reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

hej dziewczyny! i ja sie witam na pierwszej sesji na bb (tak kolo 9.30 już spie i mam przerwe od bb:-)) Spałam w miare ok, tym razem meczył mnie ból żołądka - nawpierniczałam sie rurek na noc i miałam efekty, a bonczosy takie sadziłam że szok, nawet koty nie chciały koło mnie spać, na szczęscie mąż spi w drugim pokoju ostatnimi czasy, bo bym pękła od wstrzymywania:baffled: wstawajcie już no
Ja! Ja już wstałam:-D.Ostatnio cięzko noce znoszę..jak nie zgaga to głód mnie meczy.Mąż chrapie a ja na BB i jestem szcześliwa,że nie jestem sama:tak:
Usmiałam się z bonczosów...ja czasem nie czuję już kiedy uchodzi ze mnie powietrze,ale zawsze mówię do męża ,że to jego syn a nie ja.

reklama
Patrysia wzięłam Scopolan bo mi położna powiedziała ,ze jeśli nie jestem pewna co do rodzaju skurczów to jeśli są to tylko takie przepowiadające to po Scopolanie miną a jeśli porodowe to po tym leku się rozkręcą i szyjka się otwiera:baffled:
Dlatego też się zastanawiałam jak to jest ze tu kilka dziewczyn , które go brały na podtrzymanie:confused:

Polozna to troche przesadzila moim zdaniem....Scopolan jest lekiem rozkurczowym i zadne skurcze sie po nim nie rozkreca po prostu jesli to te prawdziwie to po scopolanie nie przejda i tyle:-)

Witam.Oliwierek prawdopodobnie bedzie operowany we wtorek badz srode.Napisze wam jeszcze dokładnie.Bedziemy prosic oczywiscie o modlitwe.
Dzisiaj niuniusia odłączyli od respiratora i oddycha ładnie sam,dostaje po troszku mojego mleczka,crp ujemne tylko bilirubina podwyzszona i sie mój syneczek opala.
dzisiaj troszke popłakiwał ,a mnie zal sciska serce ,ze nie moge wziac synusia na rece i przytulic.
Ciezko jest patrzec na cierpienie własnego dziecka i byc bezradnym,ale pocieszam sie ,ze po operacji musi juz byc tylko lepiej i bedziemy sie cały czas przytulac i calowac.
Płacze codziennie z bezradnosci ,czasem nie umiem sobie poradzic z ta sytuacja ,ale musze sie przywoływac do porzadku:tak:Musze byc silna dla mojego dzieciątka:tak:

Sylwia bedzie dobrze,my tu wszystkie o Was myslimy i slemy mnooooostwo pozytywnej energii:-)

A dziewczyny mam pytanie bo ja niby bóle brzucha i pleców czasem mam, i wydaję mi się że to sa te przepowiadające,to w takim razie możliwe jest że na KTG nic nie wykazało?

Mozliwe,ze ktg nie widzi skurczow krzyzowych.

Dzien dobry.Wczoraj sie chwalilam,ze spalam jak zabita to dzis doopa blada....Wyczolgalam sie o 5ej z wyrka bo juz bylam zmeczona przewracaniem sie z boku na bok. Cala noc sypal snieg i dalej sypie i chyba nas tez dopadla ta straszna zima....

I ja witam ;-)
Zima na całego - niewiarygodne ile śniegu - chętnie bym po nim pobiegała ale znając moją ruchliwość w tym stanie nie próbuję tego wykonać :tak:
Bosko jest - choć dla kierowcow to nie wiem
sylwia - wszystko będzie dobrze, cały czas o was myślę, jest w najlepszych rękach - ty czekasz teraz na przyszły tydzień jak ja bo wtorek do szpitala ide
Karoli masz śnieg? jak nie podrzuce troche :tak:
agbar tobie podrzucać chyba nie trzeba bo w Niemczech ponoć też zasypane

Przekazuje pozdrowienia od macy, są w domu, codziennie sprawdzają parametry Agatki i wszystko jest ok choć macy nadal bacznie obsewruje i nie ma czasu na BB zbyt.

Witam porannie w dwupaku, ja biore buskopan.Dziala rozkurczowo i ostatnio moj najleprzy przyjaciel,
Ja coraz bardziej zeczona ciaza i bardzo zazdroszcze dziewczyna , ktore maja juz malestwa przy sobie, chociaz wioem , ze tez nie maja latwo a przed nimi jeszcze kolki , zaczynaja sie tak mniej wiecej trzy tygodnie po porodzie a koncza sie jak dziecko ma 3 mies, no teskno mi do mojej figury i zaradnosci coraz bardziej czuje sie jak babcia 80 latenia bole krzyza mnie poprostu dobijaja , spjenie tez pocieszam sie , ze juz blizej niz dalej i ja tez niedlugo bede tulic sojego skarba, ale napewno znajde nastepny powod do nazekan.
Sylwia. ty naprawde nie musisz nas prosic o modlitwe myslami i mmodlitwa jestesmy cigle z wami.
Milego dnia, ciekawe ile dzisiaj mam sie rozpakuje.?

dormark - myślisz, że kolki to naturalne i nieuniknione u maleństw? Ja uważam, że teog można uniknąć i nie wszystkie dzieci je mają - choć pojawienie się ich zależy od bardzo wielu rzeczy

dormark - myślisz, że kolki to naturalne i nieuniknione u maleństw? Ja uważam, że teog można uniknąć i nie wszystkie dzieci je mają - choć pojawienie się ich zależy od bardzo wielu rzeczy
Nie nie twierdze , ze u wszystkich dzieci muszi sie pojawic ,a le niestety wiekrzac przechodzi i z tego co rozmawialam z pediatra nasz styl jedzenia nie ma tu wiekrzego znaczenia i nie jest stwierdzone dlaczego dziecko ma kolki bo tak nagle jak przychodza tak nagle odchodza , sa jakis krople ktore pomagaja .Ja tez mam nadzieje , ze mojego dziecka kolki omina ,ale nigdy nie wiadomo.
Moja kuzynka znowu miala inny problem jej dziecko bez przerwy plakalo spalo tylko po pare min i to tez trwalo do 3 mies i przeszlo, no i jeszcze goraczka 3 dniowa ktora nie dawala mi spac z troski i zamartwiania sie.Jednak sa to rzeczy ktore moga spotkac nasze malestwa , ale nie musza i kazdej z was zycze aby te wszystkie przypadlosci ominely wasze malestwa .:-)

witajcie:tak:

Za mna koszmarna noc... co chwile sie budziłam, nic spac nie mogłam... :zawstydzona/y:
Meeeega zgaga mnie meczyła, az mi niedobrze było i tak mnie mdliło:zawstydzona/y: az sie dziwie, bo mała ponoc juz bardzo nisko wstawiła sie w kanał, a zgaga jak była tak jest, to jeszcze gorsza:zawstydzona/y: heh...
Dzis mi juz ciezko, jak przeczytałam na swoim suwaczku "dzis narodziny mojego dziecka":-( dołka łapie..., a Agatka nic sobie z tego nie robi...
Ide zmienic suwaczek. Dobrze, ze mam jeszcze Paulinka, ta to potrafi mamie humorek poprawic... koza moja kochana:-p:-D

Pewnie na tę okoliczność będzie wiele teorii. Co specjalista będzie mowil inaczej - moim skromym zdaniem jednak żywność ma ogormne znaczenie, jak równiez przebieg ciązy, następnie poród i podane po dziecku prepartaty (w Polsce wiadomo-szczepienia) ale i inne antybiotyki i witaminy, następnie sposób karmienia. To skrzyżowanie wielu przyczyn może spowodować kolki.
Cieakwa byłaby satystyka na BB ktore dzieci mają. Na pewno opowieści lekarzy - że to normalne - uznałabym za idiotyczne - to odsuwanie od świata medcyny odpowiedzialnosci.

Moze i masz racje , nie bede sie spierac , bo ekspertem nie jestem wei jedno ze niektore dzieci maja kolki nie ktore to omija , ale moze rzeczywiscie dieta ma duze znaczenie chociaz tutaj od paczetku daja matka normalne jedzenie i nawet nakazuje jesc normalnie .Doklejam jeszcz ciekawy artykul.http://babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,4592.html

Ostatnia edycja:
reklama
Jak doszłam do zdania o psychologicznym podłozu kolki to przestałam czytać - szkoda czasu :baffled:
Ciekawe jak naukowcy mogą zbadać psychologiczne podejście noworodka do kolki - co za bzdury.
dormark - ja się z tobą nie spieram ;-)

Do góry