reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

hej Mamuski,
ojojoj, duzo dzieciaczkow :) no i super
Tysiolek mogę Ci potowarzyszyć, zeby Ci smutno nie bylo i pobyc przeterminowanym pasztetem :-) a nawet konserwa, nasza Dzidzia tez sie nie spieszy, pomimo wielu róznorodnych staran. Od 2 tyg rozwarcie na 3 cm, od tyg na 4 cm i nic. Skurcze na ktg dochodza ledwo do 20... szal normalnie :) Na pt mam skierowanie do szpitala.

Jeju, ale ze mnie zazdrosnica, ja tez chce Dzidzie :))) Oczywiscie gratuluje wszystki mamom i ciesze sie raze z nimi.

Tymczasem wracam do projektow, bo jeszcze uczelnie trzeba jakjos ogarnac do pt, bo mi ten spozniony porod troche terminy poprzesuwal.

reklama
jeszcze o mnie nie zapominajcie..:dry: my z andzią mamy ten sam nieszczęsny termin :-D

I jeszcze ja i ja i ja:-Dnie zapominajcie o mnie,jeszcze troszke i tez bede przeterminowana:-D

Ja już po wizycie księdza i normalnie jestem miło zaskoczona :shocked2: zapytał który miesiąc, gdzie mój mąż itp. więc powiedziałam że 9mies a mąż pracuje (na co mój tata wykrzyknął: "Nie mąż, nie mąż.. tylko narzeczony.." :sorry2::dry:) no i ksiądz mnie pochwalił :-D:-D:-D że nie pobiegłam do ołtarza tylko z powodu dziecka, bo ten okres od porodu do października będzie dla naszego związku prawdziwą próbą przetrwania i najlepszym egzaminem :szok: powiedział,że zbyt wiele par decyduje się na ślub z powodu ciąży a każdy powinien mieć do tego trzeźwe podejście.
No i oczywiście jak ktoś będzie robił problemy z ochrzczeniem Zuzanki (z powodu braku ślubu) to mam się do niego zgłosić i on ochrzci :-D jakoś mi się miło zrobiło.

Normalnie szok:szok:Gdzie sie taki uchowal??

Ja czekam na zapiekanki:tak::-p
tak się zastanawiam czy w tym szpitalu to trzeba biegać w koszuli czy dres będzie ok? ( chodzi mi oczywiście przed zabiegiem)

Moja powiedziala,zeby miec cos wygodnego po prostu,sugerowalaby jednak zeby nie skorzane spodnie bo sie ciezko zdejmuja;-):-DMowila wlasnie o dresie,spodniczce wygodnej,koszulce dluzszej itepe.

:szok::szok::szok::szok::szok:
A co to dziś za dzień , jakieś podwójne becikowe będą za 5 stycznia dawać czy co?
A z Wronek to nie pomyłka 5kg SN to nie mozliwe???
Paula3 chyba Ci się normalnie jakiś ksiadz z kosmosu trafił, albo widział że koperta gruuuba!:-D
Do tych co nie urodziły!!!! Nie płakać nie lamentować leżeć i pachnieć i cieszyć się błogim spokojem, bo niedługo do niego zatęsknimy!!!!!!!:wściekła/y::tak::wściekła/y:
Ja do 4ej rano miałam skurcze wziełam 2tabletki Scopolanu i przeszło no i cisza.:confused:
Nie mogłam sie doczekać jakiś objawów porodu a jak się wczoraj zaczęło to robiłam wszystko aby przeszło.Aż sie boję jak się zacznie znowu i nie przejdzie. Może uda mi sie wiecznie chodzić w tej ciaży:baffled:
A my dzis jednak rozłożymy łóżeczko, bo chcę po swojemu poukładać w szufladzie i takie tam, cóż mama będzie psioczyć... Ale chociaż wózka nie mam;-) A to już jakiś zabobon zaliczony.

Dorciaa jak to jak? Zrobię dziurę w miejscu podwozia:-D Marnie to jednak widzę bo juz nic nie mogę upchać do tej torby. Zastanawiam się jeszcze jak zabrać chłopa, psa, świnię , kompa, telewizor, wannę i łóżko:-)
PS Coś ze mnie odeszło w śladowej ilości:-) i pilnie potrzebuję lupę aby sprawdzić czy nie była to część Pana C.

A ja tak troszku zdrowiej bo jabłuszko za jabłuszkiem wcinam(kooooooooocham je):-p

Mama dzwoniła do mnie dzisiaj sie pytać jak tam u mnie heh no ale za wiele się niedowiedziała tylko tyle że jednak w czwartek się spotkamy(bo wcześniej mówiłam że już nie dam rady wjechac chyba przed porodem no ale synuś jeszcze nie chce wyjść):-Dale kochana bo wspierała przez telefon:tak:

SEL i mówisz że ten olejek niepomógł to może faktycznie jeszcze nie czas na poród;-)

Czy któraś próbuje z tym olejkiem;-)
Ja wypiłam kilka łyżeczek przedwczoraj i guzik, nawet na kibelek mnie nie pogoniło:dry: Wyjdą jak będą chcieli;-):tak:

Kurka, dziewczyny, chyba mi się ta pełnia udzieliła, buu...

Położyłam się na chwilke i słysze chlup, patrze i mokra plama:shocked2::shocked2::shocked2: rano też było takie małe chlup, ale to był śluz, a teraz chyba wody się sączą, bo żadkie. Napewno to nie siusiu:confused: czy ja może panikuje?
Ja jeszcze nie chce, ja się boje . Jeszcze skrczy nie mam:shocked2: koło 19 mój wraca z pracy, mam nadzieje, że zdąży dojechać do domu:confused:

ja nie próbowałam ani z liśćmi malin,ani z olejkiem.. zrezygnowałam po intensywnym wysiłku i serduszkowaniu-myślałam,że to pomoże,ale jednak nie :confused: co ja się będę spierać z matką naturą- Zuzia sama wylezie wtedy kiedy będzie jej czas.
Mam tylko nadzieję,że przez te głupie łożysko nic jej się nie stanie.

Widzę że wszystkie zaaferowane porodami :-):-)
ja też już się pogubiłam kto, gdzie, kiedy, jak .. wiem tylko że macy zrobiła niespodziewajke, wronek urodziła 5-kg klocusia a emilcia miała cc :-D to i tak dużo jak na mnie.

Ja już po wizycie księdza i normalnie jestem miło zaskoczona :shocked2: zapytał który miesiąc, gdzie mój mąż itp. więc powiedziałam że 9mies a mąż pracuje (na co mój tata wykrzyknął: "Nie mąż, nie mąż.. tylko narzeczony.." :sorry2::dry:) no i ksiądz mnie pochwalił :-D:-D:-D że nie pobiegłam do ołtarza tylko z powodu dziecka, bo ten okres od porodu do października będzie dla naszego związku prawdziwą próbą przetrwania i najlepszym egzaminem :szok: powiedział,że zbyt wiele par decyduje się na ślub z powodu ciąży a każdy powinien mieć do tego trzeźwe podejście.
No i oczywiście jak ktoś będzie robił problemy z ochrzczeniem Zuzanki (z powodu braku ślubu) to mam się do niego zgłosić i on ochrzci :-D jakoś mi się miło zrobiło.

no wreszcie paula mowisz do rzeczy odnosnie wykurzania dzidzi z brzucha.
a o lozysko sie nie martw. Na pewno bedzie wszystko dobrze.

Ksiadz super:-) rzadko sie tacy zdazaja.

Morka w dresikach? a jak będą sprawdzać podwozie? nam położna odradzała a szkoda bo nienawidzę koszul nocnych, a uwielbiam piżamy!!!:-D

co to się dzisiaj porobiło:-D sypiecie sie jak te choinki!:-D

pizzę mielismy miec wczoraja ale coś nie wyszło:sorry2:

ja tez nie znosze koszul nocnych, a mam dwie do szpitala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale po pordzie to tylek chyba trzeba wietrzyc:confused: po sn, a przy cc to lepiej, zeby nic nie uwieralo w pasie i sie nie ocieralo.

reklama
Ja wypiłam kilka łyżeczek przedwczoraj i guzik, nawet na kibelek mnie nie pogoniło:dry: Wyjdą jak będą chcieli;-):tak:
dobra jesteś:-Da gdzie to mozna kupić w aptece i ile to kosztuje:confused:
Kurka, dziewczyny, chyba mi się ta pełnia udzieliła, buu...

Położyłam się na chwilke i słysze chlup, patrze i mokra plama:shocked2::shocked2::shocked2: rano też było takie małe chlup, ale to był śluz, a teraz chyba wody się sączą, bo żadkie. Napewno to nie siusiu:confused: czy ja może panikuje?
Ja jeszcze nie chce, ja się boje . Jeszcze skrczy nie mam:shocked2: koło 19 mój wraca z pracy, mam nadzieje, że zdąży dojechać do domu:confused:
połóż sie i zobaczysz czy dalej leci:tak:

Do góry