reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wit D podaje sie niezaleznie czy mleko sztuczne czy cyc ... ale z ta witaminka K to sama nie wiem ... musze w poniedzielek zapytac ... wczoraj nie dawalam... dzis moze podam i w poniedzielek dopytam co dalej ...

ja mowie teraz tylko na swoim przykladzie ze ja mam d nie podawac przy karmieniu Nanem!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Daffi- ja jak opiekowałam się w tamtym roku Joasią to rodzice raz kupili pampki z tesco- nie wiem czy o te Ci chodzi ale tamte byly beznadziejne- walkowaly sie i strasznie czesto trzeba je bylo zmieniac. Ja dzis malutkiej zalozylam na noc te nowe pampki z siateczka- super sa, sala kupka wsiakla do srodka a przy pupci sucho- az w szoku bylam.
Ja wit d mam podawac od poczatku a k od 8 doby zycia podajemy. Tylko juz mi sie zdazylo zapomniec ze 2 razy...:zawstydzona/y:
Karnitynko- witamy z powrotem!:-)
Dziewczyny, czy Wasze maluszki juz reaguja jakos na karuzelki nad lozeczkiem? Śledzą wzrokiem czy coś? Bo my nie mamy jeszcze i sie zastanawiam nad kupnem

Mi pani pediatra wit D tez narazie nie kazala dawac:no:z corka tez nie stosowalam:no:fakt ze bylo wtedy cieplo i slonecznie ale moja pediatra twierdzi ze jesli nie ma oznak niepokojacych to zeby nie podawac:baffled:dziwie sie troche ale nie podaje i sama nie wiem czy dobrze robie:baffled:

No wlasnie Mea mi lekarka powiedziala ze jak cyc to witamina k codziennie jak pol na pol to wit k co drugi dzien a jak tylko sztucznym mlekiem to wcale wit k sie nie podaje :)

Daffi- ja jak opiekowałam się w tamtym roku Joasią to rodzice raz kupili pampki z tesco- nie wiem czy o te Ci chodzi ale tamte byly beznadziejne- walkowaly sie i strasznie czesto trzeba je bylo zmieniac. Ja dzis malutkiej zalozylam na noc te nowe pampki z siateczka- super sa, sala kupka wsiakla do srodka a przy pupci sucho- az w szoku bylam.
Ja wit d mam podawac od poczatku a k od 8 doby zycia podajemy. Tylko juz mi sie zdazylo zapomniec ze 2 razy...:zawstydzona/y:
Dziewczyny, czy Wasze maluszki juz reaguja jakos na karuzelki nad lozeczkiem? Śledzą wzrokiem czy coś? Bo my nie mamy jeszcze i sie zastanawiam nad kupnem

a jak sie nazywaja te z siateczka? slyszalam ze przerabiaja sie siuski w nich na granulki i ze pupa sucha!!!

Hej laseczki wrocilam dopiero wczoraj ze szpitala porod masakra 9;55 h pozniej opisze pekla mi szyjka i pochwa i jeszcze na dokladke hemoroid ktory nagle sie niewiadomo skd pojawil mialam 20 min zeby urodzic bo juz cesarke chcieli robic ale jakos wychnelam hehe maly mial wysoka zoltaczke przez konflikt z moja krwia ale juz jest dobrze za tydz kontrola mysle ze jakos to bedzie dodam fotki na album :) Mam mleko ale maly nie chce ciagnac:( sciagam ile sie da i karmie poki co bebilonem na zmiane z odciagnietym musze go nauczyc ale nie wiem czy sie uda hehe
witam się :-) fajnie, że już jesteś, i że wsio ok:tak:

Moj narazie nie bardzo reaguje na karuzele:no:
co do pampkow to ja je widzialam w Rossmanie ale sa drozsze niz te starsze:-(tez sie nad nimi zastanawialam:tak:

:confused:Ja wit. D od 5 doby musiałam podawać a K od 8 doby :confused:

Pierwszą dawke K mały dostał zaraz po porodzie ......

Co do pieluch to ja z hugosów przeszłam na pampersy, rewelacja, :tak: super, hiper miatkie .....:tak:

Dziś zostałam już 4 raz obsikana - dosłownie :tak: oko całe!

Mały jadł tylko 15 min ..... cos mało znowu albo wpadam w paranoje :sorry2:

reklama
Do góry