Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Dzień dobry!!!!!!!!!!1
Ale wczoraj mialam dzien!!
Pierwszy raz jechalam samochodem po zdaniu prawka...oczywiscie tylko kawałeczek do sklepu no i oczywicie z z K.....hee
Na dodatek bylismy w BODZIO i wypatrzylismy sobie PPPIIEKNAAAAAA sypialnie....dzisiaj jedziemy kupic.....szafa 4 drzwiowa z takimi lampkami u góry....cudna i łozeczkooo takie sliczne!!!!!! az mi gały wyszly na ten widok.... no i dzisiaj peło roboty mamy...bo musimy jeszcze nan gielde jechac podokupowac jakias szafke do lazienki.... wpieprzymy ja do lazienki u nas u gory na nasze rzeczy hehe
) no i bede musiala wszystko z pokoju wyrzucic bo teraz juz nie bedzie goscinnego ylko nasza sypialnia no i w rogu se ustawie jakies szafeczki na moje rzeczy typu mleko dla sebusia itp...bo trzymam w pokoju bo nie chce mi sie latac do kuchni co sekunde i robic mu jesc...no i mamy tu tez swoja lodowke...jakos to bedzie zreszta pokoj duzy wiec jakos to urzadzimy
)No i choinke chcemy kupic taka srednia zeby Sebus sie cieszyl....
ehhhh
sper ciekawe czy zakupki sie udadza
)
Wczoraj tez malo co pisalam....bo przyjechali znajomi oblac moje prawko...hehe oczywiscie z moim malzonkiem a ja to sie tylko gapilam...
Ale przeczytalam wszystko co napisalyscie

to i komedie obejrzy
)tylko potem jak sie wzruszam to sie dziwi....i mowi.....Jaka wariatka co beczysz...
z Nami napewno sie lepiej poczujesz...trzymam kciuki za Twoja niunie
) musisz byc dzielna...Buziak w brzuszek :*:-)
)
ale musisz byc szczesliwaaaaaaa straszzznie
)

mozna sie zakochac hehe
)
Ale wczoraj mialam dzien!!
Pierwszy raz jechalam samochodem po zdaniu prawka...oczywiscie tylko kawałeczek do sklepu no i oczywicie z z K.....hee
Na dodatek bylismy w BODZIO i wypatrzylismy sobie PPPIIEKNAAAAAA sypialnie....dzisiaj jedziemy kupic.....szafa 4 drzwiowa z takimi lampkami u góry....cudna i łozeczkooo takie sliczne!!!!!! az mi gały wyszly na ten widok.... no i dzisiaj peło roboty mamy...bo musimy jeszcze nan gielde jechac podokupowac jakias szafke do lazienki.... wpieprzymy ja do lazienki u nas u gory na nasze rzeczy hehe
ehhhh
Wczoraj tez malo co pisalam....bo przyjechali znajomi oblac moje prawko...hehe oczywiscie z moim malzonkiem a ja to sie tylko gapilam...
Ale przeczytalam wszystko co napisalyscie
- o ludzie co za babka...po co jej to bylo..? masakra...no my mieszkamy na wsi i ziemie mamy obok tesciow bo to ich ziemia i nie ma tu sasiadow akurat i mysle ze takie problemy nas ominano a jak
nie byłam przygotowana technicznie do tego heheh i nawet kartki nie miałam- pani za jedną czystą kartkę zażyczyła sobie 50groszy!więc wyrwałam karteczkę z notesu i dałam jej taką poobrywaną z moim dziełem, ona spojrzała, powiedziała, że może być i wyrzuciła ją do kosza
to było najlepsze ze wszystkiego!
![]()
- Ja tez tak mam poprostu z nudów sie je slodycze....wlasnie zjadlam cala czekolade nussbeisser z calymi orzechami mmmmmmmmmmmniam;-)A ja musiałam pójsć do sklepu i kupic cos słodkiego bo mam ochote.Nie lubie weekendów,bo jestem sama i nic w tv niema.
- uuuuuwielbiam komedie romantyczne!!!!!!!!! tylko wlasnie faceci maja z tym problem...ale moj nie narzeka....oglada ze mna seriale wszystkieWitamcaroline zdjęcie, niezłe, ja nie chciałąbym miec takiej pamiatki
My wczoraj z moim M tez robiliśmy sobie wieczór filmowy, polcam filn "Narzeczony mimo woli" z Sandrą Bullock. Taka komedia, trochę romantyczna, ale mojemu M sie podobałą a on nie lubi komedii romantycznych
A teraz jem sobie czekoladkę, Milka karmelowa, przepyszna
Dziś jedziemy do mojej rodzinki, a strasznie mi się nie chce, ostatnio zrobiłam się straszną domatorką
Co do zabobonów, też w nie nie wierzę
Życzę miłego weekendu![]()

Witaj kochana z Nami spowrotem..Hej dziewczynki dawno nic nie pisałam, chociaż na bierząco śledziłam wątekpo ostatnich wydarzeniach musiałam wiele przemysleć.
Nie wiem czy pamietacie że u mojej dzidzi w 23 tyg wykryto zmiane w brzuszku. Przeszło tydzie temu byłam na kolejnym usg tym razem w Rudzie Śląskiej, pani doktor stwierdziła że ta zmiana to powiększona miedniczka nerki prawej, dodatkowo powiekszony moczowód. Prawdopodobnie istnieje jakieś zwężenie moczowodowo-pęcherzowe utrudniające odpływ moczu lub moczowód podwójny. Na szczęście dzidzia siusia prawidłowo, bo pęcherz jest prawidłowo wypełniony i jest prawidłowa ilość wód płodowych.
Za 2 tyg mam wizyte u mojego gina, na początku stycznia usg kontrolne tym razem w szpitalu w Rudzie Śląskiej a po 34 tyg konsultacje z chirurgiem dziecięcym. Teraz pozostaje tylko kontrolować zmiane na usg, po porodzie malutką czeka usg brzuszka, inne badania, być może zabieg ale to juz w ostatecznośći.
Przez ten czas zdążyłam wiele poczytać, znalazłam forum rodziców których dzieci urodziły się z wadami układu moczowego. Rozmowy z nimi i ze specyjalistami w tej dziedzinie dodały mi wiele sił i wiary. U niektórych wady cofneły sie po porodzie u innych niestety nie i była konieczna interwencja chirurgiczna, ale nie zmienia to faktu że dzieciaczki te wyglądaja na szczęśliwe i radzą sobie z chorobą lepiej od rodzicówwbrew pozorom dzieci dochodzą do siebie znacznie szybciej niz dorośli.
Wiecie co jest najdziwniejsze do tej pory nie czułam sie jeszcze 100% mamą, oczywiście czułam, chciałam i kochałam moja dzidzie ale było to takie odległe. W momencie kiedy dowiedziałam się że niunia ma jakąś zmiane w brzuszku poczułam co znaczy kochać kogoś ponad wszystko, miłością bezgraniczną, taka mała istotka a w jednej chwili stała sie całym moim światem
Oczywiście martwie się i boje ale wiem że musze być dla niuni silna, musze wierzyć że będzie dobrze, że zmiana nie powiększy się a nawet jeśli tak nie będzie to po urodzeniu zrobie wszystko by moje dzieciątko było zdrowe i szczęśliwe
Wiem że takich rodziców jak ja jest wiele oni przez to przeszli ich dzieci są dziś cudowne, radosne i uśmiechnięte, nikt by nie powiedział że tyle przeszły juz po urodzeniu
Przepraszam za taki długi wpis ale musiałam sie z Wami podzielić moimi przemyśleniami.
Na ostatnim usg dowiedziała sie również że moja dzidzia oprócz zmiany ma również długie nogi, poukładane w głowiei strasznie jest ruchliwa a wszystko to żeby pocieszyc swoją mamusie :-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie![]()
- Mycha jak superrrrrrrrrr na lodowisko!!!!!!!!!! tez bym se poszla jakby bylo tu u mnie i apropo adwentu to u nas tez malo kto zwraca na to uwage...imprezy knajpy wszystko normalnie działa...i klientow tyle co normalnieWitajcie weekendowo.
Ja wczoraj normalnie padlam.Poszlam z maluchami na lodowisko zeszlo nam tam 2h i wrocilam po 22. Zdazylam tylko wlaczyc im wode do kapieli i poszllam kuknac do kompa i zasnelam.Obudzilam sie o 6 rano.Moj G tylko mnie przykryl i tak w dresach do rana.Obudzil mnie budzik bo G do pracy na 7.Dobrze ze przynajmniej on byl przytomny.No i nawet maluchy grzecznie nie obudzily mamy.
Ale sie wyspalam.A wogole tam bylo disco na lodzie(wiem ze adwent ale Amerykanie na to nie patrza)i maluszek normalnie uzadzil sobie disco w brzuszku.Stepowal,wywijal koziolki itp.A potem padl jak mama i dopiero gdy tato poglaskal rano to sie obudzil.
AAAAAAAAAAAAle superrrrr......zazdroszcze!!!!!!!!!! i gratki ogromneeewróciliśmy, mieszkanko mamy wybrane, teraz tylko albo aż kredyt musimy załatwić i odetchnę z ulgą...wybraliśmy mieszkanko 2 pokojowe ale można je spokojnie przerobić na 3 pokoje, więc Gabrynia będzie miała swój, tak się cieszężeby wszystko się udało....
mississ- super że się odezwali, w końcu jakaś sprawiedliwość może będzie- a tak swoją drogą to się nie chwaliłaś na priv o tym![]()
- ja tez bym co godzine jadla no i potem sa efekty...jak nie tylam do tej pory nic to tak w ostatni miesiac 4 kg..... masakraa hehehkurcze.. caly dzien dzisiaj chodze glodna.
o 9 zjadlam 2 kanapki, potem gdzies o 12 zupe, potem o 14 ziemniaki z goląbkami, teraz pomarańcza.. i nadal jestem glodna i szukam czegos![]()
![]()
- Alee superrr i faktycznie pokoiki jakies duze sie wydaja wiec mozna chyba spokojnie podzielic.....ekstra!!!!zdjęcie trochę pod skosem ale mam nadzieje że widoczne
kuchnie przeniesiemy na duży pokój, a tam gdzie kuchnia zrobimy sypialnie, a ten drugi pokój będzie dla Gabryski:-)
- ja teraz jak slysze PIZZA.......od poczatku ciazy tak mam ze nie moge patrzec na pizze ani czuc...to juz wogole bo mnie na wymioty bierze fuuuuua ja wlasnie wrocilam z pizzerii.
a tak na mikołajki zrobiliśmy sobie mały wypadzik :-)
raz w miesiacu poki co mozna :-)
było milo :-)
a zaraz wybieram sie z mezem do jego siostry tez ciezarnej :-)
pewnie wroce bardzo pozno, takze zycze wszystkim brzuchatkom milej nocki bez wstawania siku![]()
- te szlafroczki sa takie słodddddddkieeeee...tez je widzialam.....z tymi kapcziuszkami na gumkeCzesc dziewczyny wieczorową pora :-)
Ja dziś wyskoczyłam rano na zakupy "tylko"spożywcze:-) i w końcu jest pierwszy ciuszek dla maluszka- w Biedronce wypatrzyłam taki milusi szlafroczek , ze nie daliśmy rady sie oprzeć. Trochę za duży na naszego szkraba ale przecież 6 miesięcy to szybko osiągnie
.
Pozartm dzień okropny rano zakupy i potem do 15 spanko - 3/4 dnia przespałam :-( , nic nie zrobiłam , co do mnie nie podobne :-(.A w domku niezbyt czysto
Dopiero po 17:00 pranie (15 min ) i już miałam dość, i kolację - pastę z makreli - to mój największy wysiłek dziś
. Dobrze, że obiad mama zrobiła bo chyba nic byśmy nie jedli .A teraz nawet myć mi się nie chce. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe.