reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej ja od ok 2 lat stosuje ten z Avonu simply delicate niby bezzapachowy ale tak ładnie pachnie:tak: i jak dla mnie jest super polecam wyprubować

Anulka!!! świetna fotka.:tak: Tyle, że się chyba z rzeczywistością mija - bo dziewczynki mają główki w dół;-)
Kurcze no nie pomyslalam o tym! :-D:-D Musze zrobic poprawkowe zdjecie:tak:
ja mam jedną kruszynkę w srodku i mam taki sam bebzolek hihihi no może nei taki ładny kolorowy ;-)

świetnie wyglądasz anulka!!!!
Dla mnie to moj brzuchooo jest ogromny i wiekszego sobie chyba nie wyobrazam:tak:Dziewczynki waza juz po ok. 2kg.

Co do plynu od poczatku ciazy uzywam Lactissime Soraya, jest to plyn przeznaczony dla kobiet w ciazy i w okresie pologu. Slicznie pachnie do tego i jestem bardzo z niego zadowolona.

Ostatnia edycja:
Ja używam tylko Lactacyd i nic innego. Po czymkolwiek innym mam uczucie, że mnie piecze. Nawet po husteczkach nawilżanych (uzywam przy miesiaczce w miejscach w których nie mogę z niczego innego skorzystać. Lubię go i nie zamierzam zmieniać.

Byłam dziś u gina na wizycie. Nawet nie zajrzał od dołu tylko powiedział, że po 35 tyg on juz nie kontroluje szyjki, bo juz moze byc na wszystko czas. pobrał tylko na paciorkowce - maznął patyczkiem po wierzchu warg??? dziwne - myslałam, że ze środka się to bierze.

Tak więc na mojej wizycie nic się dzis nie dowiedziałam poza tym, że dał mi skierowanie na rózne badania - już takie do szpitala. Na HIV nie chciał mi dać - więc chyba zrobię sobie sama na własną rękę.

Za ponad tydzień będę miała następną wizytę u innego - może tem mnie OBEJRZY. Kurcze wizyty prywatne a taka olewka. Mnie tam by mogli badac kazdego dnia, byle bym tylko miała spokojną myśl.

Poleciałam od razu do endokrynologa - zwiększył mi dawkę hormonu.

Troszkę się dziś nabiegałam, aż krocze mnie boli i plecy. Po 1,5 miesiącu leżenia pójście do lekarza jednego i drugiego to wielki wysiłek dla mnie jak widać. Ciekawe jak ja urodze z taką kiepską kondycją?

Moja waga ma sporą tendencję wzrostową, aż boję się na nią wchodzić....., bo 16,5 kg to dawno już było.

Jolcia7777, lactacyd też uważam za dobry. Ma chyba w sobie bakterie kwasu mlekowego, z tego co pamiętam. Po nim też nie mam uczulenia. Co do oglądania - na dole. Pisałam już, że mnie w tym kraju nikt oglądać nie chciał i nie chce. Rytynowa kontrola to: ciśnienie, badanie moczu pod kątem obecności białka, mierzenie brzucha, słuchanie serduszka i... tyle. Masz pytania, wątpliwości - pytaj. Prócz tego robią badania na obecność hiv, żółtaczki, różyczki i kilku innych rzeczy. Wymazów nie robią. Morfologia dwa razy. Po jednej ciąży prowadzonej w Polsce czułam się dziwnie na początku, ale teraz mi z tym dobrze. Pewnie należałabym do grona właścicielek skracających się szyjek i łykających leków - od 12 tygodnia twardnieje mi brzuch. Tutaj powiedzieli, że tak czasami bywa, w Polsce, jak byłam na wizycie u gina, powiedziała, że mam łykać no-spę 3 razy dziennie. Jak na mój gust, sporo.:eek:

E tam, kurcze, człowiek oczekuje spokoju. Za tydzień napadnę na gina i musi mnie przebadac, bo od 3 tyg nikt tam nie zagladał. Mocz, krew, CMV, HBS, paciorkowca i WR mi dał , ale HIV nie chciał.

Hiv sobie zrób, zawsze warto mieć pewność, że jesteś zdrowa. A co badań wewnętrzych - żeś się uparła na to grzebanie na dole.;-) Może doktorek jakiś młody?...;-):-)

Macy moja ginka tez jest wyluzowana. Widzialam sie z nia od tej pory 3 razy, za tydzien bedzie 4 i pewnie juz przed porodem ostatni, a moze zechce mnie jeszcze z raz zobaczyc. Ale jakos sie na to nie nastawiam.
Nic mi nie zalecala oprocz witamin i zelaza. Kazala tylko dzwonic jakby cos sie dzialo. Raz tylko do niej zadzwonilam jak mialam biugunke kilka dni. A tak to wszystkie pobolewania, pykniecia, napiecia i inne znosze z pokora, jako ze teraz jestem w stanie odmiennym, wiec ma prawo mnie pobolewac:-)

reklama
E tam, kurcze, człowiek oczekuje spokoju. Za tydzień napadnę na gina i musi mnie przebadac, bo od 3 tyg nikt tam nie zagladał. Mocz, krew, CMV, HBS, paciorkowca i WR mi dał , ale HIV nie chciał.

to ze nie bada podwozia to dobrze o nim świadczy, ja miałam raz w ósmym tygodniu i raz w 35, krótko tylko czy szyjka zamknięta na zewnątrz może trzy sekundy to trwało. na wizyty co 5-6 tygodni, i wcale nie mam teraz biegać co dwa tygodnie bo nie ma potrzby;-)wyluzuj kobietko!:tak::-D

Do góry