Karolinusia
Fanka BB :)
Prevenar 13 ma 13 serotypów wirusa pneumokoka, synflorix ma 10 a zwykły prevenar 7.
My przypadkiem załapałysmy się dzis na wizytę u pediatry. Poszłam młodą zważyć i doktorka nas wzięła do zbadania - i dobrze się stało bo młoda stanowczo za mało przybiera - równy miesiąc temu ważyła 4460 z dziś 4740 przybrała wiec niecałe 300 g i to stanowczo za mało.
Za 2 tyg szczepienie do tego czasu mam karmić cycem jak czesto się da, zrobić morfologię... a na 27 mamy usg brzuszka. Poza tym dostałysmy skierowanie do neurologa bo młoda pięknie dźwiga główkę ale bardzo wygina się w rogalik w jedna stronę, zarówno na pleckach jak i na brzuchu. Jutro bedziemy się rejestrować...
ojjj Abejka to rzeczywiście mało Agatka przybrała...a usg brzuszka po co?? by spr, czy ok i czy tu nie jest problem?? A takie wyginanie się w rogalik o czym ma świadczyć?? Laik jestem
Dziś moje Małe Kochanie mnie zadziwiło...położyłam ją na brzuszku a Ona główka wyyyyysoko wysoko do góry i tak ją podnosiła po kilkunastu sek kładła i znów podnosiła i tak dobryk kilka minut. Leżała na przewijaku . Może na miękkim łóżku trudniej bylo jej się łapkami zaprzeć??