reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Drugie becikowe to tzw.becikowe samorządowe.Nie wszędzie jest i samorządowcy też swoje zasady ustalają.Co do ubezpieczenia to zawsze jest chyba jakiś okres który musi minąć.Zazwyczaj pół roku.

reklama
Jak czytam i tym że siara Wam leci to mi słabo... ostatnio po kapieli jak zobaczyłam kropelkę to sie rozbeczałam. OKROPNOŚĆ brrr w całym tym interesie okropnie brzydzi mnie fakt karmienia piersią. Mozecie mnie zlinczować ale to jest feee

ja cię nie zlinczuję, bo też się tego, no może nie brzydzę, ale boję i wstydzę
nie chcę byc traktowana jak mleczna krowa, żeby mi cos z cycków wyciekało, zebym musiała wychodzić, bo pokarm leci, żeby były twarde i bolące, bo pokarmy za duzo, żeby brodawki były poranione, no i odciaganie pokarmy, jakies zatkane kanaliki - nie no koszmar jakiś:no:

nie smijecie się tylko - ciągle widzę przed oczami obraz krów mojego dziadka z podłączonymi elektrycznymi dojkami - i tak siebie widzę, tylko że z laktatorem:wściekła/y:

ja cię nie zlinczuję, bo też się tego, no może nie brzydzę, ale boję i wstydzę
nie chcę byc traktowana jak mleczna krowa, żeby mi cos z cycków wyciekało, zebym musiała wychodzić, bo pokarm leci, żeby były twarde i bolące, bo pokarmy za duzo, żeby brodawki były poranione, no i odciaganie pokarmy, jakies zatkane kanaliki - nie no koszmar jakiś:no:

nie smijecie się tylko - ciągle widzę przed oczami obraz krów mojego dziadka z podłączonymi elektrycznymi dojkami - i tak siebie widzę, tylko że z laktatorem:wściekła/y:
Och wreszcie ktoś kto ma podobne odczucia. Zanim byłam w ciązy miałam taki sen, że mam malutkie dziecko i ono płacze bo jest głodne...i wszystko sprowadzało sie do tego okropnego uczucia obrzydzenia, bo wiedziałam że musze je nakarmic piersia a nie mogłam sie przełamać brrr
zawsze piersi były dla mnie takie seksualne a tu trzeba to pulpetowi do buzi wkładac i on z tego masakre robi...:eek:

kwestia wysokości becikowego zalezy od kryterium dochodowego sa różne wysokości najbiedniejsze rodziny dostają 2000zł. bogatsze 1000zł. w moim przypadku x 2, męża ubez.800zł. na jedno dziecko, czyli 1600zł., w moim ubez. 600zł. na jedno dziecko,czyli 1200zł. łącznie się uzbiera, ale np. dla myślących jaka to kasa wózek +dwa foteliki sam.(mus bo dużo się poruszamy autem)to koszt 2500zł. a nie wspomnę o reszcie

Jakiego ja mam lenia.Poszliśmy na zakupy i paskudnie słabo mi się robiło.teraz leżę i zastanawiam się jak zrobić pomidorową bez kiwnięcia palcem;-) a Mój M po wczorajszej akcji zrobił się słodki,że do rany przyłóż...szok.Jest taki jak zawsze,z reguły dobry facet z niego.Tylko raz na miesiąc musi mnie z równowagi wyprowadzić..eh.

sprawdziłam sobie że w Bydgoszczy becikowe samorządowe należy się osobom u których dochody na jedna osobę w rodzinie netto!!! nie przekraczają 1008 pln więc się łapiemy

tylko nie wiem za jaki okres czasu te dochody za rok 3m-ce???

Och wreszcie ktoś kto ma podobne odczucia. Zanim byłam w ciązy miałam taki sen, że mam malutkie dziecko i ono płacze bo jest głodne...i wszystko sprowadzało sie do tego okropnego uczucia obrzydzenia, bo wiedziałam że musze je nakarmic piersia a nie mogłam sie przełamać brrr
zawsze piersi były dla mnie takie seksualne a tu trzeba to pulpetowi do buzi wkładac i on z tego masakre robi...:eek:

nie nakręcajcie się tak negatywnie to jest fajna sprawa mieć taką świadomość że twoja dzidzia rozwija się dzięki tobie

ale każda z nas ma wybór :tak::tak::tak:

reklama
sprawdziłam sobie że w Bydgoszczy becikowe samorządowe należy się osobom u których dochody na jedna osobę w rodzinie netto!!! nie przekraczają 1008 pln więc się łapiemy

tylko nie wiem za jaki okres czasu te dochody za rok 3m-ce???
Pewnie za miesiąc.To ładne kryterium...większość z nas by się łapała...w Słupsku tak łatwo nie jest.Dostają tylko te gagatki regularnie korzystające z opieki...diabeł wie ile osób udaje biedniejszych niż jest!

Do góry