reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

SercaDwa - pewnie, że dasz radę. :tak:
Arnica jest popularna i polecana przez dobre położne. Na forum gazeta.pl na dobry poród i homeopatia - znajdziesz dużo info. Może się tylko rożnic dawka co do tego zalecenia są różne.
Głowa do gróry!

Biedna paula... po co pojechała tak szybko. Nie wiem czy ona dziś da radę. :baffled: W tym tempie pewnie jutro.

reklama
Witam mamuśki
jest sms od Pauli - Zuzi ani się śni, żeby wychodzić w taka pogodę:sorry2:oj a pojechała bo jej przecie z powiedzieliże już i dupa tylko się wścieka i męczy

Dorciaa - a Ty spać nie możesz po nocy? Jak zrobisz bezy, to zostaną Ci żółtka.. to z żółtek możesz faworki usmażyć;-) ..
o dobry pomysł po namyśle faworki tez bym zjadła:-D

umyłam głowę teraz siedzę z maską na włosach zaraz załączam housa...o 13.30 mam wizytę u gina...ciekawe czy wyżebram to skierowanie na cc:sorry2:

Witam !! Pamiętacie mnie jeszcze? widzę, że rozpakowywanie idzie pełną parą, ;-):tak:Ja próbuję się ogarnąć, od soboty jestem domu:-)Filipek jest grzeczny je i śpi, oczywiście karmię piersią, pierwsze przystawienie miałam o 17, Filipek urodził się o 12. 30. Stres przeżyłam ogromny, bo mały miał problemy z tętnem. Ale na szczęście wszystko jest ok:tak:Nie wiem kiedy was nadrobię, ale mój M. twierdził, że informował Was na bieżąco;-)

Witam mamuśki
jest sms od Pauli - Zuzi ani się śni, żeby wychodzić w taka pogodę:sorry2:oj a pojechała bo jej przecie z powiedzieliże już i dupa tylko się wścieka i męczy

o dobry pomysł po namyśle faworki tez bym zjadła:-D

umyłam głowę teraz siedzę z maską na włosach zaraz załączam housa...o 13.30 mam wizytę u gina...ciekawe czy wyżebram to skierowanie na cc:sorry2:

Z całą pewnością pisałaś dlaczego chcesz cc ale odkąd jestem w ciąży to spadło mi IQ i nie pamiętam:sorry2: - tak więc nieśmiało pytam dlaczego cc?

Yol-Witam spowrotem .
Widze , ze ja ostatnio nie wiedzialna jestem , trudno narobileyscie mi ochoty na faworki wiec dzis zrobie .Pozatym za oknem zima.Od 15 bede miala cisze i spokoj az do 18 .Wiec pewno pojde spac.

Z całą pewnością pisałaś dlaczego chcesz cc ale odkąd jestem w ciąży to spadło mi IQ i nie pamiętam:sorry2: - tak więc nieśmiało pytam dlaczego cc?

nie tyle co chciałam mały jest ułożony pośladkowo i gin mówi, że będzie cc bo to moje pierwsze dziecko - a ja chcę mieć papierek bo jak gina nie będzie a baby wredne się uprą na sn? wolę mieć pewność tyle się już nasłuchałam:baffled:

Widze , ze ja ostatnio nie wiedzialna jestem , trudno narobileyscie mi ochoty na faworki wiec dzis zrobie .Pozatym za oknem zima.Od 15 bede miala cisze i spokoj az do 18 .Wiec pewno pojde spac.

co do niewidzialności to ja przez dłuższy czas też miałam wrażenie że posty przeze mnie wysyłane widzę na forum tylko ja.. Nie gryź się tym o ile dasz radę.. ;-)

ja faworków nigdy nie robiłam ale nie jestem pewna czy mi się chce:-D chociaż może.... te bezy mnie bardziej kuszą :-D

wiecie, tak piszemy o tym polowaniu na lodówkę itd.. a wszędzie piszą że w 9 miesiącu normalny jest wręcz spadek wagi i niechęć do jedzenia! Może my jakieś nie teges jesteśmy? :-D

A Paula biedna.. chociaż dobrze, że jest pod kontrolą (z uwagi na łożysko) i może dlatego tak szybko do szpitala się udała.. W sumie lepiej grzeszyć nadmiarem ostrożności niż czegoś nie dopilnować...

Oki. - miałam cc przez to samo + pępowina wszędzie gdzie to możliwe

Nie wiem jak to jest u Ciebie ale u mnie nie dość że musiałam mieć zaświadczenie od swojego ginka to musiałam mieć konsultację z ordynatorem w szpitalu którym rodziłam - to on podpisywał że będę miała cc i on się na to zgadza. Może (jeśli twój gin nie jest z tego szpitala w którym chcesz rodzić) zadzwoń do przychodni przyszpitalnej i dowiedz się czy nie masz takiej samej procedury.

Czesc dziewczyny.
Zapisjuje siędo grona dziewczyn ciągle jedzących ;-) Bo ja też ostatnmio ciągle jem. Potrafie w nocy obudzić się z głodu i wstaje o 8 i znowu jestem głodna :-D
Wczoraj chciałam zjeść świeżego ananasa i co... w kauflandzie nie mieli. To sobie z żalu kupiłam już w puszce. WIem, że to nie to samo... ale może zadziałą siłą sugestii ;-)
Stwierdziłam, że remont zakońćzony to mogłąbym urodzić tego 13 stycznia. :-D Tylko tak przed wizytą ginekologa, bo w końcu po co miałabym iść niepotrzebnie i płacić by dowiedzieć się, że właśnie rodzę ;-)

Lilka29 ja też dziś już zaliczyłam spacer półgodzinny spacer z psiakiem... i nic :-D
Roxeen no to gratuluje super ocenek -:)
Dorciaa uwielbiam bezy.. masz jakiś prosty przepis?
Yol fajnie żę jeteście w domku :-)

reklama
Ja osobiscie bedę cięta przez lekarkę ,która prowadziła mi całą ciązę .Podała mi termin swojego dyzuru w okolicach mojego terminu.Kiedy zapytałam czy ktos jeszcze bedzie sprawdzał czy mały sie jednak nie obrócił.To powiedziała,ze bedzie tak jak my sie umawiamy,więc raczej już nikt nie bedzie wnikał.
Na poród SN nigdy bym sie nie zgodziła przy takim ustawieniu dziecka i tym bardziej przy pierwszej ciązy.To jest jednoznaczne wskazanie wiec nie moga odmówić cc.

Do góry