reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
podobno dzieci na butli potrafia tak przesypiac cała noc:tak: mi pare kolezanek mowiło,ze jak bede miala dosyc to zebym na noc zaczela butle dawac ,ale ja bym sie nie odwazyla czytajac jakie problemy z brzuszkami/kolkami/kupami maja dziwczyny ze swoimi szkrabami:baffled:

Nio to prawda....butelkowe dzieci lepiej spia bo bardziej się najadają:tak: u koleżanek dzieciaki butelkowe tez ładnie nocki przesypiaja :tak: no jeszcze wszystko tez zalezy indywidualnie od każdego egzemplarza, bo rózne dzieciaczki są;-)

Elizka ja swojego karmie na noc cycem i podaje mu dodatkowo butle, zawsze te 20-30 ml mleczka dojada, bardziej syty po tym jest i przesypia te 6 godzin, wiec jako uzupełnienie możesz spróbować i podać Gabrysi:-)

Ostatnia edycja:
Ja kupowałam w sklepie, zapłacilam 200 zł. I mam bebelulu typ lulu:tak:Jak narazie się sprawdza bo nie trzeba jej wiazać i szybko wkłada sie i wykłada dziecko:tak: ale na tym etapie to raczej pomyślałabym juz o chuście wiązanej;-) bo bebelulu długo nie posłuzy, cos w tym stylu:
CHUSTA NATI NAJLEPSZY PRODUKT 2008, ROZMIAR L (885261760) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A rozmiar tzn długość dobierasz głownie do swojego rozmiaru:tak:

dzieki marta :-)
sprawdzic za bardzo nie mam jak
nie znam nikogo kto taka chuste posiada:dry:
tylko gdzie ja sie wiazac naucze:confused:
mam nadzieje ze tam jakas instrukcja bedzie:-D
dam znac jak zakupie:tak:

Wejdź na chustoforum, jesteś z Łodzi, sprawdz czy sa inne mamy z Łodzi, może są w Twoim mieście jakieś warsztaty, tam uczą prawidłowego wiązania chust:tak:
Chustoforum

podobno dzieci na butli potrafia tak przesypiac cała noc:tak: mi pare kolezanek mowiło,ze jak bede miala dosyc to zebym na noc zaczela butle dawac ,ale ja bym sie nie odwazyla czytajac jakie problemy z brzuszkami/kolkami/kupami maja dziwczyny ze swoimi szkrabami:baffled:
No niby prawda ale ja bym tam nie przestawiala na butle tylko po to zeby miec jedna pobudke w nocy mniej. Moj starszy byl 6 miesiecy na cycu i tez adnie spal. Jak Marta napisala wszystko zalezy od dziecka. Sa i takie co na butli sa i maja koli i tez nie moga spac. Po co ulepszc cos co jest dobre :).

ja tez podziwiam :tak: w zyciu bym nie zrobiła w domu:no: poza tym nie znosze gotowac:no::no::no:
ja tez nie cierpie gotowac. Na szczescie moj M uwielbia. Chrzciny i tak zrobimy dopiero w czerwcu wiec jeszcze mamy czas zeby zastanowic sie nad organizacja.

Zapytasz Marte! )
Nagra ci filmik instruktazowy jak wiazac i sobie poogladasz.:-)

Młody wstał o 15:00 i nie śpi do teraz :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no: wychodzi na to, że spał dzisiaj tylko 4 godziny! na cały dzień od 1:00 w nocy! :no: nie wiem, nie wiem ....chyba zadzwonię do Naszego pediatry ...bo to chyba nie jest normalne, można zrobić sobie czuja ale on w większości dnia nie śpi!:no:
?

Moja spała wczoraj też ze 3 godziny w ciągu całego dnia jak się obudziła- czyli od 8:30. Myślałam, że zastrzelę, bo nie dawałam z nią rady. Jeszcze do tego cały czas marudziła, wrzeszczała itd. Dopiero po kąpieli się w miarę uspokoiła i po nakramieniu zasnęła znowu na całą noc (nie licząc karmień). Wczoraj to nawet moja mama już nawet nie dawała z nią rady :baffled:.

Mam pytanie do Was..
przemywalismy dzisiaj pepuszek i na patyczku została krew ..
moze tak być?
do tego na pampersie przy przewijaniu zauwazylam takie czarne plamki.. tak jakby kikut sie kruszyl albo cos.. o_O

Normalne :-).

Witajcie u nas nocka OK mały jest w nocy prawie aniołem za to w dzień śpi jak zając, po 15-30min. A jak się budzi to od razu wyje jak stado wilków nie potrafi poleżeć w kołysce popatrzeć tylko od razu krzyk. Na rękach też krzyk, nie wiem czemu jest taki niespokojny i tyle płacze?Lekarka powiedziała że dzieci z alergią pokarmową tak mają i że z tego wyrośnie.

Mamy to samo- ani chwilę sama nie wyleży :baffled:.

reklama
A dzisiaj stwierdziłam- jak temperatura się podniosła do -4 stopni, że pojedziemy na spacer, bo mała może dlatego tak marudzi, że brak jej świeżego powietrza (mimo że codziennie wietrzymy jej pokój). No i na spacerku 25 min. ładnie spała. Po spacerku przewijanie, karmienie i na razie śpi od godziny :-). Tylko ciekawe jak długo, bo mi już 2 razy przez sen popłakiwała :confused:. Chyba na prawdę jej tego powietrza brakowało.

Do góry