reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
HOL,HOL,HOL komu slodycze ,komu rozge :))
Ja wstalam o 6 rano :-O pojechalam na ten flomark i nic nie bylo oprucz ciszkow ktorych jum mam mase :) no ale zeby nie wracac kupilam pare pajacykow :) buciki ,bluzeczki ,spodenki i knige o ciazy nastepna :)
O 11 bylam w domku spiaca jak nie wiem i poszlam lulu :)
Wstalam o 13,30 M juz nie bylo poszedl do pracy a ja do dziela PRANIE ,SPRZATANIE ,GOTOWANIE
Mam zupke pomidorowa dobra :)) teraz koncze sprzatac dol wstawie kolejne pranie i wreszcie siade :))
Qurde sierota ze mnie przegapilam zarabista kolyske ,ktorej nikt nie kupil czyli byla ba za grosze :((( zaproponowalam temu komus 30 euro moze sie jeszcze odezwie :))

Dzisiaj konczy sie ta aukcja gdzie jest przewijak ja dalam 65 euro i ktos mnie przebil :(( ale poczekam do konca i moze jak dam w ostatnia minute 75 :) to sie uda no ostatecznie 80 :)) bo nie ma takich w ikkei sa ale biale :/ a my mamy szafe z drewna i nie bedzie pasowac :(
Potem bede :))

Oj większość to chyba z Mikołajem świętuje :-D, takie pustki :-D.
Ja od 6 nie spałam ale jakoś nie miałam weny twórczej na pisanie .
Mikołaj do mnie w tym roku przyszedł w innej postaci - pojechaliśmy do Media i zafundowaliśmy sobie monitor - 24 cale :tak:. Teraz to moge filmiki oglądać, choć tyle bo TV nie mamy i jak coś chcę popatrzeć to do rodziców , ale... . A monitorek musieliśmy już kupić bo nasz to taki trochę stary, dupsko miał , że całe biurko zajęte :tak:, a po 2- 3 h oczka nam wysiadały :-(.
Teraz lece poleżeć bo od rana na nogach .

uffff skonczylam chata lsni :))
A w piekarniku piecze sie ciacho czekoladowe mniammmmmm

Musze jeszcze tylko czekac az pranie sie skonczy prac i trzeba je rozwiesic i skonczone :)
No to biore sie za poszukiwania jakiejs nowej kolyski i przewijaka :)

a tak ogolnie to co przyniosl MIKOLAJA :)

ech a ja dopiero z uczelni wróciłam..nieżywa:confused2: normalnie mam ochote isc juz spac i obudzic sie jutro rano..ale ale! niewiarygodną rzecza jest fakt ze nic a nic mnie dzisiaj nie boli i nawet szybszym tempem chodze a kolki i inne podobne mnie nie łapia, szok normalnie:shocked2:;-) aa..dostałam od Mikołaja moim zdaniem najlepsza czekoladę świata, Lindt Tiramisu:laugh2: zaraz jej nie bedzie:laugh2:

do później dziewczyny!!

A ja byłam na spacerku z sioracką i troche plecy mnie bolały.Przed chwilka znowu cos słodkiego zjadłam i jestem ciekawa ile przytyłam w ciągu 3 tyg,ale miałam ochote dzisiaj na ptysia,ale nigdzie nie było wiadomo niedziela i jutro musze rano kupic.A senna jestem chyba przez ta pogode cały czas mżawka.

I ja spacerek z chłopcami zaliczyłam i mi lepiej troszkę.
Bo ogólnie samopoczucie nieciekawe jakieś...
Jeszcze chwilka i koniec kolejnego dnia...

Witam dziewczyny.Widac ze niedziela wszystkie ciesza sie mezami i nie zagladaja na BB.tylko 4 stronki gdzie normalnie 12-15 o tej porze.Ale mezom tez cos sie nalezy.

Witam mamuśki,
miałam kiepską noc....gardło coś mnie bolało a że mam skłonności do częstych angin to trochę się przeraziłam. Usnęłam z halls'em w buzi hehe. teraz jest nieco lepiej, aczkolwiek mam i katar. Zjadłam kanapki cebulą i teraz czuję się jak smok z takim oddechem:-D no ale ważne że mojemu nińo smakowało bo aż się przewracał w brzuszku podczas śniadania.

ach i najważniejsze moja dzidzia mi się śniła, ...już było po porodzie(chłoppiec mi się narodził) był taki grzeczny, uśmiechnięty, bawił się ze mną, ja go przytulałam :-D no miodzioooooo

....tak piszecie o zakupach dla waszych dzieci i ...aż mnie roznosi hehe bo chciałabym kupić maluszkowi chociażby buciczki a tu.... pusto na koncie :-) ...no ale po wypłacie zaszaleję (kupię sobie pod choinkę coś dla dzidzi)...nie mogę się już doczekać :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Mnie tez dzis sie snil moj synek.Pierwszy raz.Byl tak sliczny i caly czas sie usmiechal.Tylko byl lysolkiem a moje dzieci wszystkie mialy czarne dlugie wloski.
No i lezal w wozeczku i byl glodny moj poszedl zrobic mu butelke i przepadl. A ja po dluzszym czasie stwierdzilam ze przeciez moge go karmic piersia i przystawilam a on jak chycil to ciagnal az milo.Mam nadzieje ze ten sen nie sprawdzi sie na odwrot.Ale az bylam zla gdy sie zbudzilam.

Hmmm troche dziwne z tym zwolnieniem po terminie wedłóg miesiączki, siostra rodziła 12 dni po terminie miała wywoływany poród i lekarz bez problemu dał zwolnienie i nic jej z macierzyńskiego nie odeszło także nie rozumiem, miała zwolnienie do tego momentu do którego urodziła.

Wiesz jak podczytywalam wczesniejsze fora sierpniowek i wrzesniowek to wlasnie czytalam o tych problemach.I wszystko zalezy od gina.Niektorzy wystawiali L4 tylko do terminu i twierdzili ze takie prawo,a inni bez problemu przedluzali.

Czy tylko ja mam wrażenie,że dzisiejszy dzień jakiś taki senny i leniwy?Co do prezentów to my z braku kasy nic sobie nie daliśmy...oprócz buziaka:)Z tym,że dodatkowo mąż jakiś słodki dla mnie jest.Wróciliśmy z małych zakupów a on szybko pomógł mi zdjąć buty i nakrył mnie kołderka jak położyłam się na łóżku..obrał ziemniaki a teraz dalej robi remont(trudno,że jest niedziela-kiedyś musi).

No u nas teraz tez posucha na koncie,i Mikolaja robimy pod choinke.Dzieciaki Mikolaj odwiedzil w Polskiej szkole w piatek i dal im male drobiazgi a ja im powiedzialam ze nie zdazy juz w niedziele przyjsc i przyniesie dopiero w wigilie(moje dzieciaki jeszcze wierza).Ale nie chce im kupowac pierdulek bo zabawek maja mnostwo.Chce im kupic Mp3 z aparatem fotograficznym i mozliwoscia nagrywania krotkich filmikow.Bo ostatnio bawia sie naszymi starymi komorkami i kreca filmiki nagrywaja sie.Wiec takie 3in1 bedzie super.
A moj tez nic mi nie dal,ale tez dzis slodziak.Spal dzis na kanapie(bo ja strasznie sie tluke)ale co chwilke przychodzil mnie potulic i pocalowac.Normalnie slodziak.A rano wstal i maluchy nakarmil,a mnie dal pospac do 10 jeszcze zamknal drzwi zeby dzieci mnie nie zbudzily,a o 10 przyniosl kawke i sniadanko.Ale ja juz go zapytalam co chce bo on raczej do takich slodziakow nie nalezy i ja czuje podstep,ale on tylko powiedzial ze nic tylko ze mnie kocha.Zobaczymy pozyjemy.

A my zaraz na zakupki i musze cos ugotowac bo wczoraj juz byl prowizoryczny obiad.Ale mi sie nic nie chce.

reklama
ja właśnie po kolacji
siedzimy sobie z M przy kompach i mamy dzisiaj w ogóle jakąś głupawkę:-D

M nakupił cukierków i praktycznie sam zeżarł paczkę Michałków popijając szklanką zimnego mleka - nie wiem czy od tego cukru zaśnie dzisiaj:tak:

kuzynka M została niedawno zawieziona na dyrekcyjną do Wro, chyba będzie rodzić przed terminem - czekamy na wieści, chłopak ma się nazywać Marcel
trza maluchowi coś na przywitanie kupić;-)

lecę sprawdzać prace dzieci - rzygam już nimi, a przez to L-4 rozleniwiłam się i tonę w papierach:eek:

Do góry