reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A kiedy robi się usg w 3 trymestrze?? :sorry:Bo wyczytałam ze własnie między 28-30tc:-) a wydawało mi się ze ok 36 zeby okreslic polozenie dziecka a tak to chyba jakoś wcześnie jest:eek:

na poprzednim USg 27 listopada mi babeczka, powiedziala ze jak nic sie nie dzieje, to kolejne USG bedzie w 36 tygodniu.
a ja mam przyjsc wczesniej ze wzgledu na komory.

reklama
A kiedy robi się usg w 3 trymestrze?? :sorry:Bo wyczytałam ze własnie między 28-30tc:-) a wydawało mi się ze ok 36 zeby okreslic polozenie dziecka a tak to chyba jakoś wcześnie jest:eek:

Ja będę miała usg gdzieś w połowie stycznia, czyli za miesiąc, czyli będzie to ok. 33 tyg.

A skąd wiadomo, że się już nie obróci? tak już jest, że jak do danego tygodnia się nie przekręci to juz nici z tego? Kurka, ciekawe jak u mnie jest ulożone.. ale chyba dziś to w poprzek Dziubas leżał :-D

Tak naprawdę to nie wiadomo, ale takie są przypuszczenia. Normalnie miałby jeszcze sporo czasu, ale że mam mało płynu to Małe nie ma za bardzo możliwości się przekręcić i nawet jak było mniejsze to się nie obracało. Ale w sumie to tak jest, ze jak do któregoś tam tygodnia się nie obróci to PRAWDOPODOBNIE już tak zostanie. Tyle, ze to jest dopiero 30 któryś tydzień normalnie. I podobno sa tez jakies sposoby, ze lekarz może spróbować obrócić dziecko.

wracam do prezentów

tak sobie wymyśliłam że kupie dla M jeszcze CYGARO :-D:-D:-Dpomimo że jest nie palący w sumie u nas nikt nie pali to tak dla jaj będzie miał jak się synuś urodzi:tak::tak:

Tak naprawdę to nie wiadomo, ale takie są przypuszczenia. Normalnie miałby jeszcze sporo czasu, ale że mam mało płynu to Małe nie ma za bardzo możliwości się przekręcić i nawet jak było mniejsze to się nie obracało. Ale w sumie to tak jest, ze jak do któregoś tam tygodnia się nie obróci to PRAWDOPODOBNIE już tak zostanie. Tyle, ze to jest dopiero 30 któryś tydzień normalnie. I podobno sa tez jakies sposoby, ze lekarz może spróbować obrócić dziecko.
Aha.. ja słyszałam, że takie obracanie dziecka przez lekarza jest bolesne.. Ja wizyte mam 22 grudnia to zapytam jak moje jest ułożone;-)

jeśli chodzi o basen to można kupić stroje dla ciężarnych

Stroje kąpielowe dla ciężarnych - Uroda - galeria
O kurka ale jaka cena:eek:

wracam do prezentów

tak sobie wymyśliłam że kupie dla M jeszcze CYGARO :-D:-D:-Dpomimo że jest nie palący w sumie u nas nikt nie pali to tak dla jaj będzie miał jak się synuś urodzi:tak::tak:

dobry pomysł:-)

A co do usg, to ja nie mam pojęcia kiedy będę miała następnym razem. Ja miałam najpierw samo usg w 8 tyg., potem zmieniłam lekarza i zrobił mi usg genetyczne w 13 tyg. i ostatnie usg miałam połówkowe w 21 tyg., ale to gdzie indziej, bo mi polecił, żebym to usg zrobiła sobie na lepszym sprzęcie, bo on ma troszkę już stare. No i od tamtej pory nie miałam usg... a szkoda, bo wkońcu ma sprzęt w gabinecie, ale jak wszystko przebiega prawidłowo, to on widocznie nie widzi takiej potrzeby i tylko serduszka sobie słucham co wizytę. No a kiedy kolejne usg mi zrobi to nie wiem. Następną wizytę mam w 31 tygodniu..

reklama
Do góry