reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wiki, ja również życzę Wam wszystkiego najlepszego na dalszej wspólnej drodze życia, oby Wam się powodziło!
:tak::tak::tak:

...
Co do @.
Ona jest wyjątkowo zaraźliwa w tym miesiącu.
Spieszę Wam powiedzieć,że dostałam od młodej smska z wiadomością:
Mamo dostałam okresu .
Pospieszyłam jej z gratulacjami,że mamy w domu prawdziwą kobietę :tak::-D:-D:-D:-D
Odpowiedź była.

HAHAHA I z czego się tu cieszyć?:confused::confused:
Ja tam się cieszę.:-):-)

Ach te dzieci tak szybko dorastają :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Super! Gratulacje dla małej Kobietki! :tak::-)
ja z Adamem wcale bóli nie miałam ale bardzo wysokie ciśnienie i 2 tyg przed porodem lezałam w szpitalu niby miałam leżeć miesiąc bo adam miał się urodzić 1 marca ale bóle mnie zaczeły łapać wieczorkiem 15 lutego poszłam spać obudziłam się o 3 w nocy i myslałam że brzuch mnie boli i chce mi się kupę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:pognałam do toalety a tam czop tzn teraz wiem ze to czop a wtedy to byłam przerażona:-)koło 5 położna zobaczyła że tak coś chodze po tym korytażu wzieła mnie na fotelik a tam rozwarcie na 5 cm:tak:po 7 się spakowałam na porodówkę a o 13.54 adam był:tak:
z Juliną zero skurczy poprostu nagle rano chlusneły ze mnie wody a do terminu było jeszcze 6 tyg więc lekko spanikowałam ale...najpierw adama zaprowadziłam do przedszkola z takim big podklładem bella potem do sklepu zrobiłam zakupy wróciłam do domu ugotowałam obiad i stwierdziłam że po obiedzie pojadę no ale mama mówi ty siuę nie wygłupiakj panikowała no to się umyłam wsiadłam za kierownicę malucha i o 11 byłam w szpitalu a o 12.54 julina była na świecie:tak:
A z Antoszką to 2 tygodnie czyli w terminie mnie w nocy pomęczyło a potem luz lekarz kazał mi pzyjść 12 na kontrol gdybym wcześniej nie urodziła no ok zrobiłam pietruszce śniadanie do pracy odprowadziłam adama do szkoły 2km w jedną stronę wróciłam umyłam się a Pietruszka wraca do domu:szok:ja zdziwiona a on że wziął wolne bo jakoś tak chce ze mną jechać do doktora se myślę no ok:baffled:no u lekarza byłam koło 11 a doktor mówi no rozwarcie piękne ,szyjka zgładzona jedzie pani oi torbę i do szpitala:szok:a ja co zakupy obiad ugotować opiekę dla adama załatwić i spokojnie spacerkiem na pętle na porodówce z przygodami byliśmy o 20 a o 24.15 był Antek:-)więc karzdy poród jest inny;-)
Malinka, ja po prostu uwielbiam twoje opowiadania! :-D:-D:-D:-D:-D Drugiej takiej chyba nie ma :-D:-D:-D Inne kobiety przed porodem panikują, krzyczą płaczą, a ty sama za kierownicę, albo do tramwaju :-D:-D:-D:-D

reklama
Myszunia a czego tu panikować jak mi doktor na porodówce przy skurczach takich co 2 minuty powiedział no kochana jak weszło to i wyjdzie...popatrzyłam na niego taka na maxa obolała a położna szybko powiedziała doktor się ulotni bo pacjentka nie przypięta pasami do łóżka a smierć ma w oczach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a jak rodziłam Antka z Pietruszką i już miałam taki krytyczny moment że przebili mi pęcherz ijuż nie mogłam chozić czyli tak koło 24 i zbadała mnie położnz i mówi no 8 cm jeszcze tak z 40 minutek i będziemy rodzić i wyszła z sali mój pietruszka uśmiechnięty i świergoczer mi kochana no jeszcze TYLKO 40 minutek!!!!!!!!!!!!!!!11111tylko jak tu ból za bólem pamiętam jak się na niego popatrzyłam i ryknełam a zgasić ci ten uśmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!! a potem stwierdziłam że mnie tak kurewsko boli ze idę do domu i prrzyjdę jak mi przejdzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:i byłam tak o swojej acji przekon ana że pietruszka mnie musiał przytrzymać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a potem dosłownie po 3 minutach czyli tak 10 minut po wcześniejszym badaniu krzykn ełam do położnej że ja to rodzę już!!!!!!!!!!!ona flegmatycznie no spokojnie kochana jeszcze chwilunię.....a ja za chwilunię to ja wstanę i was strzelę ja rodzę już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no i podbiegły we 3 i co szybko główkę widać:baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-Da potem to się śmiały ze mnie że ja expresowa jestem dziewczyna i ze taka rodzącą z partnerem to by mogły mieć na wszystkich dyżurach nie dość ze szybko to jeszcze non top chodzili po korytarzu i mieli głupawę:-D:-D:-Dno fakt my wyliśmy ze śmiechu tylko jak skurcz nadchodził to ja sobie cichłam i klełam pod nosem:-D:-D:-D:-D

Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D

Ja sie wlasnie wykapalam bo facetow wygonilam do Biedronki:tak::tak::tak:Dziewczynki sie w tym czasie super grzecznie bawily:-):tak:Nawet zalozyly sobie buty i stwierdzily ze chcily isc do Nich do biedronki-dobrze ze nie dosiagaja do klamek;-):-D:-D:-D:-D
Jesli chodzi o porody to ja mialam pierwszy sn a drugi cc:tak:Ale obydwa to dla mnie lighcic:tak::tak::tak:
Dominika urodzilam po trzecim skurczu partym:tak::tak:Nawet nei czulam kidey mi wychodzi:szok:a balam sie tego bo jak slyszalam jak inne baby sie dra to bylam w szoku:szok::szok::szok:
A z dziewczynkami po trzech bolach krzyzowych mialam rozwarcie na 6 cm:tak::tak::tak:Dobrze ze lezalam jzu od dwoch tygodni w szpitalu bo na bank bym nei zdazyla dojechac do szpitala

MH
Jak tam Twoj pasztecik:confused:

Myszunia a czego tu panikować jak mi doktor na porodówce przy skurczach takich co 2 minuty powiedział no kochana jak weszło to i wyjdzie...popatrzyłam na niego taka na maxa obolała a położna szybko powiedziała doktor się ulotni bo pacjentka nie przypięta pasami do łóżka a smierć ma w oczach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a jak rodziłam Antka z Pietruszką i już miałam taki krytyczny moment że przebili mi pęcherz ijuż nie mogłam chozić czyli tak koło 24 i zbadała mnie położnz i mówi no 8 cm jeszcze tak z 40 minutek i będziemy rodzić i wyszła z sali mój pietruszka uśmiechnięty i świergoczer mi kochana no jeszcze TYLKO 40 minutek!!!!!!!!!!!!!!!11111tylko jak tu ból za bólem pamiętam jak się na niego popatrzyłam i ryknełam a zgasić ci ten uśmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!! a potem stwierdziłam że mnie tak kurewsko boli ze idę do domu i prrzyjdę jak mi przejdzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:i byłam tak o swojej acji przekon ana że pietruszka mnie musiał przytrzymać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a potem dosłownie po 3 minutach czyli tak 10 minut po wcześniejszym badaniu krzykn ełam do położnej że ja to rodzę już!!!!!!!!!!!ona flegmatycznie no spokojnie kochana jeszcze chwilunię.....a ja za chwilunię to ja wstanę i was strzelę ja rodzę już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no i podbiegły we 3 i co szybko główkę widać:baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-Da potem to się śmiały ze mnie że ja expresowa jestem dziewczyna i ze taka rodzącą z partnerem to by mogły mieć na wszystkich dyżurach nie dość ze szybko to jeszcze non top chodzili po korytarzu i mieli głupawę:-D:-D:-Dno fakt my wyliśmy ze śmiechu tylko jak skurcz nadchodził to ja sobie cichłam i klełam pod nosem:-D:-D:-D:-D
Ja miałam podobnie z Klaudią,ale ja to już kiedyś pisałam.:tak::-):-)
Klaudia się rodziła w 1 skurczu i 3 bólach partych-1 główka,2 reszta,3 łożysko
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Cały zabieg od momenty stwierdzenia ostatniej fazy porodu12 minut :-D:-D:-D:-D,a Klaudia wagowo to taka kruszynka nie była :no: 4550 to już coś :-D:-D:-D:-D
Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D
Z ziołami będzie smaczny

a twoje serce to niby nic:confused::confused::confused::confused:
no tak ale miało być bez podrobów:baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry