reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dronka- ja też od razu mam 75 g, w piątek się przekonam co to znaczy, ale coś mi się obiło o uszy , że to zapobiegawczo, żeby nie powtarzać czy coś takiego .
Agi28
- Witamy
Ccaroline - ale fajniuchna kartka, a synek śliczniutki :-)
moniat84- nie przejmuj się, faceci tak mają , ile razy mały kopał to mój przyłożył rękę na 10 sek i mówi że nie czuje i na tym był koniec , zero okazywania uczuć. Ale ja truję dupę mu cały czas, niby tylko opowiadam , niby coś zagaduję do niczego nie zmuszałam , przeczytałam mu że mały już słyszy i trzeba czytać bajki, że trzeba częściej dotykać to rozróżnia już czyja ręka, takie bajery, że trzeba do niego mówić żeby potem nie bał się Twojego głosu- tylko, nie kazałam mu tego robić tylko niby jakieś ciakawostki wyczytane z gazetek lub neta i zawsze niby sama w szoku :-D Udało się u mnie- od 3 dni co wieczór coś mu czyta - króciutko i mówi do niego . :rofl2:. zmiana nie do poznania :-D

A ja dostałam znowu lenia ;), normalnie ciągle bym spała, taka nieprzytomna jestem, nic do mnie nie dociera :-D ale cóz jakośto wytrzymam , nie ma wyjścia a narzekanie najgorzsze chyba . Nadrobiłam zaległości :-D ale na raty, a teraz spadam układać kartkóweczkę :-(, już mam dosyć sprawdzania itp. Ale mus to mus :-(

reklama
Ja również planuję swojej małej księżniczce coś kupić pod choinkę, jeszcze nie wiem co to będzie, ale coś wymyślimy. :tak::-)

A co do gier karcianych mnie wciąga Kanasta, jak zacznę grać na kurniku to odejść nie mogę, ale teraz niestety, a może stety brak czasu.

witajcie

ja miala robioną glukoze od razu 75

tyle pisalyscie o sosie czosnkowym ze tez bym sobie zjadła, ja robie podobnie majonez jogurt naturalny czosnek sol i ziola prowansalskie pyszniutki wychodzi :)

jutro wybieram sie do spowiedzi wiec rano musze wstac wczesnie potem moze pojde gdzies na jakies zakupy trzeba o prezentach juz pomyslec

wymyslilam prezent dla taty i mojego brata wspolny dostana tylko teraz zeby udalo nam sie znalezc cos odpowiedniego, bo oni maja zestaw kina domowego i w tym zestawie zepsulo sie dvd i najgorszy problem ze to dvd ma wbudowany amplituner i jak patrze na necie to samego dvd to nie za bardzo mozna kupic, ale moj M no i moj brat mają sie zorientowac jakie dvd trzeba kupic zeby dalo sie podlączyc te glosniki i zeby one działaly

Wszystko zalatwione, krew na toxo oddana, dowiedzialam sie dzis, ze nie moga mnie zwolnic, pomimo mojego kontraktu z tygodnia na tydzien, papiery o urlop wyslane i w ogole jestem happy :-) Tylko ta pie**** gondolka mi sen z powiek spedza :wściekła/y: Dalam ogloszenie, moze ktos kupi, a jak nie to oddam biednym :happy:
Ja codziennie wieczorem puszczam Alusiowi "Klasyke Bobasa" to co Agniesiak wkleila. Maly przy tym zle do glowy dostaje, czasami sie boimy, ze wyskoczy przez brzuch :laugh2::laugh2::laugh2:
Ja tam nie boje sie w ogole czy sobie pradze z takim noworodkiem. Choc to bedzie pierwsze, mam luz totalny :happy: Gorzej z porodem :szok::szok::szok: To zreszta jak wiecie od samego poczatku moj koszmar i jak tylko mowie o tym do M, to od razu rycze, bo tak mnie to przeraza :no:
Chce rodzic sn. W niedziele ide do gina i moze dowiem sie czy lozysko poszlo do gory. Oby!!!
Badania na glukoze nie mialam i nie wiem czy bede miec :eek:
Uciekam nadrabiac zaleglosci ;-)

wróciłam dziś do pracy i powiem, że naprawdę potrzebowałam tych paru wolnych dni, od razu inaczej się czułam i nawet dzieci mnie tak nie irytowały jak ostatnio.

no a teraz już mi dobry humor przeszedł i idę spać :crazy:

okropnie ciężko mi się oddycha, siedzę i mam zadyszkę :eek:

do jutra!

Marcóweczki ja mam takie pytanie z innej beczki, czy wiecie możę gdzie zmienić w ustawieniach BB aby na pocztę nie przychodziły wiadomości, że ktoś dodał nowy wpis na forum? Szukałam i nie mogę tego nigdzie znaleźć.

marela moj M taki sam :/ jak mowie poloz reke to on mi gada
"zostaw dziecko niech spi ":/
"nie zaczepiaj i nie dokuczaj jej ":/ hallo :(
wszedzie trabia zeby mowic ,spiewac do brzucha bo dziecko czuje a on mi tu takie fazy :/ juz mu nawet nie mowie bo to jak by do sciany gadal :( robie swoje i czesc moze kiedys i on dorosnie :)

a ja wlasnie zadalam pytanie na kulinariach o przepis na pizze :-)
moglabym poprosic? :-)

Nie ma spprawy, już piszę:
Ciasto:
2 i 1/2 szklanki mąki(40dag)
2 czubate łyżki drożdży (5dag)
1 jajko
2łyżki oleju(3dag)
1łyżka cukru
1łyżeczka soli(6g)
1/2szklanki wody(najlepiej gazowanej)
1/2szklanki mleka
Przygotowanie:
Drożdże rozprowadzić w talerzu z cukrem,łyżką mąki i odrobiną mleka.Odłożyć w ciepłe miejsce.W międzyczasie wsypać do miski pozostałą mąkę, sól, wbić jajko, wlać olej oraz wodę wymieszaną z pozostałym mlekiem i wszystko razem połączyć. Na koniec dodać odstawione wcześniej drożdża i wymieszać razem. Posmarować formę tłuszczem(1łyżkę oleju rozporowadzić na dużej blasze).Na blachę wyłożyć ciasto tak, aby przykryło całe naczynie. Odstawić w ciepłe miejsce.

Smacznego;)a na wierzch co kto lubi i ile lubi:tak::-D
A ja jak już mam ciasto na blaszce to wkładam je na chwilę do piekarnika,żeby się troszkę nagrzało, wyciągam, nakładam składniki i wkładam spowrotem.rewelka;)

reklama
Marcóweczki ja mam takie pytanie z innej beczki, czy wiecie możę gdzie zmienić w ustawieniach BB aby na pocztę nie przychodziły wiadomości, że ktoś dodał nowy wpis na forum? Szukałam i nie mogę tego nigdzie znaleźć.
Ja nie dostaję???:confused2:

kamikaa mój mężczyzna też tak czasem ma.Mówię daj rękę, mały kopie, a on to nie klep mu tam po tym brzuchu, niech sobie zaśnie, albo jak głaszczę brzuch i biorę jego rękę, to mówi,żebym go tak mocno nie gniotła.Przewrażliwiony jest jakiś;)))Oj ci mężczyźni:-D:-D:-D

Do góry