reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

ech sprzatanie moje skonczylo sie kontuzja....wycierajac blat w kuchni moj wspanialy maz ukryl ostry jak brzytwa tasak pod szafka i chcac zetrzec tam kurz przejechalam paluchem po ostrzu....prawie do samej kosci...matko jak krew potrafi sikac z takiego malego palca...(palec srodkowy dokladnie ,nie bede mogla nikomu go pokazac przez pewien czas bo wyglada jak zakapturzona marionetka tak go zaplastrowalam) a maz dostanie ochrzan...takie zasadzki na mnie zastawiac.Wstyd...no ale nic trzeba isc dokonczyc sprzatanie jeszcze lazienka i korytarz.Ciezko mi sie pisze na klawiaturze teraz....ech

reklama
Jola moze Ty jedz do szpitala? Skurcze jakies masz?
Wronek moze u Ciebie tez sie cos zaczyna?

E-milcia na pewno zrobi na porodowce furore, juz czekam na jej porod na wesolo :-D A do domciu wroci juz z bobaskiem na rekach :tak: Trzymam kciukasy!

A dzisiaj to kurcze nie jest moj dzien!!!
Chyba pojde spac i obudze sie jutro rano, zeby mnie juz nic nie spotkalo :baffled:

Przegapilam wizyte u gina!!! Myslalam, ze dopiero jutro, a to dzisiaj bylo!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Cale szczescie, ze sie zorientowalam, bo jutro bym sobie pojechala jak gdyby nigdy nic, a jutro na ta sama godzine przychodzi do mnie polozna! I powiedzialabym jej, co gin nowego powiedzial, a tu dupa!
Ciekawe, na kiedy bedzie nastepny wolny termin, no kurde mozna sie wsciec!:wściekła/y:

Dobrze, ze dzis nie rodze :baffled: Chyba ;-)

Matko ale się dzieje... to dziś wieksza porodowa akcja niż kiedykolwiek.:-D
emilcia za ciebie to nie mogę najbardziej :-D jola nr 2 przeterminowana jedna... macy dobrze radzi - jedyna rada to rodzić :-D
Tysiolek - o hemoroidach czytalam tez, że jeśli ma się skłonności (tylko skąd młoda kobieta ma o tym wiedziec) to nie powinna rodzić leżąć na plecach. To jest logiczne - mam nadzieje, że żadna z was nie będzie musiała leżeć :wściekła/y: - ta pozycja promuje wystapienie hemoroidów. Już wiem zatem skąd ja je mam :wściekła/y::wściekła/y:

sms od sylwia 100
Mój syneczek jest na OIOM w Matce Polce. W nocy miał zabieg. Moj mąż pojechał do niego, w dalszym ciągu proszę was zebyście za niego się modliły. Ja się czuje bezradna.

Sylwia jestem z Toba i Twoim synkiem caly czas sercem i myslami.

hehe opanujcie się z tymi masowymi porodami bo my z macy na końcu same tu zostaniemy biedulki :-) porodzą wszystkie z końca stycznia a my jeszcze będziemy marudziły i czekały na jakieś znaki z nieba :-D

a ja mam pytanko do was?
ma któraś hemoroidy? co na nie trzeba brać? bo mi już nawet na zewnątrz powyłaziły i boje się że po porodzie to dopiero się sajgon zrobi - więc może juz teraz coś mam z nimi zrobić?

Jest cala masa masci. Ale chyba bedziesz musiala sobie sama wyprobowac i zobaczyc czy na Ciebie dzialaja. Tutaj na kazda co innego. Ja do tej pory uzbieralam ok. 5-6 tubek roznych masci i z tego dwie na mnie dzialaja, z czego jenej nie powinno sie uzywac w ciazy.
W sobote kupilam sobie dwa specyfiki masc o nazwie Proctolyn (nie wiem czy to jest wloska masc, czy nie - jesli nie to Ci ja bardzo polecam), a drugi specyfik to Luan - i jest to masc,ktora ma na celu zlikwidowanie bolu i tez przynosi ulge.
Te dwie masci polecila polozna w mojej szkole rodzenia.

Moja teściowa i szwagier mają często. Podobno jest jakaś maść na nie - musisz spytać w aptece. A i podobno ulgę przynosi wycieranie się zamiast papierem to chusteczkami nawilżającymi.

tak jak napisalam powyzej, wronek, jesta cala masa masci, tylko trzeba sobie dobrac.

agagsm czytajac twoja opowiesc z porodowki poryczalam sie jak bobr...pieknie napisane i piekne przezycie! zazdroszcze.

paula3 a serduszkowalas wczoraj albo przedwczoraj? moze to resztki ? ja tak mam po ze ze mnie takie glutki zoltawe leca dwa dni po.

Paula, ja mam taki kolor cala ciaze, a wlasciwie przed tez.
Tzn normalnie wydaje sie biala/przezroczysta, tylko na wkladce czy papierze widac ten kolor jak wiecej na raz poleci. A infekcji raczej na pewno nie mam cala ciaze.

Ale u Ciebie to w sumie wczesniej inaczej bylo, wiec nie wiem, chyba nie za bardzo Ci pomoglam :baffled: Zycze, zeby to byl sluz przepowiadajacy rychly porod :tak:

Paula, dziś dzień rodzenia zbiorowego, więc może się załapiesz.:-D Ale znając Ciebie, znowu ściemniasz. Może Ty już urodziłaś i gdzieś trzymasz Zuzię w ukryciu, żeby ciotki BB nie widziały, co?;-) Lepiej się przyznaj.

Agagsm, poryczałam się.:zawstydzona/y:

reklama
Do góry