reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
moniSkaBe - a moze oni mają ten fotelik z przedziału od 0-18 kg. Bo jakoś nie wyobrażam sobie wozic 2 letnie dziecko na leżąco. W tych do 10/13 kg chyba nie bardzo sie da calkiem na siedząco....
Moja siostra przesadziła córkę do następnego fotelika w połowie listopada, a Zuzia jest z 10 stycznia.
Te foteliki do 13 kg sa fajne i bezpieczne już do kupienia za 200 - 300 zł (np chicco synthetis x plus albo cybex Aton - one mają z bezpieczeństwa 4 pkt na 5).
Dziecko przynajmniej do 6 miesiaca powinno byc poza tym wożone tyłem do kierunku jazdy, bo to zwiękasza bezpieczeństwo w razie wypadku. Wogóle to zalecają jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy wozić, ponieważ wtedy na kręgosłup dziecka jest mniejsze obciążenie
Polecam poczytanie stronki fotelik.info :: Artykuły
z tego co pamietam, to Natalka lezala w nim.
i jezdzila przodem do kierunku jazdy.
Daria_b525
hihihi a ja jeszcze w wyrku, nawet na siku nie wstawalam:-)
Jrstem ciekawa co moja mama na obiad dzis przyszykuje
Ja mam fotelik 0-13kg z Coneco
Jrstem ciekawa co moja mama na obiad dzis przyszykuje
Ja mam fotelik 0-13kg z Coneco
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Hej Kochane.Ja jestem nie wyspana.Położyłam sie przed 24,o 24 jakis zastrzeżony nr dzwonił na komórke oczywiście nie odebrałam,wtedy nie mogłam zasnąć dwa razy siku byłam,a i jeszcze spojenie mnie bolało krzyże jak na @.A o 4 mojej teściowej kot sam sobie otwiera dzwi i wchodzi do mnie do góry,trzy razy go wyrzucałam,a waży ponad 6kilo ona ma dwa koty wykastrowane.Normalnie masakra i spałam do 11tej.Pogoda brzydka wietrzna i mrożna,chciałam do kościoła ic ale sie nie da kosciół grzany tylko 15min i jest zimno w nim.Może pod wieczór wpadnie siostra z mężem i maluchami.Trzymam kciuki za młoda mamusie
Miłej niedzieli.
Miłej niedzieli.moniSkaBe
ide pogrzebac w przepisach na obiad.
Bo nie mam pomysłu.
tylko cholera mama zajmuje kuchnie i maluje paznokcie
Bo nie mam pomysłu.
tylko cholera mama zajmuje kuchnie i maluje paznokcie

blueberry ale słodziak, normalnie schrupałabym
Dzięki dziewczyny za rady, ja to ciemniak jestem, więc się muszę dokształacać od was
;-) A właśnie pytam o te pierwsze spacery, bo bratowa Ł mówiła tak jak wy, ze po dwóch tygodniach, jak nie będzie wiało i mrozów, a znowu moja kuzynka powiedziała mi, ze dopiero po miesiącu można zacząć werandować, czy tam przy oknie

Dzięki dziewczyny za rady, ja to ciemniak jestem, więc się muszę dokształacać od was
;-) A właśnie pytam o te pierwsze spacery, bo bratowa Ł mówiła tak jak wy, ze po dwóch tygodniach, jak nie będzie wiało i mrozów, a znowu moja kuzynka powiedziała mi, ze dopiero po miesiącu można zacząć werandować, czy tam przy oknie
moniSkaBe
blueberry ale słodziak, normalnie schrupałabym
Dzięki dziewczyny za rady, ja to ciemniak jestem, więc się muszę dokształacać od was;-) A właśnie pytam o te pierwsze spacery, bo bratowa Ł mówiła tak jak wy, ze po dwóch tygodniach, jak nie będzie wiało i mrozów, a znowu moja kuzynka powiedziała mi, ze dopiero po miesiącu można zacząć werandować, czy tam przy oknie
![]()
mnie sie wydaje, ze okolo 2 tygodnia mozna zaczac wychodzic.
oczywiscie nie na kilkugodzinny spacer

blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Jeżeli przodem, to to musi być fotelik 0-18 kg, albo 9-18.z tego co pamietam, to Natalka lezala w nim.
i jezdzila przodem do kierunku jazdy.
reklama
moniSkaBe
Jeżeli przodem, to to musi być fotelik 0-18 kg, albo 9-18.
moze i tak.
a tego fotelika pierwszego nie da sie ustawic przodem?