reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

hehe ja tak samo, ale juz niedlugo, a potem dziewczyny pisza, ze zapomnialy juz o tym nieznosnym wyczekiwaniu
ostatnio czytalam, ze metody typu mizianie, sprzatanie itd nic nie dadza przy prawidlowej ciazy, nic to nie ruszy
ja zazdroszcze mezowi, ze rano idzie do pracy :) i ze mnie nie widzi 10 godzin to tez dobrze, bo potem ma sile do mnie, chociaz jakby sie to jeszcze przeciaglo kilka miesiecy to pewnie by oszalal ;-)

reklama
tez mysle nad ktg, lekarka mowila, ze dobrze by bylo sie wybrac,
ale tak czytam, ze jak nic nie pokaze to do domu, jak pokaze to tez do domu jak nic dodatkowego sie nie dzieje...
:confused2:

no właśnie... ja się na razie raczej nie wybieram, Mały się rusza normalnie i nic niepokojącego się nie dzieje w sumie
czekam na skurcze, te właściwe... :confused2:

ala nas mało znowu...wiekszość cieszy się już swoimi maleństwami, inne dziewczyny juz w szpitalu...jak tak dalej pójdzie to ja tu sama zostane do tego 27 grudnia:szok:

NIe zostaniesz ja nawet z Fifolem na rekach a jestem z Wam - to juz choroba ahhah

no mało nas,mało! kiedyś to ciężko było nadrobić połowę dnia a teraz nadrobić dwa dni to nie problem. Ciekawe kiedy wyjdzie mea. nic się nie odzywa paskuda dzisiaj!

Brak kompa !!! To nie ma jak sie odezwac !!

Mea babo co się tak nie odzywasz-bo dostaniesz żółtą karteczke:laugh2::laugh2::laugh2::cool2::cool2::cool2:

NO nie krzyczcie na mee hahaha napisala ze bez kompa zostala bo bydle nie chce sie wlaczyc ahahhah !

A właśnie ja po wizycie. Mały już 3800g waży i nie szykuje sie do wyjścia.
Gin tak mnie zbadał:sad:, że cały wieczór do siebie dochodziłam, no i od tego czasu mam jakieś plamienie.......
Jak nie ruszy Mały sam do poniedziałku, to we wtorek mam się zgłosić do szpitala....będe wtedy tydzień po terminie

Jak maly sie nie raczy ruszyc to go wyciagna :)

Stukam się wodą niegazowaną w śnieżny dzionek:)
Domek posprzątany, całe pranie poprane łącznie z ubrankami Małej, okąpałam się, z paznokciami porobiłam, pomyłam podłogi, zaraz będę się na bóstwo robiła:) Jednym słowem weszłam w rytm i ze wszystkim pięknie sobie radzę gdy Mała śpi:) Ponadrabiam Was troszkę:)

NO obys tak dawala rade jak mala zacznie sie interesowac i otwierac oczka na dluzej ,moj fifol juz po 2 - 3 godzinki potrafi nie spac ! I ty;lko by zwiedzal pokoje !!! ahhaha

No właśnie spi coraz lepiej mój mały, bo położna kazała go budzić w ciągu dnia...na poczatku wydawało mi się to dziwne, bo w dzień mały spał jak aniołek i dość długo, ale teraz wiem, że budzenie daje powoli efekty! No i mały zaczął łapać rytm ;-)
No i czasami ma ochotę na zabawę nawet i nie zasypia po jedzeniu tylko świruje z tatą:-D

dziecko moze sobie przestawiac rytm z dnia na noc ,popierdziela mu sie pory dnia i koniec ,trzeba ten rytm dziecku normowac i polozna bardzo dobrze ci radzi !!

a tak sobie mysle, bo jak Dafi jest w szpitalu, czy jakies papu daja? ;-)
chociaz pewnie sie nie chce od kroplowek....
no ale jakbym miala byc caly dzien naczczo to sie bardzo oslabie :tak:

Ja bylam na kroplowkach a z glodu umieralam :zawstydzona/y::wściekła/y:

Wczoraj poszlam np. z mezem na dluuuugi spacer wrocilam i zaczełam smazyc racuszki hehe i mnie złapał jak na @ taki skurczybyk i trzymał sie około 2 min (niepomogla zamiana pozycji ani nic) ja radocha hehe ale drugi juz nie przyszedł :confused2::confused2::confused2: w nocy ze 3 takie mialam dzis tez juz ze 2 ale tylko tyle no i napinanie brzucha ostanio dosc czesciej..... pozatym nic ..... :confused2::confused2::confused2::-:)-:)-(

a ja jestem strasznie niecierpliwa :(:(:( i strasznie w goracej wodzie kompana niewspomniajac kiedy ja zaczelam kompletowac wyprawke itd ... bardzo wczesnie bo tak bardzo wyczekuje synka tak bardzo mi zalazy zeby bylo wszystko ok i zeby juz bylo po wszystkim ......:-(a to jak nazlosc nie urodzilam przez terminem.... no chyba ze mnie zlapie za godzine jakis skurcz to zdarze przed 12 w nocy hahaha
NO a po spacerze bylo to bzykanko? moze nie poszalalas ! ahhaha

Asia ales dziabnela post :-D
napisalam Dafikowi, ze czekasz na synowa i o kaczce :rofl2:
NO bo ja sie nie rozdrabniam ahhahah jak juz lece to odrazu z grubej rury ahahha

reklama
Do góry