reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Madzik, Kasiente gratulacje :-):-):-), no i super zdjęcia pokazałyście :tak:.

Louise jeśli chodzisz na usg w przychodni "na książeczkę" to musisz wiedzieć, że usg genetyczne (czyli przezierność karku) robi się tylko pacjentkom znajdującym się w grupie ryzyka, czyli po 35 r.ż. lub gdy w rodzinie występują choroby genetyczne. Jeśli nie należysz do tej grupy, to takie badanie musisz wykonać na własną rękę i koszt. Badanie takie wykonuje się najlepiej po skończeniu 12tc, ale przed ukończeniem 13tc (tak twierdzi mój gin), często może okazać się, że dziecko jest za małe (ciąża młodsza niż wg OM) lub za duże (ciąża starsza niż wg OM) i nie da się wykonać badania.

Apropo to dzisiaj dzwoniłam właśnie w sprawie ugs genetycznego oczywiście prywatnie i będę szła w poniedziałek (12t1d) lub w środę (12t3d) bo w te dni po 17-00 można się umówić, a chcę iść z M. :-), a na wizytę do gina idę w piątek 15 stycznia na 10-tą z wszystkimi badaniami i będę miała założoną kartę ciąży :tak:.

fasolino.jpgmoja niunia tydz 13

madzik, kasiente i dzamena ale słodziaczkie te wasze dzidzie!! Super!!
a to zdjęcie kasiente górne jakie wyraźne!!

Geperty a czemu tak późno ta karta ciąży!! i dopeiro w 12 tygodniu??

reklama
Madzik, Kasiente gratulacje :-):-):-), no i super zdjęcia pokazałyście :tak:.

Louise jeśli chodzisz na usg w przychodni "na książeczkę" to musisz wiedzieć, że usg genetyczne (czyli przezierność karku) robi się tylko pacjentkom znajdującym się w grupie ryzyka, czyli po 35 r.ż. lub gdy w rodzinie występują choroby genetyczne. Jeśli nie należysz do tej grupy, to takie badanie musisz wykonać na własną rękę i koszt. Badanie takie wykonuje się najlepiej po skończeniu 12tc, ale przed ukończeniem 13tc (tak twierdzi mój gin), często może okazać się, że dziecko jest za małe (ciąża młodsza niż wg OM) lub za duże (ciąża starsza niż wg OM) i nie da się wykonać badania.

Apropo to dzisiaj dzwoniłam właśnie w sprawie ugs genetycznego oczywiście prywatnie i będę szła w poniedziałek (12t1d) lub w środę (12t3d) bo w te dni po 17-00 można się umówić, a chcę iść z M. :-), a na wizytę do gina idę w piątek 15 stycznia na 10-tą z wszystkimi badaniami i będę miała założoną kartę ciąży :tak:.
Geperty z tego co ja wiem to przeziernosc karkowa u dzidzi sprawdza sie ok.12tyg. zawsze niezaleznie od wieku czy uwarunkowan genetycznych... jest to poprostu norma! pow. 35 roku zycia robi sie inne dokladniejsze badania prenatalne!
Dzamena fajna dzidzia!

Do góry