reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam was:-)
Agniesiak gratuluje synka:-D
mirosia wanienka taka kosztuje od 26do 36zł zależy w jakim sklepie:szok:
Mam pytanie do dziewczyn,które biorą Fenoterol (wiem,że patinka i rybka to napewno) Czy jak bierzecie ten lek to mimo to macie skurcze? Ja jak wstaje z łóżka do WC to prawie zawsze mam twardy brzuch:-( I niewiem teraz czy to normalne...Ja biore 8x1/2tabl w ciągu 24h może to za mała dawka?
wiesz co ja jak wstaje i chodze to tez mam twardy brzuchol ale wydaje mi sie ze to chyba tak musi byc jak usiąde albo sie poloze to jest normalny mieciutki, zanim zaczelam brac ten fenoterol to dodatkowo jak chwile pochodzilam to mnie troche bolal a teraz juz jest ok i moge normalnie funkcjonowac

reklama
Witam
Ja też coś dziś humoru nie mam
Agniesiak i Milkshake gratuluje poznania płci:)
Ja wczoraj jechałąm busem do miasta i oczywiście całągrogę musiałam stać, niby to 15 minut, ale te cholerne busy tak szybko jeżdzą i miałam wrażenie że zaraz w coś walne:( A chodniki takie śliskie że jeszcze musiałąm się wywalić, ale na szczęście na kolana, tylko potem nie mogłam się podnieść i oczywiście mi nikt nie pomógł. Dziś mnie cała noga boli

Teraz wychodzić samej na dwór to normalnie strach. Ja to jak ide sama to zawsze mam stresa ze sie wywale:zawstydzona/y:

Dzien dobry :tak:
ja sobei sprytnie zrobilam wczoraj zakupy juz na weekend i moge sobei pozwolic na to zeb ysiedziec i nosa nie wyscihbiac z domu :-p zwlaszcza ze taki mroz, a z dziecmi teoretycznie jak nie trzeba to nie powinno sie nie wychodzic jak jest ponizej -10stopni. Jas jest troszke przeziebiuony wiec glupota byloby go narazac... :no:
No to siedzimy i usiluje sie zmobilizowac do sprzatania ale jakso marnie mi idzie :-D

A pracy papierkowej mam tez mnostwo... :szok:

udanej soboty zycze :tak:

hej laski :-)
wczoraj padłam, nawet nie wiem, kiedy mąż przyszedł do łóżka, a zazwyczaj się budzę ;-) za to ja już dawno na nogach, a on jeszcze śpi- mam ciszę i spokój w domku :tak:
w sumie obudziły mnie 3 rzeczy: sąsiad łomotnął drzwiami jak idiota (mur beton będzie mi dziecko budzić :wściekła/y:), siku musiałam i jak wstawałam złapał mnie taki skurcz w łydce, że :szok: jeszcze boli :zawstydzona/y:

Byłam wczoraj u gina.. spojenie w gorszym stanie niz ostatnio ale jakos sie trzyma.. Nasza Laura przyjdzie na świat 24 lutego :-):-):-)

oooo, też bym chciała znać dokładną datę ;-) szkoda, że sn nie da się tak przewidzieć :-p

A i już trzecią sobotę z rzędu nie poszłam do szkoły rodzenia.... wszystko przez to, ze albo Ł pracuje, albo ma zjazd na uczelni, a samej to nie mam ochoty jakoś... jeszcze wlec się autobusem w ten mróz to już wogóle.

a wiecie, że u nas obecność sprawdzają?? w szoku byłam ;-) i jeszcze odznaczają, czy sama jesteś czy z mężem ;-)

wycisnęłam sobie sok z mandarynek i zapijam kawą :-) trzeba w końcu coś zjeść... w ogóle nie mam planu na ten dzień, tzn wiem, że trzeba posprzątać, upiec chleb, pranie wstawić, poprasować to co wyschło, uwiarygodnić ten akt slubu, zrobić zakupy, dokupic resztę rzeczy do szpitala, spakować torbę :)szok:), zrobić jakies jedzenie, przygotować się do wywiadówki i do zajęć ogólnie... coś jeszcze? :confused:

Dzem dobry po raz drugi :-)
Usnelam na 3h i to wszystko. Tak mnie biodra bola, ze szok :zawstydzona/y: Nie moge spac, ani na prawym, ani na lewym... Musze poczytac co ewentualnie pomaga na takie dolegliwosci.
Zaraz z M smigamy na miasto, po reszte rzeczy, musze dokupic pampersy i pare pierd*l, bo juz sobie uswiadomilam, ze mi coraz ciezej i nie moge sie forsowac. Wiec jeszcze dzis zalicze jeden, dwa sklepy i wrzucam na luz :tak: Popiore ciuszki i spakuje torbe. A wozek zamowimy, albo wysle po niego M za jakis czas.

Wściekłam się od rana, bo 10 po siódmej jakaś baba zadzwoniła domofonem, żeby jej otworzyć. W ogóle upodobali sobie nasz domofon i roznosiciele ulotek i listonosze i ogólnie: jak ktoś zapomni klucza, to dzwoni do nas:wściekła/y:
Jak Kubol się urodzi, to chyba zdemontujemy całkiem domofon. Nie chcę, żeby kilka razy dziennie mi dziecko budzili:wściekła/y:
Skad ja to znam!!!!!!!!! Jak mieszkalam w Krakowie, w bloku, nasze mieszkanie bylo ostatnie i ZAWSZE dzwonili do nas :wściekła/y: Czasem kilka razy dziennie!!!
Myslalam, ze mnie trafi! Wiem, ze mozna zamonotac wyciszenie domofonu, moze o tym pomysl :happy2:

Wvzoraj pisałyście o spaniu z mężem lub bez, że albo wy marudzicie albo oni. Mój to ma przewalone ostatnimi czasy, bo nie dość, że ma słonia w łóżku, a nasza wersalka jest węższa od standardowych, to jeszcze chrapie jak prosię od dwóch miesięcy:unsure: Czasem jak przysypiam już to mnie budzi mój własny głośny CHRAP:szok: ale po ciąży podobno przejdzie i wrócę do normalności (oby:confused:).
:-D:-D:-D Mirosia prawie monitor poplulam sniadaniem :-D:-D:-D:-D

Vavejka, nie martw sie, zdrowie Twoje i Malenstwa najwazniejsze :tak:
Przynajmniej wiesz, z czym masz sie liczyc. Bedzie dobrze :happy2:

Marti super, ze z mieszkaniem sie udalo :-)

Zmykam, bo M mnie juz goni, bo pozniej korki beda, do pozniej ;-)

No właśnie, u mnie to nawet w tesco ceny z kosmosu (sprawdzałam). A zawsze wydawało mi się, ze te sieciówki to powinny mieć zbliżone ceny, ale jak widac różnie to bywa. Na szczęście wanienkę mam spadkową, więc się nie martwię, ale ceny zawsze wszedzie porównuję wszystkiego :-D

Właśnie wiem, ze 36, nawet sobie odliczam w opisie na gg. :-D Przyznam, ze ta liczba mnie trochę stresuję :-D

Ionka trza bylo cioci Tabasi posluchac i wyslac bez aktu malzenstwa :-p Ja tak zrobilam, a slub bralismy przeciez pare miechow temu i prosze - poszlo gladko :-)
Na Gardzie powinni podbic Ci bez problemu te papiery :happy2:

Ionka trza bylo cioci Tabasi posluchac i wyslac bez aktu malzenstwa :-p Ja tak zrobilam, a slub bralismy przeciez pare miechow temu i prosze - poszlo gladko :-)
Na Gardzie powinni podbic Ci bez problemu te papiery :happy2:

no widzisz, kiedy ja jestem taka zosia-samosia i muszę sama wszystko ;-)

Alex jesteś moją boginią :-) Ale musze przyznać że jak zobaczyłam cenę to się udławiłam. No za przeproszeniem nie po****ło mnie zeby 400 dawac za posciel hehe Tak przegladałam co tam jeszcze ma ten sprzedawca bo liczyłam ze bedzie taki zestaw z sama kołderka, poduszka i ochraniaczem bo tylko to mi potrzebne- reszty badziewia nie chce ;-) Ale niestety nic z tego :-(
No i teraz będę miała zgryz bo jest jak zwykle- jak mi sie cos spodoba to okazuje sie cholernie drogie buuuu
Musze przejrzeć te zestawy z 259- moze tam sie coś takiego ładnego tez znajdzie... Tylko ze 259 to tez duzo moim zdaniem :baffled: Pewnie i tak się skonczy na tym że sama uszyje takie jak chce.

Milkshake gratulejszyns córy :-)
na Twoim miejscu napisałabym do sprzedawcy czy jest opcja wystawienia tylko tego, czego Ci trzeba. Często mi się zdarzało, że sprzedawca szedł na rękę - w końcu dla niego to też sprzedaż

reklama
Dzewczyny macie czasami wrażenie że brzuch za chwilke wam pęknie. Tak jakby skóra sie tak napinała...ja mam wrazenie że on mi tak rośnie że ja to czuje. Zwykła oliwka ktora sie smaruje szybko sie wchłania i posmarowalam sie Lonomagiem. Może to coś pomoze hehe
też tak mam :zawstydzona/y:
nawet mam wrażenie, że nieważne czym smaruję, mało pomaga, taki napięty :confused:

Do góry