reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Ja tez myśle juz o pampkach 4. Mimo ,ze Nati wazy prawie 6kg czyli do rozmiaru 4 jeszcze jej brakuje,to ja wole jak pieluszka jest luźniejsza. Tak samo bylo jak z 2 na 3 przechodzilam. Na początku 3 byly sporo za luźne,ale po prostu mocniej je spinalam w brzuszku i bylo ok. Nie moge patrzec jak ta pielucha sie tak wżyna w te nóżyny i dupcie. Jutro kupujemy pampki4. Oczywiscie mam jeszcze w domu rozmiar3 wiec jak sie okaże że bedą duzo za duże no to pozostane przy 3. Ale wiecie co zauważylam,że pampki PREMIUM 3, sa troszke luźniejsze od zwyklych Pampersów( ja uzywam sleep&play). No tylko te Premium są sporo drozsze ale i duzo bardziej chłonne. Dlatego na noc Nati zakladam Premium,a na dzień te sleep&play.

my jesteśmy jeszcze w pampkach 3kach ale następną paczkę kupiję 4ki bo Zosi się dups zgniata powoli :-p i kupki takie niezłe teraz wali że trzeba zwiększyć pieluchę :-p

my też na 3 jeszcze, choć właśnie w udkach jest ciasno;
ale i tak trochę się proporcje maluchom zmieniają - pamiętam jak odkładałam spodnie bo były za ciasne w brzuszku, a teraz je na próbę włożyłam i o dziwo super leżą, zarówno długość nogawek ok, jak i właśnie w pasie dobre, nie cisną; a mała chudsza nie jest;

w sumie to nie waga istotna tylko wymiary tu i ówdzie;p
moja akurat dupkę ma chudą wałków żadnych i muszę pilnować żeby rzepy były dobrze bo zgubi;p
a i ja używam pampers 3 i dada 2 i dada są ciut większe od pampków.
3-ki już Maję cisnęły, więc też m.in. dlatego się przerzuciłyśmy na 4-ki, ale waga też ma jak dla mnie znaczenie :tak:

Dziewczyny pokażcie jakie macie gryzaki :-)
Bo ja mam jeden taki płaski i Adrianek nie bardzo umie go ssać a swoje rączki to niedługo połknie :baffled:
Na jednej rączce to aż taką malinkę sobie wyssał :szok:
Dodam że smoka w ogóle nie chce i nigdy nie chciał.

reklama
i składniam sioe do podsumowania że dzieci powinny jeździc w fotelikach tylem do kierunku jazdy do 3 roku tak jak to jest bodajrze w szwecji...

Nie wyobrażam sobie jak niby te dzieciaczki jeżdżą tak długo tyłem, ale mądre posunięcie :tak:

Dziewczyny jakie teraz nosicie rozmiary pieluch??
Bo ja się zastanawiam czy nie przejśc już na 4 bo niby 3 sa dobre ale w udkach mogło by być luźniej :tak:

Jeszcze 3'ki, ale następna paczka będzie już 4'ek.

Do góry