reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Jeśli chodzi o ceny ubranek lub rzeczy dla dzidzi to rzeczywiście w Tesco mają kosmiczne ceny porównaniu do tych mniejszych sklepów...:szok:
Ja robiłam zakupy w mniejszych sklepach i myślę,że trochę zaoszczędziłam na tym :-) Ale i tak jak bym policzyła sobie bez wózka i łóżeczka to 1000zł i to chyba wydałam na wszystkie rzeczy:szok:

reklama
Jeśli chodzi o ceny ubranek lub rzeczy dla dzidzi to rzeczywiście w Tesco mają kosmiczne ceny porównaniu do tych mniejszych sklepów...:szok:
Ja robiłam zakupy w mniejszych sklepach i myślę,że trochę zaoszczędziłam na tym :-) Ale i tak jak bym policzyła sobie bez wózka i łóżeczka to 1000zł i to chyba wydałam na wszystkie rzeczy:szok:
Tyle, że jak kupujesz w tesco na wyprzedaży o masz dużo taniej niż na targu, a jakość o niebo lepsza

Witam was:-)
Agniesiak gratuluje synka:-D
mirosia wanienka taka kosztuje od 26do 36zł zależy w jakim sklepie:szok:
Mam pytanie do dziewczyn,które biorą Fenoterol (wiem,że patinka i rybka to napewno) Czy jak bierzecie ten lek to mimo to macie skurcze? Ja jak wstaje z łóżka do WC to prawie zawsze mam twardy brzuch:-( I niewiem teraz czy to normalne...Ja biore 8x1/2tabl w ciągu 24h może to za mała dawka?
Ja brałam Fenoterol w pierwszej ciąży 4x1/2 tabletki i skurcze miałam tak samo jak bez Fenoterolu. Tylko na samym początku było lepiej :baffled:. Tym razem biorę magnez i mam wrażenie, że lepiej działa niż Fenoterol.

przepraszam z góry za nie przyjemne pytanie.
Chodzi o to że od jakiegos czasu mam wydzielinę z pochwy o jakimś dziwnym zapachu. Takim "farmaceutycznym" :D nie wiem jak to opisać. Wczoraj mi się skojarzyło że może to ma zwiazek z przyjmowaniem dużej ilości tabletek z żelazem. (ascofer 3x1tabl., tardyferol fol 1x1tabl. i ferrum lek 100 mg 2x1 tabl.) Orientuje się któraś czy faktycznie tak może być?

Czesc Kochane Dziewcionki:-D Mam dziś dobry humorek bo pierwszy raz od 2 tygodni normalnie SPAŁAM w nocy ( bez zgagi,na siusiu tylko 3 razy-a standart to 6-8)był tylko jeden incydent a mianowicie złapał mnie skurcz w prawej łydce:szok:takiego jego w życiu nie miałam,aż wyłam z bólu a mąz w popłochu latał wokoło:szok:chyba myslał że zaczełam rodzić:-Dpózniej mnie trochę pomasował i poszłam dalej spać i tak do 11.00-normalnie bosko:-) Jak piszecie jak zimno na dworzu to aż sie ruszać nie chcę ale teściowej obiecałam że wpadnę i jeszcze do sklepu muszę wstąpić po coś na obiad:baffled: także ja lecę do wanny,do pózniej:tak:

wiecie co, ja nie mogę czytac żadnych opisów z porodówek- siedzę i ryczę :baffled: a jeszcze z miesiąc temu czytałam i nic mnie nie wzruszało :confused:

Witajcie Marcóweczki!

U mnie noc straszna.:wściekła/y: Trzy razy na siusiu i do 4 rano spac nie mogłam, zaraziłyście mnie tą bezsennością.:-( Co do skórczy, o których piszecie (tych w łydkach) mój gin mówi, że to sie cZęsto zdarza pod koniec ciąży i kazał brać 2 razy dziennie magnez-działa.:-)

Wpadam tylko powiedzieć, że skończyłam swoją magisterkę!!!! wkońcu!!!!!!:rofl::cool::cool2::happy2::-D:-) Oczywiście teraz idzie cała do sprawdzenia, ale to jakby co to będą jakieś małe poprawki. Normalnie cały dzień nad nią siedziałam, że zapomniałam o jedzeniu:szok: Jak rano zjadłam płatki z mlekiem, tak dopiero godzinę temu zjadłam obiad:szok::szok:
Rany jaka to ulga skończyć to cholerstwo:yes:

Jutro będę pewnie was cały dzień nadrabaić, bo dzisiaj niestety jeszcze czeka mnie siedzenie przy kompie, ale niestety nie dla przyjemności:baffled: muszę pomóc Ł zrobić prezentację swojej inżynierki, bo ma jutro seminarium:oo2: a mi się już tak nie chce... mam dosyć:hmm:

Miłego wieczorku kochane:tak:

Gratuluję serdecznie!!!:-)

Agniesiak85 Gratuluję syneczka!!!:-)

to ja też się pochwale... na 100% dziewczynka :-D:-D:-D Mój gin se kupił nowy aparat USG (taki 4D), dokładny obraz jak szlak i zrobił zdjęcie siuśki, kurcze takie dwie połóweczki, ale bez siusiaka więc wsio jasne :tak:

położona główką w dół, zwrócona tyłem, więc buźki nie widziałam. Zmierzył mi też ranę na macicy po CC (ma 5mm więc git). Tylko mi jej nie zważył, ale co tam rośnie, ja to czuję.

a bóle w kościach krocza - to niby przez hormony.. :blink: więc jestem spokojna. A łożysko z przedniej ściany znalazło się nagle na tylniej :confused: hmmm

troche mnie pouspokajał porodem, kurcze chciałabym z nim rodzić, ale chyba zdecyduje się na inny szpital... oby tam mnie też potraktowali tak jak on by potraktował - czyli szybki, dynamiczny poród naturalny bądz nastepne cc...

Gratuluję córeczki!!:-) Zdradzisz do jakiego lekarza chodzisz? Taki sprzęt w zwykłym gabinecie to:szok: Nad jakim szpitalem teraz myślisz, bo domyslam się, ze wcześniej miał byc ten w Gliwicach? Dlaczego zmieniłas decyzję?

Witam was:-)
Mam pytanie do dziewczyn,które biorą Fenoterol (wiem,że patinka i rybka to napewno) Czy jak bierzecie ten lek to mimo to macie skurcze? Ja jak wstaje z łóżka do WC to prawie zawsze mam twardy brzuch:-( I niewiem teraz czy to normalne...Ja biore 8x1/2tabl w ciągu 24h może to za mała dawka?

Tak jak dziewczyny pisały, Fenek pomaga zazwyczaj tylko na początku i głównie w formie kroplówki, ważne żeby stawianie (twardnienie) brzuszka nie bylo częstsze niż 10 razy na dobę, bo wtedy trzeba juz do gina:tak::tak::tak:

Witam
Ja też coś dziś humoru nie mam
Ja wczoraj jechałąm busem do miasta i oczywiście całągrogę musiałam stać, niby to 15 minut, ale te cholerne busy tak szybko jeżdzą i miałam wrażenie że zaraz w coś walne:( A chodniki takie śliskie że jeszcze musiałąm się wywalić, ale na szczęście na kolana, tylko potem nie mogłam się podnieść i oczywiście mi nikt nie pomógł. Dziś mnie cała noga boli

:wściekła/y::wściekła/y:No, co za znieczulica, pozwolic ciężarnej kobiecie leżeć w śniegu:wściekła/y::wściekła/y:

Na razie uciekam Kochane, bo mnie od wczoraj silne uwijanie gniazda wzięło, zwłaszcza, że mój gin daje nam jakieś 3 tygodnie do porodu, bo mi się łożysko starzeje, ale to już będzie 38 tydzień, więc będzie oki:tak::tak: Tylko czasu mało, żeby wszystko wykończyć. Zawarłam z Malutką umowę, że ma poczekać z wykluwaniem, aż mamusia wszystko zrobi, zobaczymy, czy będę mieć grzeczne dziecko;-) Do później:-)

patinka, ja tak mam, ale tylko jak kładę się spać i w nocy. Nie wiem, może pozycja leżąca sprawia, że brzuch mam napięty do granic możliwości. Ale czasem ze strachem myślę, że mamy jeszcze 2 miesiące rośnięcia przed sobą:szok:
mnie też to przeraża!!!:szok::szok::szok:a gdzie tam koniec hehehehe a on dopiero urośnie:-D:-D

też tak mam :zawstydzona/y:
nawet mam wrażenie, że nieważne czym smaruję, mało pomaga, taki napięty :confused:
mi pomógł wczoraj Linomag. Brzusio mam nawilzony do teraz hehehehe

Asiulaaa ja tak mam ale jak Franek sie rusza...wypina sie i myśle "Jezu zaraz mi pęknie" a za chwilke przechodzi hihi

reklama
przepraszam z góry za nie przyjemne pytanie.
Chodzi o to że od jakiegos czasu mam wydzielinę z pochwy o jakimś dziwnym zapachu. Takim "farmaceutycznym" :D nie wiem jak to opisać. Wczoraj mi się skojarzyło że może to ma zwiazek z przyjmowaniem dużej ilości tabletek z żelazem. (ascofer 3x1tabl., tardyferol fol 1x1tabl. i ferrum lek 100 mg 2x1 tabl.) Orientuje się któraś czy faktycznie tak może być?
hm czy ja wiem czy tak moze byc. zelazo raczej tak nie wpływa. hm powiedz o tym ginowi na wizycie i obserwuj ta wydzieline :tak:

Do góry