reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

o nieee... nastepna... ja sie nie zgadzam... blagam nie piszcie tego bo ja czytam i pozniej tak to sobie wkrecam ze mnie moja podswiadomosc bedzie oszukiwac bo jk tylko mnie podlacza to bede myslec czy zadziala czy nie i czy bedzie tak jak w niektorych innych przypadkach.
ja myśle,ze w tym tygodniu ciązy-po terminie to na Ciebie zadziała błyskawicznie :tak: Bądz dobrej myśli :tak:

reklama
Lorelaj ja mam w nocy dokładnie to samo co ty!!!
I kilka dni temu też się poddałam i mały śpi ze mną w łużku i zasypia przy cycu:no:
Ale u mnie nie pomagało nawet noszenie....
Z tym że w dzień bez problemu śpi
Położna dziś stwierdziła że on się jeszcze nauczy pić więcej żeby nie budził się co chwilkę
I jako że ma lekki katar to może mu się chcieć pić a nie jeść więc dlatego tak często pije:no:
Nic tylko musimy przetrzymać...trzymam kciuki

Elizka Fifolek dostal to na mikolaja od przyszlej chrzestnej chyba ,nie mam pojecia gdzie bratowa kupila te body ,ale na metce jest C herokeewiec chyba w tesco sa z tego ciuszki jak sie nie myle ! albo ja se cos ubzduralam ze tam sa ciuchy!
:tak: Tak Cherokee to Tesco:tak: ale fajne...zadzwonie do Mamy żeby zajrzała jak będzie miała chwile-moze bedą jeszcze takie :tak:

Cześć dziewczyny, mam wiadomość od Maggie:-)
Urodziła dzisiaj chłopca o 13:10 siłami natury:-) Waży 3160g i ma 53 cm:tak::tak:
Jest piękniusi,taakie ma ciemne włoski.
Maggie dobrze sie czuje,jest wszystko w porządku
:-)

cześć

Już jestem w domku- urodziłam w czwartek o 6-35 i poród miałam ekspresowy.
O 6-05 wręcz biegiem wtargnęłam na porodówkę....;-)
Pęcherz płodowy pękł o 6-15, potem wezwano gina ;-)
Gin powiedział że mam słuchać co mówi- bo przede mną 3 parcia i po zawodach ;-) Faktycznie tak było!!!!! Jestem w szoku!!!! Drugi poród miałam jeszcze szybszy jak pierwszy.
Wszystkim Wam życzę takiego porodu!!!!

Urodziła dzisiaj chłopca o 13:10 siłami natury:-) Waży 3160g i ma 53 cm:tak::tak:

cześć

Gin powiedział że mam słuchać co mówi- bo przede mną 3 parcia i po zawodach ;-) Faktycznie tak było!!!!! Jestem w szoku!!!! Drugi poród miałam jeszcze szybszy jak pierwszy.

Informacje przeniesiona na odpowiedni watek :)
a ode mnie sle Gratulacje juz tutaj :)

cześć

kochana jak mozesz podaj mi wiecej szczegolow w celu uzupelnienia listy :)

Witajcie:) Długo nie pisałam, ale nowa syt. i wiecie:) Trzeba było się wbić w rytm:) Nie nadrabiałam Was bo miałabym 200str:p Oglądałam za to albumy i gratuluję raz jeszcze nowym mamusiom ślicznych Pociech:) Wszystkie te Perełki nasze takie kochane:)

Moja Myszka taka kochana, spokojna. Ciągle śpi, z przerwą na jedzonko. Czasem poczuwa, ale nie za długo. No rozkosz. Hałas żaden jej nie przeszkadza, można mieć włączony tv przy niej, głośno - normalnie mówić, psy szczekają, nic nie jest w stanie jej obudzić:)
Za to nocki są ''fajne'':)) Budzi się nieregularnie i dosyć często. Nocny Marek:) Ale i tak cieszę się, że tak jest bo za dnia przy niej jestem w stanie prawie wszystko porobić.

Myszka miała wczoraj pierwszą kąpiel w domciu. Ojj podobało jej się:) Potem masażyk jej zrobiłam:) Też była zadowolona:)

Dziś była u nas położna środowiskowa. Przemiła kobieta. 2h u nas była:p Wpierw dokumentowe sprawy, potem Małą przewijałam przy niej bo Mała niespodziankę zrobiła, od razu oceniła jej kupkę, wszystko prawidłowo. Pępek super, nie ma zakażenia żadnego. Mała okazem zdrowia jest. Sprawdziła mi krocze, pięknie się goi. Była też przy karmieniu Małej. Mam pokarm, ale nie jest go aż tak dużo i chcąc nie chcąc muszę Małą dokarmiać Bebilonem. Ale już mam herbatkę na laktację to liczę, że pomoże. I Karmi:p W ogóle Mała pije przez ''kapturka'' bo mam płaskie sutki niestety. W szpitalu byłam podłamana tym faktem, ale co zrobić. Staram się i przystawiam Małą często, to najważniejsze. Wspomagacze mam nadzieję zdziałają cuda i pokarmu mojego będzie więcej:)

Georgina - ja też mam płaskie sutki, kupiłam kapturki Aventu ale mała nie daje sobie rady przez nie. Dzisiaj sutki juz mam trochę wyciagniete, są strasznie pokireszowane - nawet z krwią ale w szpitalu kazali karmić, a to się samo zagoi, albo smarować maścią bepanthen po karmieniu lub swoimmlekiem poczkeać aż wyschnie. Jak ty sobie dajesz rade w kapturkach ? Jakie masz te kapturki? bo moje jakieś takie duze są ...

reklama
kasiek jak fajnie ze juz jestes !!!

acha i dowiedzialam sie ze ta moja mysza wazy 3400 !! wiec co usg to inna waga ...

No to juz jest ladna waga:-):tak:moze juz smialo jak cos wychodzic;-)

Dziewczyny wróciłam do żywych..jak dojdę do siebie i odpocznę zajrzę do Was i opisze moją historię, ku przestrodze....niestety poród był dla mnie traumatyczny (nie samo cc tylko to, co potem mi zrobili..)Ale teraz jestem w końcu z synkiem i w domu..i próbuję dojść do siebie...Ale i tak jestem najszczęśliwsza na świecie pomimo tego, co nie spotkało..ważne, że już w domu..idę spać!Jej..kiedy ja was nadrobię!

Fajnie ze juz jestes:-)po tym co piszesz to chyba spotkalo cie cos bardzo nie milego:-(no ale mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej;-)

a mi nie pozwolili choinki ubrac bo to ponoc jest niebezpieczne i mozna stracic przytomnosc !!!

Ale jak?:szok:Przeciez ubierac mozna na stojaco:szok::eek::confused2:

o nieee... nastepna... ja sie nie zgadzam... blagam nie piszcie tego bo ja czytam i pozniej tak to sobie wkrecam ze mnie moja podswiadomosc bedzie oszukiwac bo jk tylko mnie podlacza to bede myslec czy zadziala czy nie i czy bedzie tak jak w niektorych innych przypadkach.

Nic sie nie martw;-)mówie ci to ja,ta co sama przez oksy przeszla;-):-)ja bede teraz miala drugi taki porod i sie nie obawiam;-)
Zreszta moze sama przyznasz mi racje;-)

cześć

No to pieknie:-)znowu mamy malutkie pocieszki:-)

Do góry