reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

kurcze niefajnie z taką dietą... Najbardziej rośnie mi po smażonych potrawach. A mięsa nie możesz jeść? A co z nabiałem?
A co do miłego traktowania, to zauważyłam, że jak ja się uśmiechnę i zażartuję to w 90 procentach dostanę taką samą odpowiedź. A jak ktoś jest mruk z natury to go omijam i pukam w inne drzwi;-)
Do tej mojej lekarki już nie pójdę raczej... Będę chodziła do tego na nfz. A jak nie będzie możliwości zrobienia usg, to za dwa tygodnie pójdę gdzieś prywatnie i już... Eh...
Też tak miałam, aż mnie Tygrynka złapała smsem i ochrzaniła:-D
Tak tak!Wanna jest dobra na wszystko. Problem tylko w tym, jak sięz niej póxniej wygramolić;-)
A mój właśnie od lutego będzie często poza domem... Ale ja jestem twarda... Chyba...
A odstawiałaś po trochu? Bo znajoma mówiła, że jej dwie koleżanki brały fenoterol (czy jak to się nazywa:zawstydzona/y:). I jedna odstawiała po trochu i urodziła kilka dni po całkowitym odstawieniu. A druga nagle przestała brać w ogóle i zaraz zaczęły się skurcze i poród! Ale wiadomo. Co kobita to inna historia.
Tyle, że trochę panikuję przed obroną. Mam wahania nastrojów,
PS. A jak tam MamaAlexa? Słyszałyście co u niej?

1 - właśnie u mnie problemy się zaczęły odkąd musiałam leżeć a to i tak najwięcej pod koniec ciąży jak już mogłam się więcej ruszać:confused: ale myslę że to miało wpływ na zbijanie cukru:tak: co do mięsa i nabiału - najlepiej jak najmniej i jak najchudsze... najśmieszniejsze jest to ze ja nigdy (nawet jak byłam dzieckiem) nie przepadałam za słodyczami a przez całą ciążę jadłam ciemny chleb (tzn czasem zjadłam jasne pieczywo, ale epizodycznie):confused: a i tak mnie pokarało:no:
mały jest duży:baffled: i rozwija się dobrze, więc na razie nie panikuję:-D
2 - co do miłego traktowania to tak jak piszesz - uśmiechnij się a tak odpowiedzą:tak: ja jeszcze zauważyłam że przy pierwszym kontakcie, pierwszym pytaniu pielęgniarki nie są dość miłe, a potem jakoś lody puszczają:tak:
3 - dobrze wymyśliłaś z tym lekarzem:tak:
4 - tak jest, trzeba było Cię przywrócić do porządku bo już prawie miesiąc minął jak milczałaś:szok: bałam się o Ciebie:zawstydzona/y:
5 - wannna...mhmmmm:sorry2: nic mi nie mów... zazdroszczę!!!
6 - jesteś twarda:tak: po porodzie się jeszcze nie raz zdziwisz jak bardzo!!
7 - ja odstawiłam z dnia na dzień... moja znajoma też i urodziła wciągu dwóch dni... ale faktycznie to zależy od bardzo wielu czynników - tygodnia ciązy, przebiegu "problemów", ciekawe jak będzie u mnie:tak:
8 - nie panikuj będzie dobrze, zobaczysz:tak:
9 - do mamy Aleksa przyjechała teściowa więc będzie rzadziej zagladać, wszytsko u niej ok tylko cięzkooo:tak:

hehehe to wygląda jak prywatna korespondencja:-D

reklama
Dzień dobry Śnieżynki:-)

Melduję sie....................z nieregularnymi skurczami......2 godzin temu bolało mnie na maxa...teraz juz mniej.....a coś sie z szyjką zadzialo!!!!!
I bóle krzyzowe mialam.....
Nie panikuję ..ale dla pewnosci torbę spakowalam......

Kochana trzymaj się, bo jeszcze się okaże, że będziesz następna:szok:

Mamo Sówko to my Cię znajdziemy:-Dhehe;-)

:szok::szok::szok: muszę się gdzieś schować:-p:cool2::cool2::cool2::cool2:

Ja niedawno wstałam, więc zaraz lecę zjeść śniadanko, nastawić pranie i zabieram się za pieczenie:-D

Buziaczki i później się odezwę:-)

Melduję sie....................z nieregularnymi skurczami......2 godzin temu bolało mnie na maxa...teraz juz mniej.....a coś sie z szyjką zadzialo!!!!!
I bóle krzyzowe mialam.....
Nie panikuję ..ale dla pewnosci torbę spakowalam......
No to trzymamy kciuki....i czekamy na wieści, bądź dzielna :tak:

Ja już po śniadanku....wczoraj po wyprawie do miasta brzuch mnie bolał że ho ho... no ale się przez noc uspokoiło. Dziś się nigdzie nie wybieram więc powinno być ok...
U nas deszcz...zaczyna się robić cieplej...szkoda tylko że słońca brak :dry:
Aaa.....czytałam że jesteście na etapie odstawiania fenoterolu...ja też go brałam w pierwszej ciąży...i po odstawieniu nie było żadnych skurczy...a nawet w 40t+3 dni mi robili masaż szyjki zeby je wywołać....:baffled: Słyszałam wtedy że często tak jest po podtrzymaniu....no ale jak wiecie reguły nie ma :tak: Powodzenia;-)

i my witamy :-D

Czarodziejka trzymaj sie !!! :*

my juz wstawilismy ciasto do piekarnika , zaraz moja babcia do nas wpadnie a potem do marketu na zakupy :szok: no ale trzeba dac rade :tak:

a tak ogolnie to nawet sie czujemy nie jest zle :-)

my też witamy:) ciagle bez oznak na rozpakowanie:tak::tak:

Czarodziejka trzymaj się dzielnie, jesteśmy z tobą:tak::tak:

natchnięta wypiekami Mamy Sówki też się biorę do pracy;-) upiekę ciasto i chlebek:tak::tak::tak:

miłego dnia życzę:-)

czesc dziewczynki!
my też wstałyśmy,biorę się za sprzątanie i gotowanie,bo dzisiaj rodzice przychodzą do Nas na obiadek,więc trzeba coś przygotowac:];-):-)
ja dzisiaj jak nigdy dobrze spałam może ze 2 razy wstałam na siuśki:-)
i pospałam aż do 9:40:-D
tego mi było trzeba!hehe
życzę Miłego dzionka i smacznych wypieków,bo widzę ,że większośc coś dzisiaj piecze;-)
Czarodziejko jakby co 3mam kciuki :-)
BuŹka;-)

Witam śnieżynki :)
Mnie dzisiaj zdziwiło, że malutka się w nocy nie kręciła. Rano tylko miała czkawkę, ale i tak była bardzo spokojna. I dzięki temu spałam od 23:00 do 10:20 :))) Normalnie szok !!! Nie pamiętam kiedy ostatnio spałam tyle godzin.
Może daje mamie odpocząć przed porodem? :))

Ja tez sie witam :-)
Carodziejka trzymaj sie i zaciskaj nogi:-D
Ja tez od wczoraj jakos tak dziwnie , najpierw bolaly mnie krzyze a wieczorem to juz masakra bole jak na okres no i zaczelo mnie pobolewac krocze:szok:,,,, a na dodatek mam okropny bol w prawym kolanie , tak w okolicach rzepki. Kurcze wczoraj to maz nawet mi zrobil oklad z altacetu bo normalnie dotknac sie nie moge, jak myslicie moze mi sie woda gdzies tam zgromadzila:confused: troszke wyglada na podpuchniete ,,,, kurcze zawsze cos musi mmi sie narobic ehhhhh
POZDRAWIAM WAS BRZUCHATKI I ZYCZE MILEJ SOBOTKI I UDANYCH WYPIEKOW !!

Jestem dziewczyny
ale wczorajszy wieczor i noc skurcze co 8 min….tak mnie bolało…wiecie myslalam ze jak nic wyladuje na porodówce…skurcze tak wyraźne..w pierwszej ciązy tylko ćmiło podbrzusze a wczoraj wyraźne skurcze, do tego jak mialam skurcz to i ból w krzyżu!!!!!! Taka lezalam spanikowana….az z tego stresu zasnęlam….rano jak wstalam znowu podbrzusze czułam…i teraz tez czuje ale lzej…krocze mnie bardzo boli!!!!!!!
No ni czekam na rozwój wydarzen…moze przejdzie a jak nie to Maksio wczesniej sie wykluje…*

reklama
Do góry