reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Kochana ja kupuje lody w paczace i sie je robi z mlekiek i sa pyyyyyyyyyyycha.....
o wlasnie narobilas mi smaka i zaraz se zrobie :-D

ja póki co to mam 5 kg na plusie...ale i tak mojej wagi nikt nie przebije.... 99 kg.....koszmar.....i zauwazylam ze "rozrywa " mi sie jeden rozstep na brzuchu.....idzie do góry
lody w paczce, dobrze zrozumiałam??

Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie w sprawie prezentu, a zegarek pokazalam tylko dla przykładu, tez mi sie kolor nie podoba ;-)byłam juz u jubilera zapytac o grawer, 1,50 za literke:eek:bede musiala sie strescic jakos, no i znalesc taki zegarek który po wewn stronie ma gładką powierzchnie bo na innych nie grawerują...

kochane, lecę obrać ziemniaki, przetracić jakąś kanapkę, i idziemy z psem na spacer długi...
hehe mój M odkurza i śpiewa przy tym-śmiesznie:-)
3majcie się, buziaki

Mirosia dzieki :-) czyli mam jescze troche czasu by zacząć liczyc ruchy. W nocy tak jak piszesz moja mała szaleje i mogłabym ich naliczyć nie wiem ile a w dzien :eek: gorzej puknie sobie 3-4razy i cisza:-(
Co do basenu zapomialm się spytac gina czy moge chodzic..a tez bym zaczeala bo tluszczek obrasta a i na miesnie Kegla dobre bo wogle ich nie ćwiecze a tak same by się ćwiczyly:-D

Ja się właśnie pytałam też o basen gina, to powiedział, że nie ma żadnych przeciwskzań, że mogę spokojnie sobie chodzić, tylko, że u mnie jak narazie jest wszystko ok, a u ciebie z tego co pamiętam, to musisz uważać??

kurcze, ale sie wscieklam. :wściekła/y:
wlasnie dzwonilam do przychodni, w ktorej robia mi usg na NFZ i zapis mam dopiero na 15 stycznia. Czyli wyjdzie na to,ze to bedzie 7 tygodni od ostatniego USG, a mialam przyjsc skontrolowac te komory po 4-5 tygodniach.
A kurde jak dzwonilam tydzien temu, to dziwne jeszcze zapisow na styczen nie bylo. A teraz dopiero na 15 grr...:wściekła/y:

no i nie wiem co mam zrobic. Czy isc prywatnie wczesniej, a potem 15 stycznia juz normalnie?
Bo chcialabym jednak skontrolowac te komory i wiedziec czy mam sie juz denerwowac czy nie... :-(
idź prywatnie, tylko powiedz, żeby zwrócił uwagę na te komory, a potem jak bedziesz szła do gina to weź obydwa usg dla porównania.

Co do wagi, to nikt chyba mnie nie przebije, mam już jakieś 15 kilo do przodu:wściekła/y::szok:nie wiem gdzie to wszystko idzie, chociaż ostatnio zauważyłam że mi nogi przytyły, nie mówiąc o cellulitisie...kurcze znowu mam parcie na lody, M kupił ale dziś tylko pół kubeczka, póki co oczywiście;-)
mi nogi też przytyły... i cellulit wyskoczył okropny na nogach i na bokach:confused2:

może to mało pocieszające ale ja z moją córeczką też tyle tyłam i powiem Ci że nie ma reguły tak do końca ile max a ile min. chyba, u mnie to w każdej ciąży inaczej, z synkiem to było 8kg a po urodzeniu straciłam 13kg w 5 miesięcy, z córeczką to było prawie 20 kg i po straciłam tylko 15kg i to w ciągu 2,5 roku, a teraz od początku września 4,5 kg a od początku nie wiem dokładnie bo nie ważyłam się przed z pół roku albo i więcej ale max 6,5 a nie ograniczam się z niczym hehe
no to czeka mnie 20 kg do przodu:confused2: extra:eek:

reklama
Boshe dziewczyny ale ja nie nażarta jesetm:crazy: Ledwo zjem a nadal głód czuje:-( Potrafie zajesc zupke chinska 5 kanapkami i nadala ssaka mam:-( Juz nawet zaczęłam zęby myc po każdym jedzeniu ale nie pomaga:eek: Pije wody bardzo duzo zeby zapchać ten żołączek ale nic nie pomaga:crazy:

Co do usg to MoniSka poszłabym prywatnie ale do innego specjalisty zeby zweryfikować diagnoze. My idziemy tez prywatnie ale po nowym roku własnie między 28-30tc:-) I to jesczczeeee tyleeeeee czasu:-:)-:)-(

Do góry