reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Elunia strasznie mi przykro.
[*] dla Aniołka

elunia a koleżanka nie miała wcześniej zdiagnozowanej tej pępowiny dwunaczyniowej? wydaję mi się, że powinni cesarkę od razu zrobić nie czekać.

Ostatnia edycja:
reklama
miała zdiagnozowaną na początku ciązy i jeździła na specjalne usg badali wszystkie narządy dzidzi czy dobrze się rozwijają i wszystko było dobrze synuś rósł jak należy, na koniec spieprzyli lekarze bo powinni byli wczopraj od razyu po przyjęciu jej zrobić usg i cesarkę a oni czekali chyba ze sie porod rozwinie jak bylo rozwarcie na 4 a ona juz wczoraj ruchow malego nie czula, a dzis rano usg i decyzja o cesarce na 13 i za póżno o parę godzin...masakra

Eluś dla mnie nowy to jakaś rzeźnia się zrobiła :-( Jak można powiedzieć dziewczynie, która właśnie dowiedziała się, że nosi martwe dziecko, iż ma się uspokoić i czekać na skurcze. masakra totalna :wściekła/y:
Po tym co się ostatnio dowiaduję o tym szpitalu i własnych doświadczeniach, wiem że nigdy już tam nie będę rodzić.

tak jak ja, kolejne dziecko też w starym szpiatalu do nowego nie dam sie z własej woli położyć napewno, tam się rzeźnia na całego zrobiła tak jak piszesz.

strasznie mi szkoda tej dziewczyny, ja na jej miejscu bym się walnęła z dziesiątego chyba, ale lepiej, żeby ona nie miała takich pomysłów...

Witam w Nowym Roku .
Wszystkim życzę zdrówka ,bo to najważniejsze. No i wracam do was do 18 -go.( później są ferie i komp znowu będzie okupowany)

Będę teraz starała się zaglądać na bieżąco no i nadrobić co nieco muszę.
Witaj Joluś , nie dawaj sie chłopakom, do zmywania garów ich ganiaj a sama zkawusia na BB:-p:-p:-p;-):-D
no a moja pierwsza rocznica slubu byla dla mnie porazka :no: Tylko wspolna kolacja z rodzina ktora ja musialam przyrzadzic :cool: a tak mi sie marzyla romantyczna kolacja przy swiecach w jakiejs restauracji :-(
Ach te chłopy, nic w nich romantyczności, a miałam cichą nadzieje że coś Ci wykombinuje fajowego w ten dzień.

dziękuję wszystkim za życzonka:-) i zapraszam na torcik;-)
100 lat Anius !!!!!!!!!!!!!!!!! To mówisz że osiemnascie tych świeczek masz:-p;-):-)
agniesia to było w nowym szpitalu, wczoraj przyjęli ją i miała na 4 cm rozwarcie przeczekali noc nie było skurczy rano robili usg wyszło że ciąża wygląda na 40 tydz. a zaczynał się 36, ona miała pępowinę 2 naczyniową więc ze względu na tę pępowinę powiedzieli że będzie cesarka o 13, przed 13 zrobili jeszcze raz usg i nie było już tętna, teraz to każą jej się uspokoić i nawet oksytocyny jej bnie podali tylko każą czekać na skurcze, to jakaś masakra.Rojek jej prowadził ciążę... ja jej radziłam żeby jej facet poszedl z kopertą żeby jej cesarkę zrobili bno ona drobniutka dziewczyna niewysoka a dziecko duże jeszcze ma się męczyc przy porodzie....
O...zgrozo, jaka tragedia !!!!!!!!! Strasznie mi przykro, nie dziwie sie ze nie wiesz co napisać tej dziewczynie, To jakis horror, co to za szpital, jakaś weterynaria.Z tego co piszesz, to kompletnie zaniedbany poród, brak doświadczenia ze strony lekarzy [ pewnie jak nowy szpital, to i nowy personel] Kompletne zaniedbanie lekarzy.Niech nie zostawiają tego tak. Ludzie zdrowe, dorodne dziecko, szok, szok, szok..!!!!!!! światełko dla maluszka
[*]
[*]
[*]

elunia to straszne. Ja sama nie wiem czy bym przeżyła usłyszawszy taką wiadomość chwilę przed porodem. I jeszcze rodzić naturanie, wiedząc że nigdy nie przytulisz tego małego ciałka, że nigdy nie będzie ssało twojej piersi, że nigdy nie będziesz patrzyła jak ono śpi... ..

i ja tak samo pomyslalam :no:

Elunia to bardzo smutne, nawet nie wiem co bym napisala do tej kolezanki na Twoim miejscu. To przerazajace jak lekarze na porodówce moga spieprzyć komuś zycie :nerd:
Moj poród tez przeciągali w nieskonczonosc tylko dlatego abym urodzila naturalnie a nie przez CC, az w koncu skurcze mi sie zatrzymaly. Maly urodzil sie z niedotlenienim przez to wszytsko a pozniej polożne jeszcze zachowywaly sie jakby to byla moja wina ze porod tak wygladal a nie inaczej :cool: Masakra jakas :no: Jak sobie pomysle ze jeszcze kilka minut zwłoki i maly by nie przezyl ryczec sie chce :no:
Czulam wtedy podczas porodu ze z malym cos zlego sie dzieje. Intuicja matki jest niezawodna. Jednak gdybym sie dowiedziala ze malenstwo we mnie jest juz martwe to chcialabym umrzec tam razem z nim :nerd:

Slowami nie da sie opisać współczucia dla tej kolezanki :no:

mikimauro a juz nawet nie chcialam sie nic rozpisywac na temat tej rocznicy :no: Bo mi glupio i wstyd troszke ze dostalam jedna róże w prezencie i nic poza tym... tak jakby to byl normalny dzien :shocked2:
Marzyla mi sie romantyczna kolacja i moze jakas bizuteria albo bielizna w prezencie... Cokolwiek milego, bo to w koncu pierwsza rocznica... Juz widze ze za kilka lat nawet buzi nie dostane z tej okazji :no:

Ostatnia edycja:
Miki ten szpital nowy to tylko z nazwy, ale ma około 20 lat a może więcej. No w każdym razie jest najnowszy z 3 jakie są w Elblągu i na dodatek, mimo iż Elbląg nie jest już miastem wojewódzkim, to szpital ma status wojewódzkiego. Lekarze też mają dobrą opinię, ale zawsze znajdzie się jakiś...
Elunia a kto decydował o takim "rozkładzie" dnia? Pewnie ordynatorka...

reklama
AgniesiaP- Co to ma teraz za znaczenie, czy nowy, czy stary. Szkoda gadać ,taka tragedia:-:)-:)-(, ewidentnie doszło do zaniedbania przez lekarzy. Jest mi strasznie szkoda tej kobiety i dzieciątka. Normalnie serce sie kraja :-:)-:)-:)-:)-(

Do góry