reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziecko tyłem do kierunku jazdy ma byc tylko w tym pierwszym foteliku :tak:
Potem już przodem jeździ, zresztą ten fotelik co pokazała izabela to aż widać że nie dało by się tyłem bo to oparcie nie zmieściło by się przez przednie siedzenie :tak:
Poza tym nóżki muszą gdzieś sobie zwisać :-)

reklama
Hej, również jestem sierpniową mamą i czasem was podczytuje.
Ostatnio też się interesowałam wiekszym fotelikiem bo zsugerowałam sie wystającymi nogami Zosi, a z tego co przeczytałam na stronie fotelik.info to fotelik należy zmienic gdy dziecko przekroczy podaną dla danego fotelika max. wagę lub jeśli głowa dzidzi zaczyna wystawać powyżej górnej krawędzi fotelika.
Polecam podana powyżej stronę. Podane tam artykuły rozwiały wszelkie moje watpliwości.
Pozdrawiamy,
Dominika i Zosia:)
a co z fotelikami, które są od 9kg? nie możemy z nich korzystać, bo mam używać nosidełka do 11kg?????????????

Dziecko tyłem do kierunku jazdy ma byc tylko w tym pierwszym foteliku :tak:
Potem już przodem jeździ, zresztą ten fotelik co pokazała izabela to aż widać że nie dało by się tyłem bo to oparcie nie zmieściło by się przez przednie siedzenie :tak:
Poza tym nóżki muszą gdzieś sobie zwisać :-)
dlatego byłam zdziwiona co ta babka gada, chyba jakaś niedoinformowana była :tak::-D

nie wyobrażam sobie żeby wozić dziecko do momentu kiedy głowa wystaje bo cała reszta już dawno wtedy się nie mieści...Bartek na dobrą sprawę mógłby już jeździć w tym drugim foteliku ale mamy duży ten pierwszy i póki się mieści to go nie przesadzam - myslę że jeszcze ze 2 miesiące
a sprzedawców w sklepie radzę słuchać "z umiarem" bo wielu z nich zna się na tym tylko i wyłącznie teoretycznie - chyba nigdy dziecka nie wozili w foteliku ;) zresztą nie tylko fotelków się to tyczy - nie wiem jak można coś sprzedawac i sie nawet tym nie zainteresowac - ostatnio sprzedawczyni w sportowym szła mi pokazać kurtkę - cytuję sprzedawczynię " no wie Pani, taka przeciw wiatru..."

Deli, ciuszki sliczne:)
Co do krzeselka mam takie samo jak Deli i jestem rowniez BARDZO zadowolona! Kupilam je jeszcze w ciazy i od poczatku sie sprawdza. Szczerze polecam wszystkim mamom!
O foteliku jeszcze nie mysle bo moj szkrab wazy dopiero 6200 wiec jeszcze jej brakuje do momentu zmiany na ten od 9kg ale i tak nie musze sie martwic bo na szczescie bede miala maxi cosi od kolezanki bo jej syn juz potrzebuje wiekszego. Kupie tylko pokrowiec i z glowy :)

a co z fotelikami, które są od 9kg? nie możemy z nich korzystać, bo mam używać nosidełka do 11kg?????????????

ja nie wiem dokładnie jak to jest.Wyczytałam tylko, że zmieniamy jak zaczyna wystawać głowa albo przekraczamy wagę, że wystające nogi nie są wyznacznikiem zmiany fotelika. Ja mam maxi cosi cabriofix i dużą córcię(na 4,5 m-ca miała 8kg i 69,5 cm) i w szerokości ma jeszcze troche luzu w kurtce.
Też się zastanawiałam na początku że skoro ona mi tyle waży to ja już ją będę mogła przesadzić w ten większy od 9 kg, ale jak przeczytałam, że w razie nawet ostrego hamowania głowa zostaje rzucona ze znaczną siłą do przodu i szyja małego brzdąca może nie wytrzymać i jak sobie to wyobraziłam... to będę trzymać ją w tym foteliku dokąd się da...
:)

polecam artykuł: http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html

ale jak przeczytałam, że w razie nawet ostrego hamowania głowa zostaje rzucona ze znaczną siłą do przodu i szyja małego brzdąca może nie wytrzymać i jak sobie to wyobraziłam... to będę trzymać ją w tym foteliku dokąd się da...
:)

Jakoś nigdy do tej pory nie zastanawiałam się nad zachowaniem ciała dziecka w czasie wypadku w różnych fotelikach. :sorry2: Twoja wypowiedź pobudziła moją wyobraźnie... O zgrozo!! :szok:

Jakoś nigdy do tej pory nie zastanawiałam się nad zachowaniem ciała dziecka w czasie wypadku w różnych fotelikach. :sorry2: Twoja wypowiedź pobudziła moją wyobraźnie... O zgrozo!! :szok:

Właśnie ja też się nigdy nie zastanawiałam nad tym, ale wyobraźnia zaczeła działać po przeczytaniu art. i właściwie to z 1 strony dobrze bo wiem co sie moze stac a z drugiej to co teraz pomyśle o takim wiekszym foteliku to mam przed oczami jak moja mała leci....i składniam sioe do podsumowania że dzieci powinny jeździc w fotelikach tylem do kierunku jazdy do 3 roku tak jak to jest bodajrze w szwecji...

Dziewczyny jakie teraz nosicie rozmiary pieluch??
Bo ja się zastanawiam czy nie przejśc już na 4 bo niby 3 sa dobre ale w udkach mogło by być luźniej :tak:

reklama
Do góry