reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
A na Kaja właśnie wszystkie 56 zaczęły być za małe. Nagle :szok:

Laseczki jak wy ręcznie pokarm odciągacie? Bo dla mnie to czarna magia:-)

Tak jak się krowę doi:-);-)
Ja kciukiem i palcem wskazującym mietoszę sutek...samą końcówką bez otoczki..a resztą dłoni i drugą ręką staram się trochę masować pierś!
Wiszę schylona nad butelką i plecy wysiadają ale naprawdę duzo leci:-)

Hej:-)ja dzisiaj moge powiedziec ze sie wyspalam:tak:maly budzil sie 3 razy ale najadł sie i szedl spac:-)oczywiscie w łozeczku;-)w dzien nie chce za chiny ludowe zasnac w swoim krolestwie ale tez musze sie za to zabrac:tak:narazie staram sie jak najczesciej odkladac go do bujaczka i nawet zasypia:tak:oczywiscie trzeba go troche pobujac.No ale mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie spal tylko u siebie:tak:;-)

Tak jak się krowę doi:-);-)
Ja kciukiem i palcem wskazującym mietoszę sutek...samą końcówką bez otoczki..a resztą dłoni i drugą ręką staram się trochę masować pierś!
Wiszę schylona nad butelką i plecy wysiadają ale naprawdę duzo leci:-)

Kurde muszę sprubować, bo laktator mam do d...
Krowe mówisz? a masz może jakąś pożyczyć, żebym poćwiczyła??;-)

Hej:-)ja dzisiaj moge powiedziec ze sie wyspalam:tak:maly budzil sie 3 razy ale najadł sie i szedl spac:-)oczywiscie w łozeczku;-)w dzien nie chce za chiny ludowe zasnac w swoim krolestwie ale tez musze sie za to zabrac:tak:narazie staram sie jak najczesciej odkladac go do bujaczka i nawet zasypia:tak:oczywiscie trzeba go troche pobujac.No ale mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie spal tylko u siebie:tak:;-)

Mi się wczoraj Kaja udało położyć 2 razy w kołysce i spał. :tak::-DProblem taki, że on ciągle głodny :-( Obali obydwa cyce czyli jakieś 180 do sucha a za godzine a czesto i wcześniej (tak 30 minut) zrobi kupkę i wrzeszczy, że chce jeść. Masakra:-( ja już nie daje rady:-(

Mi się wczoraj Kaja udało położyć 2 razy w kołysce i spał. :tak::-DProblem taki, że on ciągle głodny :-( Obali obydwa cyce czyli jakieś 180 do sucha a za godzine a czesto i wcześniej (tak 30 minut) zrobi kupkę i wrzeszczy, że chce jeść. Masakra:-( ja już nie daje rady:-(

hi hi to musiałabys chyba na mnie pocwiczyc bo choc tu wies to krowy nie zobaczysz:-)a moj mały cielaczek juz wisi u cycka:-D

ładnie spał w łozeczku do 4 az wziełam go do karmienia i zasnełam z nim na rekach....jak sie ocknełam to juz dałam go obok siebie

luuzna, a przypomnij mi co było nie tak? Bo u nas też problem z jednym bioderkiem i strasznie się martwię. Cieszę się z Tobą, że jednak wszystko w porządku.

Dołączam do reklamy bujaczka ;-)

No nie robił nóżek jak żabka i często prostuje je...sama to zauważyłam i dwie baby mnie jeszcze bardziej nacykały, że coś nie tak (pediatra i neonatolog)

Śliczny bujaczek, a ładniejsza dzidzia na nim :-)

no właśnie z tymi bioderkami. pediatra zwróciła uwagę, że lewe bioderko Anielki odrobinę blokuje troche sie przestraszyłam ale juz na sobotę udało mi się umówić na usg. oby było ok.

No właśnie mnie nastraszyła neonatolog :wściekła/y: pediatra tylko zwróciła uwagę, że cos nie tak, ale nie straszyła mnie jak ta pierwsza!:wściekła/y: Lepiej usłyszeć, co ma do powiedzenia SPECJALISTA! A taki fajny był ortopeda:-D Gadał z dzieciakami, śmiał się do nich i widać, że znał się rzeczy. No i na monitorze USG nic nie wykrył! Mały zdrów jak rybcia i bioderka ma jak najbardziej ok i zdrowe!

Dzięki dziewczyny za troskę:-)

Witam się babciowo:-D:-D
Trza jakiś prezencik dla Babci kupić (od Alusia, bo moja mieszka daleko) i dla dziadka, ale pomysłu nie mam. Chyba kwiatki ładne zaserwuję:confused: i włala:-D
Nocka przerwana tylko jednym karmieniem, bo młody o 21 poszedł spać...teraz sniadanko i do gin idę:-)

Ostatnia edycja:
My po USG bioderek - wszystko ok:szok::szok::szok:
bioderka ma w porządku!!! byłam w szoku jak to usłyszałam!
Trzeba go tylko nosić szeroko, żeby miał nóżki rozkraczone i na brzuszku układać. Poza tym nic - zero rehabilitacji, zero pieluszkowania!!!:szok: Ortopeda powiedział, żebym sobie skierowanie na rehabilitację schowała gdzie słońce nie zagląda:-D
A jaki grzeczny był Aluś:-) Nie płakał, nic:-) Boże jak się cieszę!

super:-) a nie mowilam ze jest ok:-)

a nam dzis naeszcie odpadl pempuszek !!! oczywiscie dostal mi sie opierdziel od tesciowej ze dziecku robie krzywde /przemywalam spirytusem tak jak kazala polozna/ ale tam juz sie robilo to brzydkie /taka jakby ropna wydzielina!!/ i polozna kazala bezwzglednie to przemywac wiec tak robilam !! no i przy kapieli nareszcie odpadl ... ufff skonczy sie problem i bedzie sie mozna spokojnie kapac w pelnej wannie wody !!

no to super... mojej corci odpad w 7 dniu po porodzie ale do dzis sie calkiem nie schowal... lekko sie wciagnal... no teraz szczepionka na raczce wyszla i zno trzeba uwazac...
a przez jaki czas tej szczepionki nie mozna moczyc????

reklama
Do góry