reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witam porannie :-)
Ja tylko na chwilkę ... zaraz biegnę dopakować torbę :szok:... na wszelki wypadek wezmę ją do szpitala, chociaż wydaje mi się, że dzisiaj tylko badanka i wrócę do domu ... ale znając moje szczęście, to jak torba zostanie w domu, to ja w szpitalu :baffled:
ehhh ... jaka ja się robię przewidująca i zapobiegawcza jako 'omc' matka :-D

KAJA ... jaki miałam sen, to SZOK !!!
Śniło mi się, że oszukałaś matkę naturę i jeszcze przed urodzeniem Tymka okazało się, że jesteś na początku następnej ciąży :szok::szok::szok: i lekarze musieli kombinować, żeby podczas cesarki wyciągnąć szybko małego, a drugie zostawić :baffled:
Wyobraźnia ciężarnej nie zna granic :-D:-D:-D
Anoola, witaj w gronie przeterminowanych ;-)Ja też już mam zaawansowaną alergię na dzwonek telefonu i sygnał SMS :tak:
Beti, Golanda, super, że jesteście w domku z maluszkami !!!

Zmykam laseczki !!!
Trzymajcie kciuki, bo jak się znowu okaże, że na nic się nie zanosi, to ja chyba zwariuję !!!!!!

No i powodzenia dla wszystkich szczęściar, które zamierzają dzisiaj rodzić !!!

aga23 - spokojnie, ja KTG nie miałam i mieć nie będę - no chyba, że przed samym porodem; USG mialam 3 razy ale każde trwało mniej niż 5 minut. Morfologię 2 razy na całą ciązę. W Polsce też bywa różnie i wiem jak wiele z was przywiązuje wiele uwagi do badań a mnie to odpowiada. Sylwia o ile pamiętam miała dość dużo wizyt i tak nie wykryli nic.
Ponieważ moje dziecko załapało się na problemy okołoporodowe to też inaczej patrze, wiem, że wykrycie w czasie ciązy problemow dla niektórych znaczy wiele - przygotować się może... nie wiem.
Wielu problemów i tak nie da się wykryć a jak się wykryje nic z nimi zrobić. Poza tym moj gin powiedział, że jeśli w obliczu problemow matka zechce uzunąć ciąże i tak w Polsce mało który lekarz to wykona.

KAJA ... jaki miałam sen, to SZOK !!!
Śniło mi się, że oszukałaś matkę naturę i jeszcze przed urodzeniem Tymka okazało się, że jesteś na początku następnej ciąży :szok::szok::szok: i lekarze musieli kombinować, żeby podczas cesarki wyciągnąć szybko małego, a drugie zostawić :baffled:
Wyobraźnia ciężarnej nie zna granic :-D:-D:-D

JoL - to przebilo nawet mój pokaz mody na sali do CC i wspolne łózko z ginem :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok:

No juz sie obudzilam nie ma to jak kawa .
Goleda- witamy spowrotem .
Ja zabieram sie za makowiec i pierogi z miesem .Co do nastroju to teraz mam faze totalnego spokoju nawet moj m nie jest wstanie mnie zdenerwowac jak widze , ze probuje poprostu wychodze z pokoju do drugiego i sie nie odzywam, lub przyznaje mu racje , nigdy nie widzialam go tak zdziwionego i zaskoczonego , chyba naprawde zastanawia sie co sie ze mna dzieje.

Dzien dobry
Zwleklam sie z lozka po nieciekawej nocy, jakies dziwne sny i ciagle mialam uczucie ze jestem obolala jakas:sorry2:

Obowiązkiem każdej foruowiczki BB jest opisac swoj poród :-D:-D Oczywiście pół żartem to piszę, zrobisz jak uważasz i jak sama ochłoniesz. Zawsze to można ubrać w ładne słowa - myślę, że każda tu wie, że różnie może być.
Ja np opisy każdej CC nawet tej z okropnymi cierpieniami po i w trakcie (bo czasem tak bywa) czytam z ochotą. No tak mam :tak:opisy SN mnie nie emocjonują bo przeżyłam więc wiem z czym się to je.
Gratuluję, że jesteście już w domku Beti
agbar - faktycznie ty narazie rodzic nie możesz ;-)
jola - że ja nie dotrwam :confused::baffled: palcem nie ruszę do 12, - chyba, że na klawiaturze - będę nadprodukowac tu, że szok ale dotrwam :tak:

Sie okaze:-D Ale badz twarda:-D

Beti super, że już w domku jesteście :-)
Ale się wkurzyłam, koleś od oleju zadzwonił, że jest za ciemno i nie wiedzie w naszą uliczkę :wściekła/y:Co za patafian, po prostu prawda jest taka, że już mu się robić nie chciało, bo nasza uliczka jest oświetlona i chwilę po telefonie kolega wyleciał, a tam nikogo nawet nie było :wściekła/y:Wiedział kolo, że biuro jest już zamknięte i, że nawet jak tam zadzwonimy to co najwyżej będziemy mogli się nagrać na sekretarkę:wściekła/y:Ostatni raz w tej firmie olej zamówiliśmy, dobrze, że przynajmniej T. w kominku napalił to jakoś wytrzymamy do jutra, tyle, że po nocach musieliśmy wstawiać Olisia łóżeczko do nas, bo u Młodego w pokoju temperatura zeszła już do 5 stopni:sorry2:
Nie zazdroszcze zimnicy w domku, jak nie lubie zimna, my w takich wypadkach albo kominek albo elektrycznie:tak:

To ja się tu postaram wślizgnąć.. bardziej udzielać bom już Styczniówka .. mam nadzieję , że mogę się tak do Was teraz wkręcić :-D

to Wam troche przynudzę :-D
jako , że przeterminowałam sie już 5 dni temu.. byłam wczoraj u gina.. no i się dowiedziałam, że jesli nic się nie rozkręci samo ( a sama w to już wątpie) to w czwartek mam się zgłosić do szpitala.. na wywołanie
grunt ze łożysko jeszcze jakoś śmiga, że przepływy dobre , że szyjka miękka..
no ale szyjkę miękką i rozwarcie to ja miałam już w 37tc .. i już wtedy rzekomo miałam rodzić .. :-D

to mniej wiecej tyle, O!
idę dosypiać bo wyprawieniu chłopka do pracy..

aaaa no i gdzie moje maniery..
Dzień Dobry :-D

Siadaj i opowiadaj:-)

yol_a powodzenia !!!!!!!! ;-) już jutro będziesz tuliła swoje maleństwo,zazdroszczę!

A my wzięliśmy psiaka i jestem przeszczęśliwa :-D jeszcze nie widziałam tak ślicznego szczeniaka. Olała nam łózko już z 10razy, ale wybaczyłam jej to- niech nie myśli że od pierwszego dnia rygor wprowadziłam :rofl2::-D spała z nami w nocy, a raczej z D.. a raczej na D.. chyba się polubili :-D no i raz tylko piszczeć zaczęła .. o 3:30,ale wystarczyło,że się wtuliła w D i zasnęła :-) a śpi....NON STOP!
Jeśli chodzi o wyprowadzanie, to chyba jeszcze na to za wcześnie-ona dziś dopiero miesiąc kończy,jest maleńka i nie wyobrażam sobie, że mogłabym ją wypędzić na podwórko, bo jest -25stopni :szok: muszę nauczyć siusiać na gazety narazie.

Kurcze,dziś mam KTG o 9:30 i jakoś boję się iść. Mam złe przeczucia :confused:

Super ze macie szczeniaczka, ale radze od razu go nauczyc wychodzic na dwor za potrzeba bez wzgledu na temperature, potem bedzie ciezej:tak:

Kochane wrociłam na BB!
Jestesmy w domku od wczoraj od godz 16
Kasiulka schudla w szpitalu tylko 135g wiec wypisali nas w 3 dobie.
Na razie pieknie je co 2-3h, choc dla mnie to bol masakryczny, ale sie ciesze ze jej to słuzy. Z reszta w czasie pobytu w szpitalu tak sie napatrzylam ze zaczelam sie cieszyc z tego ze mnie bolą brodawki, bo przy problemach innych kobiet takie to pikus!
Ide karmic!

Witamy, super ze wrociliscie:-)
Milego dnia kobitki:-)

Witam:-) Właśnie robię przerwę w bieganiu . Latam jak debil wkoło osiedla i nic:baffled: Nawet pies już nie chce ze mną chodzić:happy2: Chyba jednak dzidziol mnie nie posłuchał:sorry2: Ale chociaż jak tak latam to się nie mam czasu denerwować:tak:
Golanda, Beti witajcie spowrotem:tak: Szybciutko wróciłyście :-) Trzymajcie się cieplutko:tak:
To dzisiaj może powitamy kilka nowych dzieciaczków?

Witaj z powrotem:-)

Dziekuje:)
Dziekuje takze za kciuki, opisalam porod na odpowiednim watku i chyba pujde spac, podczytalam Was zaledwie 10 stron wstecz, bo wiecej wybaczcie jakos nie dam rady.

Myslałam ze wroce i bedą wszystkie rozpakowane, a tu prosze jeszcze Was tyle w 2pakach i powiem Wam ze dobrze, nie ma co sie spieszyc:)
Bo fajnie jest miec brzuszek:)

Sylwia Kochana trzymaj sie!Wierze ze wszystko bedzie dobrze, synek na pewno jest w dobrych rekach!

reklama
Witam dziewczyny!!
Jak Wam wczoraj pisałam, że ustały wszystkie dokuczliwe objawy ciążowe i czuję sie rewelacyjnie, tak jeszcze dzisiaj super spałam - 11 godz z jedna przerwa na siusiu taką bez otwierania oczu. Teraz jestem po słusznym śniadaniu i zastanawiam się co z dalszą częścią dnia. Standard chyba będzie - książka, bb, przerwa na zrobienie obiadu dla mężucha - teraz rano mówi mi co chciałby zjeść jak wróci, cwaniak jeden:tak:

Do góry