reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam kobitki słonecznie :-)

Sylwia-na pewno będzie dobrze, jesteśmy z Tobą!

Dzisiaj w nocy żadnych skurczy, za to wielkie wyczekiwanie na Pana Czopa - mała ma już chyba bardzo mało miejsca w brzuchu, bo już praktycznie wszystkie jej fikołki są już bolesne. Póki co byle do czwartku i wizyty u ginki.

Cześć Dziewczyny!
A ja od rana mam doła:-( Odebrałam wyniki wymazu z pochwy i niestety mam paciorkowca:-( Idę dziś po leki, ale czy zdążę się wyleczyć? Teraz to ja już nie chcę rodzić, tylko jak najdłużej nosić małego w brzuszku, żebym zdążyła pozbyć się tego świństwa zanim Bartuś będzie chciał się wykluć.

Dostałam na paciorkowca globulki (dlatego 2 razy bardziej uważnie przyglądam się w poszukiwaniu czopa), ale ginka powiedziała,że to jest leczenie miejscowe i w szpitalu być może przeleczą mnie ogólnie dożylnie, tylko trzeba im pokazać wyniki z wymazu.

reklama
I po cholere są te wszystkie badania prenatalne, jak ***** dają. Szlak mnie trafia na to wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
najgorsze co może być dla dziecka to rozłąka z mamą, nie potrafię takich sytuacji przeżyć:-(, trauma u takiego dziecka zostaje do końca życia:-(
Mnóstwo aniołków dla Was...

Właśnie to jest niepojęte.. czy tego nie można przewidzieć? Choć przygotować się jeśli nie da rady w brzuszku interweniować to rozumiem. Ale taka sylwia miałaby np zaplanowane CC w szpitalu w którym natychmiast można pomóc maleństwu a nie... najpierw się oboje męczą w SN, potem obeserwują , potem nocą wiozą do lepszej kliniki a w szpitalu zostaje straumatyzowana mama, nie wiedząc co się dzieje.
Kurcze... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

sms od sylwia 100
Mój syneczek jest na OIOM w Matce Polce. W nocy miał zabieg. Moj mąż pojechał do niego, w dalszym ciągu proszę was zebyście za niego się modliły. Ja się czuje bezradna.
Sylwia masz w nas wsparcie duchowe cały czas, trzymaj się ciepło!! Na pewno będzie ok i juz za chwilę bedziesz cieszyła się macierzyństwem!!

Ja też nie mogę zrozumieć jak badania prenatalne mogły tego nie wykazać:-(ale ostatnio znajomej synek miał dziurkę w serduszku już jest po zabiegu i wszystko jest dobrze ale to również nie zostało wykryte choć dziurka była sporych rozmiarów. Przykro mi strasznie i modlę się za tego maluszka. Napewno będzie dobrze. Choć napewno to dla Sylwii strasznie ciężkie:-(
Ja mam już takiego stresa że nie wyrabiam:no: Wczoraj normalnie bulgotałam w środku i myślałam że może coś samo ruszyło ale nic:sorry2: Bardzo się dziecię rusza i juz sama nie wiem czy nie za bardzo. Aż mnie boli:dry:

Dzień dobry!!

Meldujemy się my!! Ja i mój syn!! Nadal 2 w 1!!
Nadal...
Ale chyba koniec z tym...
Od 1 mam skurcze! Najpierw co 30 minut, poźniej się zmniejszało, teraz już co 12 minut, a przed chwilą wrócił skubaniec po 6 minutach!! :szok: Ale lekki był, mam nadzieję, że coś się tylko pokićkało tej mojej macicy chwilowo!!
Cały czas u mnie występuje znaczenie na różowo.
I chyba zaczyna mi się poród :szok:!!
O 4 miałam kryzys, pierwszy raz płakałam, drugi nastąpił przed chwilą. ale już jest ok!!
Adaś nie spał razem ze mną tej nocy. Każdy skurcz poprzedzały jego ruchy!!
I teraz po 9 minutach miałam już mocny skurcz!!
Nie kumam tego!! I boję się jak cholera, ale cieszę się :tak:

Ja też myślałam o Sylwii i zastanawia mnie to, że nikt nie wykrył, że serduszko jest powiększone... U mnie lekarz zawsze na serducho najwięcej czasu poświęcał, oglądał je z każdej strony... Czy możliwe jest coś takiego przegapić?
Boże jak mi szkoda Sylwii!!
Modliłam się za jej synka całą noc... :-(

Paula a może jednak zacznie się dziś u Ciebie :tak:
Mi Sandra cały czas mówiła, żebym urodziła 4, bo Ona ma urodzinki i chyba mi wykrakała!!
Sandra niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia!! :*:*:*

Pumpkin też mówiła, żeby razem z nią :-D (już pewnie tuli Polcię :tak::-))

No nic, idę zrobić to co musi być zrobione przed porodem :tak:
Najgorsze jest to, że od 12 jest promocja w tesco i uparłam się tam jechać!! Tylko jak ze skurczami?! Nie wiem jak to zrobię!!

Miłego dnia!!
Zajrzę później!! :*

E_milcia, trzymam kciuki za za szybki i bezbolesny poród, mój Mikołaj miał węzeł prawidłowy na pępowinie, w czasie ciąży miałam robione 10 razy USG przez 3 różnych lekarzy, na jednym z najleprzych urządzeń w Warszawie i nic nie było widać ( jest jeszcze możliwość ze zrobił się tuż przed porodem), przez to Misiek dostał 8 pkt Apgar, -1 za zabarwienie skóry i 1 za napięcie mięśni, lekarka mi powiedziała że dzieci z takim węzłem dostają po 2-4 ptk, także miałam szczęścieże nie był mocno zaciśnięty.

sandrq- najlepsze życzenia urodzinowe

Ja wróciłam z badań , gdzie spotkała mnie miła niespodzianka:tak: wchodze, pytam się, czy ktoś czeka do laboratorium. Odzywa się jeden facet, że tylko on, ale zebym weszła przed nim, bo jestem w ciąży i nie powinnam czekać:shocked2:Wyobaźcie sobie moją minę, jak mnie zaskoczył.:-p Podziękowałam, mówie, że jedna osoba, to mogę poczekać, a on na to " nie ma mowy, wchodzi Pani pierwsza, nie pozwole żeby cięzarna stała" Chyba są jeszcze normalni ludzie na tym świecie:tak::-D Albo tak się bał ukucia, że wszystkich przepuszczał:-p:-D
A po południu po odbiór wyników:tak:
Po godzinnym marszu (specjalnie szłam okrężną drogą:-p) to czuje jak mały napiera na dół, to moze się ruszy:tak: Po wyniki też sobie taki marsz zafunduje:tak::tak::tak:

Mnie nic nie rusza :baffled: a dziś wizyta u ginekologa i ciekawe co powie i mam nadzieje że za tydzień mi nie wyznaczy następnej tylko da już skierowanie do szpitala bo zbankrutuję na tej końcówce :-D

Trzymam kciuki.

Generalnie to zabawne jest jak staramy się jednak w końcówce dopasowac przyjście na świat naszych maleństw do innych spraw w domu. U mnie do rangi komedii urasta dopasowanie terminu cc do: pracy męża i dni których nie może wolnego wziąść, do lekarza i jego dni dużuru, do zajęć szkolnych starszego syna, do zakupów i zamówień :-D:-D:-D no a na końcu czy mi sie dana cyferka podoba czy nie.
Generalnie jest mi wszystko jedno i jak będzie tak będzie ale te debaty trwają i trwają :-D

To ja też musze uzgodnić z mężem, żebym przypadkiem nie zaczęła rodzić jak będzie mecz lub skoki narciarskie:-p. Bo w pracy, to może wziąść urlop na żądanie i jakoś przeżyją jeden dzień bez niego:-p:-D:-D:-D

Nie wiem czemu ale od paru dni cierpię na bezsenność. Budzę się co perę minut lub co godzinę. Czyżbym taka czujna się teraz pod koniec zrobiła:confused:?:szok:

Tylko od paru dni??? szczęsciara:-p Ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz normalnie spałam:-p:no:

sms od sylwia 100
Mój syneczek jest na OIOM w Matce Polce. W nocy miał zabieg. Moj mąż pojechał do niego, w dalszym ciągu proszę was zebyście za niego się modliły. Ja się czuje bezradna.

SYLWIA - Jesteśmy z Wami !!! Trzymajcie się cieplutko!!!:tak:

A co do badań - to w pełni podzielam Wasze zdanie, wrr:wściekła/y:

A ja do was rano napisałam, zasnęłam i obudził mnie telefon z b.miłą niespodzianką :-D dziś mamy jechać po szczeniaczka wieczorem :-D dzieciak nie chce wyjść, to chociaż małego psa poniańczę :-D:-D:-D jupiiiiiiiiiiiii

:-D:-D:-Dtylko pieluch mu nie zakładaj w ramach treningu:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
mam kolejnz objaw końcówki ciąży... za nic nie mogę zasnąć jak się obudzę:-:)-( nie śpię już od 4, teraz wstałam bo po co przewracać sie z boku na bok...
może uda mi się nadrobić w czytaniu wczorajszy dzień...
Ja też spać nie mogę. Poszłam spać o 23, obudziłam się po 1. Oczy jak 5 zł. Koniec spania. :wściekła/y:

E_milcia, a może czas byłby już się szykować do szpitala? Czy Ty czekasz na kolejną przygodę życia?;-) My bardzo lubimy Twoje przygody, ale bez przegięć. A do tego tesco to jeszcze zajedź. Wzbudzisz sensację.:-)

Jestem dokladnie w 39 i 3 dniu dane na pasku sa bledne ale mam maly problem zeby suwaczek zmienic bo mi jakis blad wyskakuje.
Sel, zwracam honor. Myślałam, że zwariowałaś.;-) Ale nie katuj się rycyną następnym razem. Spójrz na mój suwaczek. Mam nadzieję, że widok Cię pociesza.;-):-)
Mari_anna - stawiam na to, że to było związane z tym co napisałam do ciebie na wątku poznajmy się :-D:-D:-D ale nie wspominajmy bo nas utłuką; szczególnie macy. Myślę jednak, że macy dziś już rodzi to może nie przeczyta :-D
A Macy znowu robi psikusa i przeczytała.:-p
sms od sylwia 100
Strasznie smutne wieści od Sylwii. Aż łzy się same cisną do oczu. Miałam nadzieję, że to tylko poporodowe zmęczenie...:-(

Witam poniedziałkowo.
W końcu mam dostęp do komputera i mogę sobie swobodnie pisać. Mąż wrócił dziś do pracy i w domu się jakoś smutno zrobiło. :-( Czułam się bezpieczniej, wiedząc, że jest. Choćby za ścianą, kiedy musiał pracować. A teraz zostaliśmy sami. Musiałam się czymś zająć, więc z rana wstawiłam pranie. Po raz kolejny pościel w obrocie. I chyba razem z pościelą pierze się pilot od tv. :cool2: Pewnie mu tam ciepło, przytulnie. Nigdy nie był na wakacjach nad morzem.:-D

WŁAŚNIE DOSTAŁAM SMSA OD PUMPKIN!!! LECĘ WPISAĆ NA ODPOWIEDNI WĄTEK!!!

Do góry