reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

u nas też wszystko do gryzienia a najlepiej śliniak;p

Do gryzienia nadaje sie wszystko... Zabawki, grzechotki, palec taty, ramie mamy, a nawet róg biurka :szok:
Ostatnio nawet Martyna dorwała naszego psa. Chwyciła go za uszy i ciągnęła do buzi. Na szczęście zareagowałam w pore :-D

Karincia ja mam ostatnio fobie na punkcie zabawek gryzaków dla mojego dziecka. Ma ich aż za dużo. I powiem szczerze, że najbardziej sprawdzają się u nas te najprostsze.
Grunt, żeby były lekkie i guma do gryzienia była dobrej jakości.

Moja Martyna ma tego też za dużo. Każda ciocia zawsze wpada z jakimś drobiazgiem, wiec za chwile sklep otwierać bedę mogła. Małej jednak bez różnicy co daje do buzi. Ooo, własnie za koc się zabiera :szok::-D

Dziewczyny mam pytanie o podgrzewacz do butelek. Czy używacie, a jak tak to jaki? Chyba będę musiała kupić, bo zaczęłam też butlą moje odciągnięte podawać i wkurza mnie podgrzewanie w garnku na gazie.

Mam najnowszy model podgrzewacza z aventu, ale ponieważ znaczniej dłużej trwa w nim podgrzewanie niż w mikrofali używam go sporadycznie.
Zdaje on jednak egzamin w przypadku męża, który nigdy nie wie jaką temperature powinno mieć mleczko, obiadek czy deserek.

reklama
Ja podgrzewam jedzenie wkładając miseczkę w miseczkę z gorąca woda. Chwila moment i jest dobre. Mikrofali nie używam, bo jest szkodliwa. A podgrzewacz dostane od siostry więc jak kiedyś przejdę na mleko modyfikowane to będzie jak znalazł.:-)
Moja Rozgwiazda również gryzie wszystko co popadnie, dzisiaj przy kapaniu zaczęła spożywać wanienkę :-D

Ja mam podgrzewacz Tomme Tippee i musze sprzedac na allegro bo wszystko podgrzewam w mikrofali. Uzywalam go na poczatku do podgrzewania odciagnietego mleka a teraz jak jestesmy na modyfikowanym to stoi spakowany w pudelku.

Musze kupic kojec. Czy ktoras z Was juz ma? Jak tak to jakie i czy jestescie zadowolone?

My mieliśmy podgrzewacz Aventu od mojej siostry, ale z racji, że spodziewa sie kolejnego dzidziusia musielismy jej oddać i kupiliśmy taki OKAZJA PODGRZEWACZ PASUJE DO BUTELEK AVENT PROMOC (884247605) - Aukcje internetowe Allegro
Nie chciałam kupować drogiego, bo korzystamy z niego tylko wieczorem, kiedy idziemy się kąpać. Robię małemu kaszkę przed kąpaniem, bo po jest tak głodny, że sąsiedzi myśleliby, że katuję dziecko :-D I to nieważne kiedy jadł ostatni posiłek. Po kąpieli jest zwykle tak głodny, że masakra:szok: Więc to jest jedyna okazja, by użyć podgrzewacza, bo słoiczki grzeję w mikrofali, a zupki odgrzewam w garnku. Mleko natomiast robie zawsze świeże z wyjątkiem tego wieczornego, które stoi tylko przez jakieś 20-30 minut, kiedy kąpię małego.

dokładnie, tyle fajnego sprzętu a miejsca na gromadzenie brak, ja ostatnio kupuje ksiażki,polecam "Moje dziecko" Zawadzkiej,przyjemnie sie czyta, ciekawe spostrzeżenia na temat wychowanie dzieci :)

reklama
Musze kupic kojec. Czy ktoras z Was juz ma? Jak tak to jakie i czy jestescie zadowolone?

Ja kupiłam najprostrzy kojec (taki, który wcisnę do mieszkania). Niestety jeszcze nie przyszedł, ale szwagierka miała podobny i była bardzo zadowolona.

BERBER KOJEC KOJCE KAJA TO BE WILD (882502628) - Aukcje internetowe Allegro

Reksio83 prześliczny macie ten Wasz kojec!

Mleko natomiast robie zawsze świeże z wyjątkiem tego wieczornego, które stoi tylko przez jakieś 20-30 minut, kiedy kąpię małego.

Wiem o czym mówisz :-D:tak: Żeby sąsiedzi nie słyszeli opery w wykonaniu młodej (a ta to wokal ma! :baffled:) robie podobnie. Z tym, że podgrzewam wode na mleko ciut mocniej i w czasie kąpieli ta przestyga, wiec przychodzimy na gotowe, ciepłe mleczko.

Do góry