reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

Roxy - możesz, możesz, ja tez jestem na wychowawczym a urlop ojcowski ma jeden tylko warunek: wiek dziecka (do ukończenia 12 m-ca życia) i termin złożenia wniosku (co najmniej 7 dni przed datą rozpoczęcia).

Florencja - oj bidulko, wiem co przeżywasz (prawie), moja siostra Pati (jestem Jej matką chrzestną, jest 15,5 lat młodsza) urodziła się jako skrajny wcześniak (a moja mama miała zapaść) i nigdy nie zapomnę wybłaganych wizyt w szpitalu, później operacje, terapia i strach czy będzie dobrze... ech..

Czy mogą podać córci leki pzreciwbólowe zwłaszcza teraz kiedy najbardziej boli???

reklama
Oj Florencjo...bardzo to smutne jak dzieciak cierpi...dużo siły życze,bedzie dobrze,to wszystko minie...trzymajcie sie:sorry2:

Monika ... nie nie pisałam...Daria jestem:-D:sorry2:

Bohaciefko...dzieki...no to dzisiaj wypale z tym pomysłem....ale i tak nie pojdzie chyba :baffled:

Roxy,sIiczne imie. Takie imie wybraIam dIa swojej córki. Darii nie ma ,jest Tomek:-D
FIorencjo,piec tygodni w szpitaIu, na wyciagu-szok.

Aga km, to wam się rodzina pochorowaIa.Najgorsze jest to,ze mieszkacie razem i Jagodzia jeszcze jest maIa.

No i wcięło mi posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
A wiec w telegraficznym skrócie:
Roxy
-Dziękujemy za życzenia:-).Co do Sylwka to przynajmniej będzie co wspominać:-D:-D:-D.
Florencjo-Biedna ta twoja córcia:-:)-:)-(.Mam nadzieję,że leki szybko zadziałają i zaśnie spokojnie.Trzymaj się myślami jestem z Tobą.
Moniko-Filipowi wyszły zęby jak miał 3,5 miesiąca:baffled:, ale dwa tygodnie temu dopiero się przebiły.

Florencjo -jestem z Wami myślami przez cały ten czas... Biedactwo..:-:)-:)-(. Wycierpi się ta Twoja córcia na maxa..:-:)-:)-( No i te 5 tygodni w szpitalu - makabra... :no::szok::szok::no:
Jednak na pocieszenie napiszę, tyle, że mam nadzieję, iż na tych 5 tygodniach bólu i rozłąki się zakończy... i, że Monika w przyszłości nie będzie odczuwała bólu związanego z tym złamaniem - tego jej z calego serduszka życzę:tak::happy2:.

Moniko - no właśnie przez to, że mieszkamy wszyscy razem - nie jestem w stanie ochronić dziecka przed choróbskami i groźnymi zarazkami (moja siostra w tym samym dniu co pojechała na pogotowie - czyli w Nowy Rok, trzymała Jagodzie na rekach, bawila się z nią, i w ogole). Przecież wszyscy korzystają z tego samego korytarza... Moja mama chce widzieć wnusie, wiec siłą rzeczy Jagodzia jest tam przenoszona, bądź mama podjedzie na wózku do nas (a wiadomo Rodzice są łącznikiem z siostrą i szwagrem. Apropo - szwagier ma grypę jelitową - i chyba mu jej zazdroszczę, hehe...:-D:-D:-D Wypróżniłoby mnie na maxa;-))

Mmatysia, z tymi zebami to tak jak u nas. Tomkowi wyszIy( nie wiem jak to nazwać) jak miaI 3 mesiace. Iekarz nas oswieciI,ze dziecko ma zeby pod skóra:szok:.Kuzwa,zeby nadaI siedza tam gdzie siedziaIy i jeszcze sie nie przebiIy:baffled:

Aga km, jak juz dostaniesz tej grypki to mi ją przesIij :-DMi tez przydaIoby sie gruntowne oczyszczenie-taka baza pod dietke.:-D:-D:-D

Mmatysia, z tymi zebami to tak jak u nas. Tomkowi wyszIy( nie wiem jak to nazwać) jak miaI 3 mesiace. Iekarz nas oswieciI,ze dziecko ma zeby pod skóra:szok:.Kuzwa,zeby nadaI siedza tam gdzie siedziaIy i jeszcze sie nie przebiIy:baffled:
U nas to samo od sierpnia było je czuć pod palcami,łyżeczka dzwoniła ale były pokryte tak jakby nabłonkiem.Przed Świętami chwycił M za palec i wypróbował dwie dolne jedynki:-D:-D:-D.Od tego czasu mamy zębole na górze

reklama
Do góry