reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam sie i zmykam
Lubiczanka niezle z tymi zakupami hihi
Ciezka noc była Olivier wieczorem zjadl tarte jablko i chyba mu siadlo na zoladek bo pół nocy wymiotowal masakra
Milego dnia

Dzień dobry:-):-):-)
dzisiaj synek zrobił mi święto lasu i dał pospać do 10:15 :tak: a że wczoraj niezbyt dobrze się czułam wieczorkiem to poszłam spać o 9 więc przespałam 13 godz:szok::-) czuje się świetnie:tak: co raz częściej sie zastanawiam czy by nie ubrać choinki coś mnie tak zaczyna już korcić :sorry: tylko nie wiem czy to nie za wcześnie u mnie w domu ubierało sie drapaka najwyżej kilka dni przed świętami ...chociaż to już tylko dwa tygodnie zostały :szok: ło matko tylko dwa tygodnie jak ja się ze wszystkim wyrobie:eek: muszę zagonić te swoje leniwe 4 litery do roboty :tak: gdzie można kupić jakies tanie ozdoby choinkowe a szczególnie lampki????

Witam.

Lubiczanko no to nieźle z tymi zakupami :sorry:
Szkoda straszna,że się nie znalazły :confused2:
Kurcze,ale pamiętam ojciec kiedyś zgubił całą wypłatę.Jeszcze w czasach jak kont nie było.Jedyny żywiciel rodziny.To była masakra :szok:;-)
No jak widac jesteśmy mamieni "promocjami" no ale tak byśmy musiały siedziec całe dnie i przeglądac wszystkie gazetki promocyjne.
He he a znam takie osobniki :-D

Pauletta no to faktycznie pospałaś :tak::tak:
No już tylko 2 tygodnie .

Zdecydowałam,że grzyby muszą jednak szybciej do nas dojśc.Niech wyślą paczką.No bo jak przywiozą 22 grudnia wieczorem to nic nie zrobimy :no:

Kamcia jak Oli dzisiaj? Biedaczek się wymęczył :-(

Julia a co oznacza to drugie zdanie? O autach? Bo jakoś nie mogę rozczytac :zawstydzona/y:
Widzę,że i ty dołączasz do elity z Knockanary :-D:-)

Misia współczuję @ dziwne jak przez ponad rok jej nie ma,co?
Mi np.zelżał ból po porodach i praktycznie go nie odczuwam.Ale przed to po ścianach chodziłam :sorry:
Ja wczoraj w końcu zapisałam się na smear test. :tak:

MartaF co tam,tata raz obiadku nie musi jeśc :-p

Jolu no to się chwali.Tzn.humorek.Oby tak dalej :tak:
To taki generalny remont robicie,co?

Dzień dobry:-)

Planowałam spacer z dzieciakami jak Oliver wstanie, ale chyba nie zdążymy, bo zaraz zacznie padać, tak się brzydko zachmurzyło:sorry:
Też czekam na godzinę 15 i ten WIELKI BUDŻET:-p Może ten dzień przesądzi o naszym nowym roku i ciągłym pobycie w IE;-)

Misia
wiem dobrze co to znaczy, choć ja na swoją @ jeszcze wyczekuje, a to już ponad 10 miesięcy:-p Pamiętam, że po pierwszym porodzie dostałam po 9 miesiącach, a tu nadal ani widu ani słychu. Może powinnam zainwestować w jakieś testy, tylko że raczej nic nie mogło się wydarzyć, choć czasem ciężko to stwierdzić:sorry:

Gastone pomyśl o gościach i czystym domku, smakołykach jakie wczoraj upichciłaś, a mąż sam zatęskni za Twoim uśmiechem i dobrym humorem i przyjdzie z podkulonym ogonkiem i dumą schowaną do kieszeni;-)

Jola.24 Ty to będziesz miała generlany porządek na Święta:-D Owocnej wizyty u GP, może dowiesz się czegoś więcej niż obecnej wagi i ciśnienia:-p

Lubiczanko ale prezent komuś zrobiliście:rofl2: Czasem i tak bywa, najważniejsze to być wyrozumiałą i kochającą żoną;-)

Kamciu* nie zazdroszczę nocki:no: I tego całego sprzątania po tych nocnych ekscesach:no: Całe szczęście, że to jednorazowy wypadek, a nie żaden wirus:tak:

Pauletta82 na brak snu w ciąży to Ty nie możesz narzekać:-D Nie wiem czy w Galway jest Atlatic HomeCare albo Woodies Diy, ale mają tam fajne ozdoby, lampki i całkiem spory wybór:tak:

Marta oby ten Twój Szymciu nie był taki absorbujący;-)

Miłego dnia Dziewczyny:tak:

No dzisiaj już mam znacznie lepszy humorek-bo tak czy siak zakupki są:tak::happy:
Ale dzięki Dziewczynki za współczucie...Dziś wreszcie troszkę nowych fotek postaram się wrzucić na komputerek:sorry:-zobaczymy jak będę stać z czasem...Na szczęście Dadzia zaabsorbowana bajką,Danielek po jezdzie samochodem ciągle śpi w foteliku(oczywiście już nie w autku)
Gastone-tak mi smaka narobiłaś tymi faworkami,że chyba zrobię dzisiaj:tak:
Kamcia-mam nadzieję,że u Oliwierek czuje się lepiej(dawaj dużo wody-jeśli wymiotuje,aby się nie odwodnił)
Wolfia-dajcie znać co z tym budżetem,bo widzę,że z Julią na bieżąco jesteście:happy:
A tak przy okazji,to dranie nie wpłacili mi ostatniego już chb-tzn.tego dodatku40-to eurowego:eek:łajdactwo:crazy:
Uciekam-obiadzio trzeba upichcić...a w sobotę zabieram się za świąteczne kucharzenie...chyba:sorry:

witam mamuski
u mnie szpital domowy
Al chory katar do pasa chociaz juz do brody moge powiedziec bo lepiej sie czuje
za to Ewunia w nocy goraczkowala i teraz tez cos rozpalona bidulka..katar paskudny ehh...
a w piatek urodziny Alberta a tu wszyscy dookola chorzy

no i ja mam pytanko do mam Galwayskich czy ktoras byla u pani ginekolog na terrylandzie i jakie wrazenia...a jak nei t powiedzcie mi czy w polmedzie jest w ciagu tygodnia jakis ginekolog bo ja z moimi bolami nie moge chodzic tyle czsu a juz po jednym antybiotyku jestem minelo nie bolalo mnie juz nic a tu w sobote zmoklam jak kura i bol powrocil wiec obstawiam na jajniki albo przydatki...ehhh
wiec wizyta u gina mnie czeka

A tak przy okazji,to dranie nie wpłacili mi ostatniego już chb-tzn.tego dodatku40-to eurowego:eek:łajdactwo:crazy:
:-D Bo mają chyba jeszcze czas do przyszłego poniedziałku:-p
Widzę, że wielu z Was mylą się daty tych dodatków:rofl2:

Didi dużo zdrówka dla dzieciaków:tak: No i dla Ciebie, oby to nie było nic poważnego:tak: Swoją drogą to fajoski ten filmik z Waszą rodziną elfów:-D

Lubiczanko- ten dodatek ma maluchy to nie przychodzi w ten sam dzien co CHB. :-)

Wolfia- no to rzeczywiscie dlugo nie masz @. Ale ty chyba jeszcze sporo karmisz prawda? Bo ja znacznie ograniczylam cyca i dlatego juz dostalam.

Anineczko- podoba mi sie ta 'ELITA':cool2::cool:
A @ jest okropnie dziwnie dostac po takiej przerwie. Ja niestety sie troche zwijam dzis z bolu....:-(

Mysle co by tu tym moim przyszlym tesciom zapodac na Swieta i nie wiem....Tesciowej chcialam kota, bo mowila, ze chciala ale A mowi, zeby lepiej nie ryzykowac bo moze tak sobie tylko powiedziala...

Nalepiej A. tlumaczyl jej wczoraj przez telefon co robie na Wigilie. No i jej mowi, ze karpia bedziemy jesc. Ona oczywiscie nie wiedziala co to karp. Wiec on jej na to, ze to taka BIG GOLD FISH!!!:-D Porownanie jak dla mnie malo apetyczne...;-)

Bo ja jak tak was czytam to wymiekam. Ja takie kucharzenie to bardzo chetnie ale jak mam dla kogo. My bedziemy tylko w 3, no a Ali sie nie liczy, jako zjadacz potraw wigilijnych wiec nie mam dla kogo gotowac. Barszcz, karp i pozamiatane :-) Ale w przyszlosci, jak juz nas bedzie wiecej to bedzie genialnie. Mam tyle planow.... Wspolne wypieki, pierniczki na choinke wlasnorecznie robione...bedzie pieknie...ale to jeszcze kilka dobrych lat:-)

Ja wlasnie mialam pytac. Co sie dzieje z Andzulina????? 10000 tysiecy lat tu jej nie bylo!!! HOP HOP- gdzie jestes?? Jak tam Igorek?? Odezwij sie...:tak:

Mam na cos ochote tylko nie wiem na co....wiecie jak to jest....tak cos by sie zjadlo tylko trudno okreslic co:-D Ale nie wazne bo i tak tego nie mam...bo malo mam w lodowce i nic ciekawego:-D

reklama
Hey mamusie!

Podczytuje Was i podczytuje, ale jakos nie chcialo mi sie pisac, bez weny zupelnie :confused2:

lubiczanka przygoda z zakupami niezla, gratuluje opanowania :tak:. Ja nie wiem czy potrafilabym w ten sposob, pewnie zjechalabym swojego z gory na dol :-D

misia lacze sie w Twoim bolu z powodu @ ;-). Po takiej przerwie, to trzeba sie na nowo przyzwyczajac, no i doskonale rozumiem, co znaczy "zjadlabym cos,ale nie wiem co" :-) Ja tak mam czeeeeeesto, niestety :-D

A ja wsciekla, tylko czekalam az cos walnie w nowym samochodzie. Szczescie w nieszczesciu jest takie, ze stalo sie to niedaleko, pod domem kolezanki(tak, marcysia, widzialam Cie tu i odzywaj sie czesciej!!!). Zawsze mialam takiego pecha, jak bylam w Galway. A do domu stamtad ponad 20km!Wiec teraz nie jest tak zle:confused2:. Wzielam od marcysi wozek dla Amandy, czapke i plaszcz dla siebie, bo bylam tylko w bluzce i heja do domu. Tylko czekalam az cos wyjdzie do naprawy w aucie :crazy: i prosze, przed Swietami najlepszy czas, a jak!Ide, trzeba cos na obiad wyczarowac.

Do góry