reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja ochraniacz na razie mam krótki (był w zestawie z łóżeczkiem, pościelą i materacem), ale jak dziecko zrobi się bardziej ruchliwe, to kupię cały.
Podkładów do przewijania nie kupuję, ani przewijaka. Myślę, że z powodzeniem będę mogła przewijać małego po prostu w łóżeczku, podkładając mu pod pupę coś "w razie w";-)

reklama
Lista podana przez polozna z mojego szpitala

Dla mnie:
- szlafrok,
- 1 koszulka do porodu i 2 dodatkowe,
- kosmetyki,
- skarpetki,
- woda niegazowana
- doumenty,
- majtki poprodowe (moga byc),
- pizamka do karmienia,

Dla dziecka:
- pampersy (niekoniecznie)
- mokre chusteczki,
- ubranka na wyjscie,
- nosidelko (fotelik) na wyjscie

Chyba niczego nie zapomnialam...:confused:

candy6 - a dzwoniłaś do tego szpitala co będziesz rodzić? U nas dawały koszule. Fakt, nie były one ładne, ale po co swoje brudzić. Jak nie masz kasy to przecież gołej cię tam nie zostawią ;-), zawsze jakaś szpitalna się znajdzie. Ja do porodu miałam szpitalną, a po porodzie zmieniły mi na nową szpitalną, a rano chyba się przebrałam w swoją, albo jakos tak. A moja siostra cały czas w szpitalnej była i przeżyła ;-)

Podkładów do przewijania nie kupuję, ani przewijaka. Myślę, że z powodzeniem będę mogła przewijać małego po prostu w łóżeczku, podkładając mu pod pupę coś "w razie w";-)

wiesz co to chyba niezbyt dobry pomysl , wiesz jak chlopcy sikaja podczas przewijania na odleglosc ? :sorry2: i to nagminnie, noworodka i malego niemowlaka przewija sie bardzo czesto, a to ci kupe zrobic moze podczas przewijania, albo mu sie uleje , bedziesz musiala uwazac i wkolo cos pod dzidzia podkladac,
poza tym duzo roznych zabiegow kosmetycznych tez wygodnie sie robi na przewijaku, chociazby przebiera. przynajmniej dla mnie :)

moniskabebe ja kupilam takie podklady ale bardziej dla siebie,by podlozyc pod tylek jak bede lezec po cc i sie nie ruszac zeby nie zabrudzic lozka itp.Ogolnie kobiety po sn w szpitalu w ktorym mialam praktyki tez sobie podkladaly.Bo uprosic sie o zmianie poscieli czasem nie jest latwo a w krwi lezec:nerd:

moniskabebe ja kupilam takie podklady ale bardziej dla siebie,by podlozyc pod tylek jak bede lezec po cc i sie nie ruszac zeby nie zabrudzic lozka itp.Ogolnie kobiety po sn w szpitalu w ktorym mialam praktyki tez sobie podkladaly.Bo uprosic sie o zmianie poscieli czasem nie jest latwo a w krwi lezec:nerd:
ja właśnie tez kupiłam dla samej siebie te podkłady (tylko 5)
z myślą o własnym łóżku (będę ich awaryjnie używać w ostatnim miesiącu ciąży pod przescieradło, by mi wody płodowe ew. nie zamoczyły materaca w łóżku) i do szpitala
one kosztowały kila zł, więc nie majątek a lubię byc ubezpieczona ;-)

dla siebie to ja kupuje takie duze podklady poporodowe. Wiec nie widze potrzeby kupowania takich... hmm..
no chyba ze sie myle.

reklama
a wiecie co , wczoraj w "pytaniu na sniadanie" bylo o takich wielorazowych ekologicznych nieprzeciekajacych pieluchach
calkiem fajna sprawa, tylko ta babka pytana o cene tych pieluch tak krecila ze niedowiedzialam sie ile kosztuja, pewnie dlatego ze jak widac na stronie sa drogie :)
jakby ktos chcial sie zapoznac
Strona główna - Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
ja musze poczytac o tym, moze i warto sprobowac, na pampersy tez sie majatek wydaje

Do góry