reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mag - bedziesz umiala sie zajac maluskziem -zobaczysz :tak::tak::tak: jasne ze poczatki nie beda latwe - pameitam, ze ja bylam wsciekla na siebie i na mojego meza bo wydawalo mi sie ze jemu idzie opieka lepiej niz mi... :eek: Ale kazdy potem sie jakos wdraza :tak:

A ja zjadlam bigos, zagryzlam pastylkami mietowymi i cos jeszcze bym zjadla :-D

ale jak czytam niektóre gazety, to uświadamiam sobie, o ilu rzeczach trzeba pamiętać i jak dużo jeszcze nie wiem:-D
wiem, ze instynktownie pewne rzeczy będę wiedziała, ale nie wszystko:sorry:

mysz - niezła kombinacja smakowa:-D:-D:-D

reklama
kochane, uciekam, nie daję rady siedzieć już przy kompie...kurcze może uda mi się zasnąć tej nocy...zrobię sobie budyń może mi poprawi humorek....

ale jak czytam niektóre gazety, to uświadamiam sobie, o ilu rzeczach trzeba pamiętać i jak dużo jeszcze nie wiem:-D
wiem, ze instynktownie pewne rzeczy będę wiedziała, ale nie wszystko:sorry:

dokladnie tak jest, wszystko przychodzi samo instynktownie, szczegolnie kobiecie. ja nigdy wczesniej nawet nie mialam noworodka na rekach, a jak sie urodzil moj syn, chcialam wszystko przy nim robic sama. nie ma chyba piekniejszej rzeczy na swiecie...
ja w dziewiatym miesiacu tylko czekalam na date porodu:-)mialam dosc nieprzespanych nocy i tego ciezaru:-)a pozniej tylko pustka w brzuchu:-(ale to chyba normalne. bardzo lubie ogladac porody na youtube:tak:

Ja tez dziubki zmykam bawic sie z malym...bo dostal goraczki....a tu na zadupiu ani lekarza, tzn jest ale przyjmuje w poniedzialki i srody pediatra a juz o tej godzienie jej nie ma a wczesniej gorączki nie miał.... ani nawet do miasta nie ma jak jechac bo nie ma K kurrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wsumie takiej wysokiej nie ma bo jak mu mierzylam to mial 37.7 a dałam mu czopa to jak mu mierzylam chwile temu to 37.4 pewnie nocka zawalona bedzie jak nic... koszmar jakis :-:)-:)-(biedne malenstwo kochane :(
Zdrówka dla Sebusia. Biedulek.. teraz to taka głupia pora roku, że ciągle te choróbska.. eh.. ja już chcę wiosnę i lato:-)

w ogóle zaczęłam się bać porodu, wyobrażam sobie różne straszne rzeczy:szok:
a jeszcze bardziej boję się, że nie będę się umiała zająć maluszkiem - chyba kupię sobie jakąś książkę o pielęgnacji niemowlaka:sorry:
Ja porodu to chyba się nie boję.. gorzej z nacięciem krocza, rodzeniem łożyska.. jakoś to mnie przeraża..:eek:

A ja się teraz mniej boję porodu niż przed ciążą:-). Dużo czytałam na ten temat, wybrałam już szpital i szkołę rodzenia i narazie jestem o dziwo spokojna, zobaczymy w marcu:-p
Ja też szpital i szkołę rodzenia wybrałam, nawet już uczęszczam.. Bólu porodowego jakoś sie nie boję tylko tego nacinania krocza... eh..

A tu zobaczcie co znalazłam:)
Muzyka dla maluszków:)
Już sobie właśnie ściągam:tak::-)
Klasyka bobasa MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Muzyka bobasa vol.1 MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Muzyka bobasa vol.2
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Muzyka bobasa vol.3
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Usypianki bobasa MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Kołysanki Mini - Mini MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

To jest ta szczepionka w 6 roku życia?
Mojego też czeka, ale na razie pokasłuje, więc nie mogę iść.
Na razie jeszcze nie wie, ale boje się co będzie jak się dowie:no::no:

No my juz po, bylo ok, nawet nie drgnął:) w sumie były dwa kłuci:eek: w prawe i lew ramie..ale pielegniarka byla bardzo fajna zajęła go czym innym, rozmową i dał radę..:) teraz sie chwali ze nic nie czuł i ze w ogole to nic takiego :-) najlepsze jest to ze nastepna dopiero za 4 lata..a tam w przychodni na szczepionkach mamusie z 4 miesiecznymi bobaskami byly...boze jakie to malenstwa...juz zapomniałam ze to takie malutkie bobaski..w sumie niedlugo sobie przypomne:-D

Reeeety przeczytałam wkońcu wszystko:shocked2: Oczy mnie już bolą jak cholera:-p Tyle napisałyście, że nie wiem co i komu odpisać:zawstydzona/y: No ale mam nadzieję, że z netem już mi sie nic nie będzie działo i będę jak zawsze na bierząco:tak:

Połozyłam mojego Dziubusia spac :)
dałam czopka i zeszla mu tempereturka i mysle ze do 23 czopek bedzie działał...oby potem mu nie wzrosla ta temperatura...
no i dopiero teraz robie drugie danie....K zaraz wroci...wiec wzielam normalnie ta szyne utluklam ogromniaste kotlety i wzielam je w przyprawe na grilla i takie ziemniaczki pieczone ( umazone jak fryty na oleju) mniam
niech ten maz wraca bo chce jesc :wściekła/y:

Mój, też twierdzi, że mamy jeszcze na wszystko czas. W styczniu już nie popuszczę, musi sobie zdać sprawę z tego, że w 9 miesiącu to ja nie będę miała już siły by biegać po sklepach.

A ja się teraz mniej boję porodu niż przed ciążą:-). Dużo czytałam na ten temat, wybrałam już szpital i szkołę rodzenia i narazie jestem o dziwo spokojna, zobaczymy w marcu:-p

kochana ja to samo mowie K ze ja potem w 9 miesiacu nie bede szykowac rzeczy dla maluszka ani biegac za rzeczami...

Czarnuszka88 nie jesteś sama, czekałam specjalnie z obiadem na swojego, pracuje do 17, dzwonie o 17 30 kiedy będzie, powiedział, że zaraz wyjeżdza i do tej pory go nie ma!! Eh Ci faceci!! Zjadłam sama, a on niech je odgrzewane. Wrrr

Sebulek biedny, zdrówka dużo !!

reklama
A mój M własnie pizze do piekarnika wstawia :tak::-D Bedziemy jesc i grac w karty, haha:-) Od weekendu to jakoś codziennie partyjka musi byc:-D Może nasz Dziubas hazardzistą będzie:cool2::-D
Juz postanowiłam, jutro idę na glukozę z M:tak: Ja mam tak, że w domku piję, sama ja przygotowuje i po godzince mam byc na pobraniu krwi:tak: Także chociaz to dobre, że dwa razy nie będe musiala chodzic:-p
Ściągam sobie teraz usypianki bobasa:):-)

Do góry