reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja sobie dzis zakupilam kilogram orzechow laskowych :) nie pamietam kiedy je ostatnio jadalam :) siedze i jem , juz chyba polowe zjadlam :szok:

katrinka7 nie chce sie wymadrzac ale skoro masz takie objawy to serio powinnas lezec, takie "objawy" swiadcza o zagrozeniu przedwczesnym porodem i naprawde trzeba na siebie uwazac, ja tak mialam w pierwszej ciazy , najpierw zbagatelizowalam to co mi gin mowil to potem do szpitala trafilam na 10 dni , potem mialam nakaz bezwglednego lezenia i na dodatek do konca ciazy musialam brac silne leki rozkurczowe.Nie bylo to mile.

Kamikaa no troche tak pojechalas tesciowej hehe , ale w sumie jakby byla choc odrobine kumata to po pierwszej rozmowie dalaby Ci juz dzis spokoj :)

A ja dzis mialam caly dzien takiego nerwa na caly swiat i mala sie prawie nie ruszala. Juz troche zaczynalam sie martwic, mam ten detektor tetna plodu i ladnie bylo slychac tetno wiec wyluzowalam , teraz najadlam sie tych orzechow i zaczela wariowac, uff :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasaii a w ogóle to można jeść orzechy w ciąży? Ostatnio kupiłam ziemne w zasypce ostrej i mój J mnie zbeształ bo wyczytał że nie można...no ale moze to tylko się odnosi do ziemnych a nie laskowych? :eek:

Kamikaa pisz kochana ile chcesz o teściowej, ulżyj sobie na forum...przynajmniej wtedy moja przy Twojej wydaje się nie taka zła :-)

ok a teraz chyba znowu zasnę.

Miłego dnia ;-)

Witajcie kochane!!!!!!!!!!!1
Ale wczoraj był cudny dzien!!!!
pojechalismy na gielde kupilismy choinke taka zilona (bardzo to dziwne:-D) z koncowkami igiel bialymi cuuuudna tylko taka metrowa zeby postawic na cos...Na Giełdzie spotkałam mikolaja i kupił mi dwa sweterki cuuuuuuuuuuuuudne :)) takie i na brzuszek i nie:) no i jeszcze wczesniej przyniols mi cisnieniomierz:) bo ostatnio na wizycie mialam wysokie cisnienie i kazała mi mierzyc...a nie mialam czym i Mikolaj posluchaj mojej prosby:) .No i potem po sypialenke!!!!!CCudna piekna .....tam niżej link do Niej :)) no i oczywiscie slodycze....ale to standard...bo codziennie ktos mi je przynosi hehe....
Sypialnia bedzie w czwartek :))
jeszcze na allegro musze kupic zasłonki i firanki do sebusiowego pokoju i do naszego tez.....i bedzie gites:)))))))) do nas oczywiscie czerwono zlote....bo mam czerwona sciane a zloto zeby pasowalo do mebelkow:))
JUz sniadanko zjedzone...
mlody troche zasmarkany chodzi...ale mam nadzieje ze to tylko falszywy alarm...jak cos to w srode do lekarza....
Ide sie doprowadzic do porzadku i bede potem :*
Milego dnia dziołszki:tak::-)

Witajcie!
Faktycznie, jakiś senny ten dzisiejszy dzień. Ale udało mi się odkryć powód mojej zeszłotygodniowej migreny - odświeżacz powietrza w salonie:tak:

Czarnuszka88 trzymam kciuki za zakupy. A jaka sypialnia w BODZIO wam się spodobała? My mamy jabłonkową Magdaleną, bo tam taka śliczna toaletka, a ja całe życie o takim mebelku marzyłam. Z tym, że te szafy, co oni mają, to dla nas za małe były i na wymiar robiliśmy taką z przesuwnymi drzwiami:-)

dronka tej położnej, to coś się musiało pomylić, bo teraz jest taki przepis, że od 2 tygodni przed porodem MOŻESZ, jeśli chcesz wziąć już macieżyński, żeby odpocząć, ale jest to opcja dla kobiet, którym zależy, by szybciej wrócić do pracy. Jakoś przedwczoraj o tym czytałam, że to musi być wcześniej zgłoszone pracodawcy jako wniosek, jak znajdę gdzie to było, to dam znać.:tak:

Młoda Mamuśka a co tam ładnego mają w tym Realu, bo może bym się z tej kanapy ruszyła... Chociaż tak samej, to i zakupy nie cieszą, a mój mąż znów w pracy:-(
- kochana my bedzie my miec Grzesia takiego kolor olcha- jablon z komoda i bez szafek nocnych bo juz bysmy nie pomiescili
Sypialnia GRZEŚ - meble sypialne, meble sypialniane, sypialnie, sypialnia, meble do sypialnii - BODZIO

Kasaii - ja słyszałam że w ciąży powinno sie jeść orzechy włoskie... A jak z innymi to nie mam pojęcia.. :eek: Ale dobrze wiesz, ze co człowiek to opinia :sorry:

Ja od teściowej na Mikołaja dostałam śliczny komplet koszulkę nocną i szlafroczek - ale szybko go nie założę, bo teraz to mi szkoda, żeby go brzuch nie wypchał, a później karmienie, to przez najbliższe 9 miesiecy na mnie poczeka (jak juz mniej bedę karmić, to dopiero go wyciągnę.. ale jest śliczny, taki mmmm. Strasznie mi sie podoba.
Z mężem nic nie kupowaliśmy, bo ustaliliśnmy że na gwiazdke i Mikołaja kupimy sobie brakujące głośniki do kina domowego (on ma bzika bna tym punkcie i juz jakies wypatrzył...)

A teraz idę nadrabiac zaległości, choć nie wiem czy to możliwe :-p. No ale spróbuję

Hello :-)

Chyba nigdy nie nadrobię tego co tu naskrobałyście przez weekend :szok:

My mieliśmy pracowitego Mikołaja, codziennie jakieś wizyty... Synek dostał mnóstwo prezentów oczywiście. Wczoraj wieczorem jeszcze piekłam pierniczki, a potem padłam... W dodatku jestem trochę przeziębiona :-(.

witajcie

kolejny tydzień przed nami

nie nadrobię weekendu może tak trochę się postaram

ja od mikłoaja dosatłam AANGINĘ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gardło zawalone temp brak poce się jak świnka i tylko tantum verde używam dziś juz troche lepiej

nie mam pojęcia skąd mi się to przyplatało:szok::szok::szok: chyba w przychodnie w środe coś załapałam i dlatego od tej środy już tak wymiotowałam organizm walczył
oby się szybko skończyło bo nie mam ochoty na antybiotyki czy szpital:no::no::no:

poza tym ok

miłego dnia

reklama
A ja sie tylko witam i daję znak życia, bo wczoraj mi net szwankował i nie mogłam was podczytać i się odezwać, a teraz lecę na uczelnię. Wrócę to nadrobię, choć wolę nie myśleć ile tego będzie;-)

Do popołudnia:rofl2:

Do góry