reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Anna_pe niestety o krążkach pojęcia nie mam, więc nie pomogę :-( Witaj wśród styczniowych mam :tak:

Sławek dzwonił do mnie i powiedział, że panowie wcale się nie śmiali tylko usiedli i zaczęli debatować na temat seksu w ciąży :tak: :-D
Będą pytać lekarzy czy można czy nie można :tak:
Nawet nie jest na mnie zły ;-)

Mimo mojego stanu fizycznego, psychicznie byłam dziś nawet nawet było, ale to co dobre szybko się kończy...
Mam już dość moich rodziców!!! Zwyczajnie mam ich dość!! Najchętniej bym ich wysłała na bezludne wyspy, dwie osobne, bez zasięgu, bez niczego!! :-(

Jedną książkę napiszę na wesoło od biegania na boso po sklepach w poszukiwaniu butów na rzepy do podania nocnika na kiju od miotły, a drugą o horrorze jaki mi stworzyła rodzina w tym najpiękniejszych okresie mojego życia... :-( (o ile je ktoś wyda... :-()

Napiszę Wam co u Sandry!! To trochę weselej będzie :tak:
Sandra po cięciu dochodziła do siebie dość długo, główka ją bolała, bo za bardzo się ruszała, a przecież miała leżeć nieruchomo :tak:
Córcię jej dali w niedzielę i od razu się w niej zakochała :tak: Mała jak się przyssała do cycucha tak tylko przy nim by była, Sandra by tylko ją tuliła i tuliła :tak:
W nocy malutką dokarmiali, bo miała Sandra mniej mleczka, a dziś dostała go już tyle ile trzeba, a nawet więcej, tak więc męczy się z nawałem, ale jest szczęśliwa :tak:
Wiki urodziła się 2810, a wczoraj ważyła 2580, tak więc trochę spadła, ale w granicach normy :tak: Miała też robione USG (nie wiem czego) i wyniki są dobre :-)
Sandra śpi razem z córcią, także wysypia się :tak:
Jacek jest dumny z córci bardzo, ale wiadomo jak to faceci :dry: No, ale w domku będzie lepiej :tak:
Jutro już powinna być w domku :tak:
Wszystkie macie od Niej gorące pozdrowienia :tak::-)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D
wezme do szpitala, na wywołanie porodu:-D:-D:-D
będą chcieli dać mi jakąś kroplówke, powiem, dziękuje bardzo, ale ja mam ze sobą własny specyfik na wywołanie:-D:-D:-D:-D:-D

gorące pozdrowienia dla Sandry:tak:

mój termin to 28 styczeń ale jak pisalam lekarz mowił,ze w 37tyg zdejmuje krazek czyli 12 stycznia i twierdzi,ze nawet kilka godzin po zdjeciu moge zaczac rodzic- tak wszystko mam gotowe do narodzin :)

EMILCIA dziękuje za wieści od SANDRY:tak::-)

A ja się zastanawiam co u NIKKI dłuuugo się nieodzywała hmm pewnie nawet już termin porodu tuż tuz co chyba leżeć już tak nie musi hmm...no trudno może już nie chce do nas zaglądać:sorry2:

A ja mykam już do M zjemy sobie kolacyjke a teraz szykuje właśnie kąpiel dla synka:tak:

A moj Okruch dzis wazony mial 3200...
Wlasnie odebralam trzy telefony z pytaniami wiadomo jakimi;-):wściekła/y:....nie odbieram od dzis...w dupe niech mnie caluja....chyba kurde logiczne,ze bedziemy informowac jak maly sie wykluje....
A jak mnie wnerwia jeszcze to poinformuje owszem...dwa tygodnie po fakcie:blink:

dziewczyny, a czy wasze dzidzie maja czesto czykawke? bo moje jakos chyba za często- dwa a nawet trzy razy dziennie. To normalne?

Normalne :-) pod koniec podobno mają często. Ale ja wolę już jak się ciśnie i uciska, niż jak ma czkawkę, bo wtedy mnie kopie jakoś tak głęboko, jakby w kręgosłup i to nie jest przyjemne.

Agbar, a im bliżej porodu, tym gorzej będzie. Ja już też zaczynam tracić cierpliwość ;-)

Paula, kurcze, zaczekaj jeszcze jeden dzień :-)

Nasza dzidzia w 33-34 tygodniu ważyła 2500, a teraz ile...? no nic, jeszcze tydzień i może się dowiem.

Ostatnia edycja:
dziewczyny, a czy wasze dzidzie maja czesto czykawke? bo moje jakos chyba za często- dwa a nawet trzy razy dziennie. To normalne?
Moj ma czkawke co najmniej 5 razy dziennie i w nocy tez:-)

Agbar, a im bliżej porodu, tym gorzej będzie. Ja już też zaczynam tracić cierpliwość ;-)

.

Aaaaaaa nie blagam.....chyba wylacze telefon,na gadu juz udaje ze nie widze pytan:-D

Patrysia też się zastanawiałam co u Nikki:sorry2: Podejrzewam, że pewnie już ma dzidziolka przy sobie i po prostu cierpi na notoryczny brak czasu :sorry2:
Andzia mina lekarzy po zobaczeniu takiego sprzętu do wywoływania porodu bezcenna:-D Weź to Kochana nagraj i wrzuć później na you tube ;-):-p
Agbar nagraj sobie na sekretarce: pier... nie rodzę !!!:-p:-D Będziesz miała święty spokój ;-)
Paula mnie w ciąży z Olisiem tak czyściło przed godziną zero ;-)
Emilcia pozdrów Sandrę od nas, dobrze, że już jutro do domku wyjdą:tak:A Tobie Kochana współczuję przejść z rodziną, mogliby dać sobie spokój chociażby ze względu na Twój stan :sorry2:
Anna moja ma czkawkę szczególnie w nocy, kocham to jak chce sobie pospać, a mi brzuch skacze :-pCzkawka jest jak najbardziej naturalnym zjawiskiem i myślę, że nie masz co się martwić :tak:

reklama
dzieki kochane! ja od tego lezenia to tak wariuje i panikuje! nawet czykawka mnie martwi...
do tego dochodzi niesamowity bół pachwin, ciagle twardy brzuch ale z tym brzuchem to mam od miesiaca tak i lekarz dał mi fenoterol.

Do góry