reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Daję znać że poczytałam co piszecie :-D i idę dalej robić swoje ;-)

tato mi zmontował regał u młodej wiec układania trochę mam ale 1 półka dla Agatki zarezerwowana wiec mam w końcu gdzie poukładać pieluchy , i inne kosmetyki :tak::-) bo wszystko w torbie leżało i czekało nie wiem na co ;-)

ale 1 półkę za mało kupił więc wszystkiego nadal nie zrobię :dry: za to muszę poodkurzać bo pył i posprzątać cały pokój małej bo wszystko ćpnięte w jeden kąt :baffled:

potem kąpiel małej i może jak zaśnie wpadnę na spokojnie poczytać ;-)o ile mój mi udostępni laptop ;-)

reklama
3*s było,nawet mnie chlop na sankach pociagnał:-Dskurczyki sa ale słabiutkie:sorry2:
Jutro koło 9 ide na porodówke podwozie sprawdzic,a czuje sie tak zestresowana jakbym juz do porodu szła:sorry2:

Napiszę Wam jeszcze tylko objawy przedporodowe:
1. Obniżenie się macicy i płodu
2. Uczucie narastającego ucisku w miednicy i na odbytnicę
3. Zmniejszenie lub brak przyrostu masy ciała
4. Zmiany nastroju i zachowania (to wszystkie mamy od 9 miesięcy :-D)
5. Zmiany wydzieliny pochwowej (staje się obfitsza i bardziej gęsta )
6. Różowe lub czerwone znaczenie
7. Wydalenie czopu śluzowego
8. Nasilanie się skurczów przepowiadających
9. Biegunka.

Objawy porodu pozornego:
1. Skurcze są nieregularne
2. Skurcze zanikają w czasie chodzenia lub przy zmianie pozycji
3. Wydzielina (jeśli jest) jest brązowa
4. Ruchy płodu nasilają się w czasie skurczów.

Objawy porodu prawdziwego:
1. Przy większej aktywności i zmianach pozycji kobiety skurcze nasilaja się.
2. Skurcze stają się stopniowo częstsze i bardziej bolesne i regularne (ale nie zawsze)
3. Skurcze moga być odczuwalne jako kolka i być połączone z biegunką. Wczesne często przypominaja bóle miesiączkowe. Ból często jest w dole brzucha, w okolicach pleców i może promieniować na udo!!
4. Plamienie jest różowe lub z czerwonymi pasemkami
5. Pękają błony płodowe (nie muszą zawsze)!

Z tych przedporodowych to mam 1,2,3,4,5,8,9
Z tego drugiego mam 4
A z trzeciego 3
Nie rodzę!! :-)

e-milcia, leków mi żadnych nie przepisała, kazała tylko te dodatkowe badania zrobić mocz i kwas moczowy . I z tymi wynikami mam się do niej zgłosić. Poza tym na zejście opuchlizny to trzeci dzień pije już baniaczek 5 l wody dziennie (do tej pory to piłam koło 2- 2,5 l na dzień) Jak narazie nie widze żeby to coś pomagało.:no:Najwyżej- żaby mi się w brzuchu zalęgną od tej wody:-p i tylko siusiam co 5 minut:-p;-)
Ale ciśnienie mam niemal książkowe

Mój mąz właśnie wrócił do domu i zamówił pizze, która będzie dopiero za 1,5 godz:shocked2: język mi do d... ucieknie do tego czasu:-p;-)

Ostatnia edycja:
Ja z 3 mam 1,2,3 od dłuższego czasu!:-) Ściema. Nie rodzę. Mam katar i zimno jest. Kto widział w taki ziąb rodzić.

Jola, Kaja to chyba do nas te aluzje rzuca.

reklama
Do góry