reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

Dobranoc Dziewczynki :-)

Padam na pysk....
Pół dnia dzisiaj szukałam po necie różnych pomysłów na urządzenie mieszkanka i już mam dosyć.

Zatem do jutra Kochane
buziaki :-D

reklama
Witajcie, my też dzisiaj po wizycie, wszystko ok, tylko coś wspomniał, ze mała ma pępowinę na szyi - i od razu mówił, że to nic groźnego, że tak ma wiele dzieci, trzeba przy porodzie uważać, ale teraz jej to nie przeszkadza, bo pępowina jest luźno :-( Ale ja się trochę zmartwiłam - miała tak któraś? Rzeczywiście to nic takiego?
Mój Filip urodził się z pępowiną owinietą 2 razy wokół szyjki...nie jest to groźne w brzuszku a właśnie przy porodzie...u mnie położna przytrzymała ręką pępowinę więc go nie uciskała.... Niebezpieczne są supełki na pępowinie,które dziecko może sobie zrobić w czasie zabawy pępowiną....ale staram się o takich rzeczach nawet nie myśleć...:no:

Ja wczoraj byłam z Filipem w szpitalu....dumna jestem z niego...był taki dzielny:tak::tak::tak: Nie płakał przy wenflonie...przy usypianiu...potem szybko doszedł do siebie! Mnie ta wizyta kosztowała i tak sporo stresu.....w nocy ból miednicy aż doprowadzał mnie do łez :-( Aaa...na wyniki badania musimy czekać od3+6 tygodni....po konsylium lekarskim....
Teray powoli zmykam. Zjem kolację i się kładę do łóżka bo czuje ze mnie przeziębienie łapie....:-(
papap

Witajcie wieczornie:tak:
miałam małą akcyjkę dzisiaj:szok: bolesne skurcze, na izbie przyjęć po usg ktg i badaniu stwierdzili że wszystko jest gotowe (mały - 3500g, łożysko III stopnia, czynność skurczowa regularna na poziomie 60 z porywami do 80, wody - mało AFI 4, tylko rozwarcie jest małe - ale nie wiem które, czy zew czy wew bo jedno z tych jest na 3 palce) siedzę w domu jako taka bombka i czekam co dalej:baffled:

Dziewczyny kupujemy wreszcie z Moim mieszkanie :-DI przenosimy się z wynajmowanych 42m do własnych dwupokojowowych 48m, ale za to z małym ogródkiem :-D

super!!!! serdecznie gratuluję!!! jak mogłaś zapomnieć o takiej fajnej informacji:-D
my kupiliśmy nasze trzypokojowe 48m2 pod koniec listopada,właśnie kończy sie remontować - podłogi, ściany, łazienka - full wypas:tak: ale zazdroszczę ogródka:sorry2:

Dziewczyny,jak się dodaje nad sygnaturką np.imię dziecka,albo jakis cytat,czy coś,np.tak,jak ma "tygrynka"? czy może normalnoie w edycjach sygnatury się to dodaje?czy jaqk? jak widać ja tez jeszcze do końca nie wyedukowana w tym wszystkim jestem:tak:

niom dokładnie w edycji sygnaturki piszesz sobie nad suwaczkiem:tak:

To i tak sporo waży!,bo jeśli przyjąć jak podaje wiele źródeł,że dzieciątko tyje około 200-250 g na tydzień,to gdyby dotrwał np.do 40go tyg to ile by ważył?-około4kg lub ponad?,ale wiadomo,że nie można się sztywno trzymać teorii:tak:

hehe to mój chyba sobie postawił za punkt honoru iść równo z teorią bo przytył w tydzień prawie 300g;-):-D

Wpadłam na chwilę i zaraz wypadam...

miałam małą akcyjkę dzisiaj:szok: bolesne skurcze, na izbie przyjęć po usg ktg i badaniu stwierdzili że wszystko jest gotowe (mały - 3500g, łożysko III stopnia, czynność skurczowa regularna na poziomie 60 z porywami do 80, wody - mało AFI 4, tylko rozwarcie jest małe - ale nie wiem które, czy zew czy wew bo jedno z tych jest na 3 palce) siedzę w domu jako taka bombka i czekam co dalej:baffled:

Tygri - Chyba nie zasnę przez Ciebie:-) Napisz smsika, jakby się zaczęło kulać, ok? Kurczę!!!

PS. Gratuluję Monika!!!

I dobranoc, jutro rano na ktg... nie chce mi się...

oki doki ale mam nadzieję że małemu się nie będzie śpieszyło... no chyba że ma boleć to niech się śpieszy:-D
śpij dobrze, ja też zmykam:tak:
dobranoc dziewczynki

Mój Filip urodził się z pępowiną owinietą 2 razy wokół szyjki...nie jest to groźne w brzuszku a właśnie przy porodzie...u mnie położna przytrzymała ręką pępowinę więc go nie uciskała.... Niebezpieczne są supełki na pępowinie,które dziecko może sobie zrobić w czasie zabawy pępowiną....ale staram się o takich rzeczach nawet nie myśleć...:no:

Ja wczoraj byłam z Filipem w szpitalu....dumna jestem z niego...był taki dzielny:tak::tak::tak: Nie płakał przy wenflonie...przy usypianiu...potem szybko doszedł do siebie! Mnie ta wizyta kosztowała i tak sporo stresu.....w nocy ból miednicy aż doprowadzał mnie do łez :-( Aaa...na wyniki badania musimy czekać od3+6 tygodni....po konsylium lekarskim....
Teray powoli zmykam. Zjem kolację i się kładę do łóżka bo czuje ze mnie przeziębienie łapie....:-(
papap
To fajnie,że już macie to za sobą-badanie Filipa,teraz tylko czekać na dobre wieści:tak:

niom dokładnie w edycji sygnaturki piszesz sobie nad suwaczkiem:tak:

hehe to mój chyba sobie postawił za punkt honoru iść równo z teorią bo przytył w tydzień prawie 300g;-):-D
ups,czyli już tuż,tuż-trzymam kciuki.Dzięki za poinstruiwanie w sprawie dodawania cytatu lub imienia itp.:tak:
No właśnie,różnie to bywa,widać nie tylko 200,250 ale i 300 można utyć w tydzień w brzuszku.

A teraz co mnie gryzie:
nie byłabym tu pewnie o tej porze,bo przeważnie śpię już,albo chociaż leżę,ale dziś dowiedziałał się,że mój teść,który jest w szpitalu-trafił tam z powodu podejrzenia zapalenia płuc,ma raka:-(,przykre to,choć nie byłam z nim nigdy blisko związana.
Nie wiem narazie co dalej i jaka matoda leczenia będzie,ani jakie są szanse i stopień zaawansowania,to dopiero po konsylium onkologów będzie wiadomo.Mąż jest w pracy za granicą,w tej sytuacji może wróci szybciej,jak będzie taka potrzeba,nie za dwa tyg,ale np.za tydzień.
Jestem przygnębiona całą sytuacją,że też to w tym czasie musi się dziać,ze zdenerwowania boli mnie brzuch i musiałam zażyć nospę,bo obawiam się,żeby przez to wszystko nie urodzić już,to za wcześnie by było.
Dobrej nocy Wam życzę,może jutro będzie lepszy dzień.

nie byłabym tu pewnie o tej porze,bo przeważnie śpię już,albo chociaż leżę,ale dziś dowiedziałał się,że mój teść,który jest w szpitalu-trafił tam z powodu podejrzenia zapalenia płuc,ma raka:-(,przykre to,choć nie byłam z nim nigdy blisko związana. Nie wiem narazie co dalej i jaka matoda leczenia będzie,ani jakie są szanse i stopień zaawansowania,to dopiero po konsylium onkologów będzie wiadomo.Mąż jest w pracy za granicą,w tej sytuacji może wróci szybciej,jak będzie taka potrzeba,nie za dwa tyg,ale np.za tydzień.
Jestem przygnębiona całą sytuacją,że też to w tym czasie musi się dziać,ze zdenerwowania boli mnie brzuch i musiałam zażyć nospę,bo obawiam się,żeby przez to wszystko nie urodzić już,to za wcześnie by było.

przykro mi Anne:-( mam nadzieję, ze się okaże że to dopiero jakieś początkowe stadium i ma duże szanse na wzydrowienie, trzymam kciuki... a Ty, mimo, że to zrozumiałe, nie denerwuj się, staraj się myśleć pozytywnie... a juro na pewno będzie lepszy dzień!:tak: śpij dobrze:tak:

Ja tez dzisiaj po wizycie :-) Ale nic dokladnie niewiem czy tam sie u mnie cos zaczyna dziac bo tylko ginka posluchala serduszka malej, a rozwarcie dopiero na nastepnej wizycie bendzie sprawdzac, wiec za tydzien w czwartek. O i brala mi wymaz na bakterie Streptococcus agalactiae, i wyniki maja byc wlasnie za tydzien. Mam nadzieje ze nie bende miala tej bakteri. W pierwszej ciazy mialam, ale dzisiaj ginka mowila ze ta bakteria czesto sama przychodzi i znika wiec jest mozliwosc ze teraz nie mam. Oby tak bylo bo troche sie boje.

reklama
będzie dobrze Dusia:tak:

witam dziewczynki, jeszcze śpicie?? pewnie przez te mrozy grzejecie się pod kołderkami:tak:
ja sobie nie śpię (ale przysypiam) od 6 próbując ogarnąć nieregularne skurcze (tzn dla mnie one sa nieregularne wczoraj na ktg były regularne, czy skurcze mogą się rozregulować??:confused:)
no nic to - miłego dnia:tak:

Do góry