ale piersi mi się tak momentalnie powiększyły, że raczej nic by mi nie pomogło. Nadal sie smaruję oliwką i teraz czekam, aż zbledną, bo raczej nic już na nie nie poradzę. Na brzuszku jeszcze nie mam, ani nigdzie indziej. Ale nic mi tak się w jedną chwilę strasznie nie powiększyło jak biust, więc to raczej zrozumiałe.

A wogóle to zauważyłam u siebie, jak mi przytyły nogi i cellulit mi się na nich zrobił:confused2: No ale brak ruchu robi swoje.. Może uda mi sie od tego miesiąca raz w tygodniu chodzić na basen.

Planów na dziś nie mam żadnych. Oczywiście znalazło by sie wiele rzeczy za które mogłabym się wziać, tylko żeby mi się chociaż trochę chciało...:sorry::sorry: Zrobiłam się leserem do potęgi:eek:

poszperałam o tej mięcie i z innego forum wrzucam
Istnieja 2 rodzaje miety :

Mieta polna -dziala wykrztusnie, wywoluje miesiaczke,przynosi ulge w bolach miesiaczkowych . W czasach kiedy nie bylo aborcji (duze ilosci ) stosowano do wywolania poronienia . Doprowadzalo to do wielu powiklan i wykrwawienia sie kobiety ( NIE STOSOWAC !!! )

Mieta pieprzowa -dziala wiatropednie, zolciopednie, skuteczna na bole zoladka i kurcze, wspomaga trawienie , dziala przeciwbiegunkowo , lagodzi nudnosci migrenowe, dziala wspomagajaco przy bezsennosci.
Mieta pieprzowa to wspanialy srodek zastepujacy kawe czy herbate !!!

hej kochane

aneczka to popros zeby ci sprawdzal tak na wszelki wypadek :tak:

odebralam wczoraj wyniki badania histopatologicznego lozyska... i wsio ok jest :eek: to chyba jednak ta niewydolnosc o ktorej lekarze mowia ze raczej nie bo przeciez nie rodzila pani wczesniej. a ja wyczytalam ze moze byc tez wrodzona, po zabiegu i po porodach wczesniejszych... wiec ja mam chyba ta wrodzona:zawstydzona/y:

my z mezem czekamy na becikowe i kupujemy sobie albo bransoletkialbo zlote lancuszki z serduszkiem i wypisanym z przodu synka imieniem a z tylu z datami jak dlugo dla nas walczyl by byc z nami... mam nadzieje ze w grudniu przyjda przed swietami...
trzymajcie sie brzuchatki :* milego dzionka

to moje Antosiowe Aniołeczki.

antosiu mama z tatą Cię mocno kochaja i nigdy nie zapomną o Tobie synku kochany nasz :* (*)

Kurcze to muszę zobaczyć jaką ja piję:eek::eek::eek: dzięki mrozik

mississ-wow , ale śliczne aniołeczki, przepiekne...a ten pomysł z łańcuszkami jest świetny, jak przyjdą to się pochwal nimi...
Co do niewydolności, to pewnie założą Ci ten krążek....

witajcie
ja wczoraj bylam u gina, z Krzysiem wszystko dobrze wazy juz okolo 715 gram, a ja musze troszke wiecej odpoczywac i lekarz kazal mi brac nospe az 3 razy dziennie, jutro ide na badania m.in glukoza zobaczymy czy to takie straszne jak wszystkie piszecie :)
a za chwile musze podjechac do firmy zawiezc moje zwolnienie i podbic legitymacje ubezpieczeniową

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry