reklama
Gosia_x_bonus i gratis
Fanka BB :)
Rybka fajnie, że wszystko dobrze
a ja dostałam właśnie książkę Bliźnięta poradnik dla rodziców zabieram się za lekturę, a potem na spacerek,mieszkanie ogarnięte,obiadek zaplanowany, trzeba się dotlenić
słoneczka życzę
a ja dostałam właśnie książkę Bliźnięta poradnik dla rodziców zabieram się za lekturę, a potem na spacerek,mieszkanie ogarnięte,obiadek zaplanowany, trzeba się dotlenić
słoneczka życzę
moniSkaBe
zawsze zastanawialam sie co to sa wlasnie te "wczasy pod grusza" 
poprosze o wyjasnienie..

poprosze o wyjasnienie..
silvii28
To taki dodatek do pensji płacony głównie w państwowych zakładach i budżetówce (choć niekoniecznie). Warunkiem, żeby dostać wczasy pod gruszą jest to, żeby w roku wykorzystać co najmniej 10 dni urlopu w jednym ciągu.zawsze zastanawialam sie co to sa wlasnie te "wczasy pod grusza"
poprosze o wyjasnienie..
zawsze zastanawialam sie co to sa wlasnie te "wczasy pod grusza"
poprosze o wyjasnienie..
Pracodawcy zatrudniający powyżej 20 pracowników są zobowiązani do utworzenia zakładowego funduszu świadczeń socjalnych to głównie dotyczy budżetówek. Z jego środków można uzyskać m.in. dofinansowanie urlopu czyli tzw "wczasy pod gruszą". Czyli pracodawca dopłaca ci do tego, że sam sobie we własnym zakresie organizujesz wakacje...tzn u nas trzeba wziość 14 dni urlpu i wypisac zaswiadczenie o wczasy i dosteje sie ok 1100 zl i teraz dostalismy doplate do tego kolejne 380 zł:-)
moniSkaBe
aha dziekuje :-)
jak zwykle mnie omijaja wszystkie fajne rzeczy
jak zwykle mnie omijaja wszystkie fajne rzeczy

aha dziekuje :-)
jak zwykle mnie omijaja wszystkie fajne rzeczy![]()
Wiesz MoniSka ale pensje w budżetókach są różne a zazwyczaj małe wiec jakoś muszą nam to wynagradzać:-)
Witam Was dziewczynki!!
Nie było mnie u was dwa dni, więc będę miała sporo do nadrobienia, biorąc pod uwagę tempo waszego pisania:-), no ale dam radę.
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Wybrałam się z teściową wczoraj na zakupy i chyba przeholowałam bo całą noc miałam strasznie twardy brzuch, normalnie jak skała i nie pomagały nospy, bardzo się wystraszyłam tym bardziej, że mnie brzuszek bolał a byłam sama w nocy bo mąż na dyżurze.:-( No ale teraz jest już lepiej i dzisiaj to nic nie robię oprócz tego, że pójdę po wyniki mojej glukozy. Wpadnę do Was jak wrócę i wtedy wszystko uzupełnie.
Nie było mnie u was dwa dni, więc będę miała sporo do nadrobienia, biorąc pod uwagę tempo waszego pisania:-), no ale dam radę.
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Wybrałam się z teściową wczoraj na zakupy i chyba przeholowałam bo całą noc miałam strasznie twardy brzuch, normalnie jak skała i nie pomagały nospy, bardzo się wystraszyłam tym bardziej, że mnie brzuszek bolał a byłam sama w nocy bo mąż na dyżurze.:-( No ale teraz jest już lepiej i dzisiaj to nic nie robię oprócz tego, że pójdę po wyniki mojej glukozy. Wpadnę do Was jak wrócę i wtedy wszystko uzupełnie.
eh mój M tez ma dostać wyrównanie za wczasy pod gruszą, tylko nie wiem kiedy to nastąpi...w ogóle dowiedziałam się że jak się urodzi Gabrynia to dostanie ze szpitala 1000zł, i ja też bo on mnie ubezpiecza, więc na dobry początek będziemy mieli 2000tysie+ 1000 z becikowego;-)eh ale pewnie starczy na chwile, zwłaszcza że zamierzamy kupić mieszkanie, i trzeba będzie je wykończyć...
reklama
Marti8 twój mąż powienien dostać wyrównanie do konca roku czyli w grudniu możecie liczyć na dodatkowy zastrzyć pieniążków:-) U mnie aż tak dobrze nie ma jak u was...no ale jak się ubezpiecze z tego tytułu 500zł dostane z commercial czyli w lutym się ubezpieczam bo tam też są jakies zasady i mi już w pracy wytłumaczyli bo mi z pensji bedą sciągac 20 a pracodawca doplaca 40zł wiec dobe i to