reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Kiedys juz pisalam tu o Gerberze. W UK nie przeszedl testow jakosciowych i nie ma go wogole na rynku. Z tego co sie doczytalam to chodzilo o skladniki i sposob ich przechowywania i przewozenia. Pozostawalo wiele do zyczenia. Tekst pochodzil z oficjalnej noty departamentu ds chyba inportu . Wkleje link jak znajde, obiecuje!
Co do Bobovity to firma Nutricia i dostepna jest na calym swiecie. Najlepsze jedzonko nie Bio jest wlasnie z tej firmy w UK. U nas nazywa sie Cow and Gate.
Co do hippa to nie mam zadnych zastrzezen, wszystko ekologiczne.
A Gerbera mozna kupic tylko w Rosji, Polsce i w Ameryce Polodniowej i Polnocnej. Nie wiem jak w Dojczach ale chyba tez nie. O czyms to swiadczy!!!Select a country | Gerber | Nestle Good Start | Start Healthy Stay Healthy

a pamiętacie tę akcję z gereberem?
Deser dla niemowląt z kawałkami szkła - Gdańsk - Naszemiasto.pl
mnie skutecznie zraziło do tej firmy...

A wydawało się że to taka porządna firma. Zawsze tak myślałam i pewnie nie tylko ja a tu proszę. Lepiej czasem nie wiedzieć. Chociaż tak pewnie nie powiedziałaby żadna mama która faszerowała tym swoje dziecko... ohyda.
Moja Emi dzisiaj zjadła na kolacje 210ml mleka z kaszka bez mleczną o smaku jabłkowym. Nie za gęstą bo tyle jej wsypałam co na 150 ml mleka no i mała zjadła to i wyglądała jakby była jeszcze głodna:szok::szok: i przyssała się do (.) jeszcze. No i co o tym sądzicie?? Powinnam jej zacząć dawać więcej czy raczej nie??? Bo nie wiem czy to nie za dużo. Dodam że poza tym Emi dostaje zupkę koło południa i (.)(.) kiedy tylko chce...

reklama
Szok z tym szkłem w słoiczku, od dzisiaj wszystko przekładam do miseczki, bo do tej pory zwykle dawałam prosto z podgrzanego słoiczka!
Moja jagoda pewnie zostanie wegetarianką bo mięsko i ryba jest bllee, o dziwo bo już wcześniej jeden słoik z mięskiem zjadła i jaj smakował.Dziś znowu sprubuję.

Moja wczoraj po kąpieli zjadła dwa (.)(.) i popiła butlą z kleikiem. Normalnie wypijała do dna, a wczoraj wyjątkowo zostawiła 30 ml. Mam kaszkę ryżową kupioną ale jakoś wolę ten kleik. Chyba jeszcze z miesiąc poczekam.
Też mi się zdarzało podawać ze słoika. Zwłaszcza jak to było te drugie pół które zostało. Od dziś koniec!

Ja też początkowo podawałam prosto ze słoika ale już od jakiegoś czasu przekładam do miski. O akcji ze szkłem nie słyszałam, ale teraz już na pewno prosto ze słoika nie dam.
Rozgwieździe najbardziej smakują hippy :):)

dziś mojej klusce podałam brokuły :-p krzywiła się jak nie wiem co. a po 4tej łyżce zaczęły powodować u niej odruch wymiotny...:baffled: więc jej biednej więcej tym nie męczyłam. teraz wiem - brokuły absolutnie nie! :-p
U mnie to samo :baffled:
Też już więcej brokuł nie będe kupowała :tak:
No chyba że z czymś :-)

A ja wczoraj na noc chciałam podać kleik i tak..
w jednym smoczku zrobiłam dziurke gwoździem i okazała się za duża, więc w drugim smoczku wygryzłam i tez za duża, przez smoczek 1 nie chciało lecieć ( 3 miarki kleiku dałam), więc się juz wkurzyłam i poszłam zrobić normalne mleko bo płacz był taki że miałam dośc :baffled:
Ale w końcu spróbowałam jeszcze dać smoczek lovi nr 1 i leciało idealnie :-)
Jak się przyssał to jednym tchem wybombonił całą butlę kleiku :-D

Ja zaczelam kupowac od poczatku Hippa obiadki, zupki, soki i deserki

Mojej malej bardzo smakuja Owoce&Zboza z Hippa wiec polecam. Jesli chodzi o przysmak na dobranoc to nie byla zachwycona, chociaz dopiero jeden smak jej dawalam wiec sprobuje jeszcze inny.
Co myslicie o wprowadzeniu jogurtow? Mam na mysli Owoce&Jogurt z hippa albo Misiowy jogurcik z Nestle (oba sa po 6 m-cu). Zastanawiam sie o jakiej porze dnia jej to dawac:dry:

Ja nie tyle patrze na firme co właśnie na skład, by wprowadzić małej różnorodność.

Moja mała również zajada się Owoce&Zboza oraz przysmak na dobranoc z Hippa :tak:

Daje małej już aromatyczne owoce z jogurtem z bobovity i nic małej nie jest.

a pamiętacie tę akcję z gereberem?
Deser dla niemowląt z kawałkami szkła - Gdańsk - Naszemiasto.pl
mnie skutecznie zraziło do tej firmy...

Bez komentarza... :-(

hej dziewczyny!!! jestem mamą wrześniowego dzidziusia. Wy juz przechodziłyscie te sprawy wiec zapytam Was, czy kupki o konsystencji plasteliny świadczą o niedojrzałości do wprowadzonych pokarmów??? Na mleczku modyfikowanym mały robi kupkę raz dziennie, a jak tylko wprowadziłam kilka łyzeczek tartego jabłka i marchewkę gotowaną mały robił takie "bobki":zawstydzona/y: Czy jeszcze za wczesnie na nowe pokarmy???

z ta kupą to wydaje mi się normalne, w końcu dziecko je coś innego niż mleko :tak:
a ten przysmak na dobranoc z hippa to mogę dać normalnie w dzień? chyba nie będzie żadnej różnicy? :baffled:

hej dziewczyny!!! jestem mamą wrześniowego dzidziusia. Wy juz przechodziłyscie te sprawy wiec zapytam Was, czy kupki o konsystencji plasteliny świadczą o niedojrzałości do wprowadzonych pokarmów??? Na mleczku modyfikowanym mały robi kupkę raz dziennie, a jak tylko wprowadziłam kilka łyzeczek tartego jabłka i marchewkę gotowaną mały robił takie "bobki":zawstydzona/y: Czy jeszcze za wczesnie na nowe pokarmy???

Wprowadzając inne pokarmy niż mleko zmienia się konsystencja kupy. Ponadto możesz się liczyć z tym, że nowe jedzenie zatka maluszka na jakiś czas. Obserwuj maluszka i jeśli nic mu nie jest to śmiało dawaj dalej. My tutaj temat kupy wałkujemy regularnie :-D

Dziewczyny co to jest ten przysmak na dobranoc? Bo ja pierwsze słyszę?

reklama
Wprowadzając inne pokarmy niż mleko zmienia się konsystencja kupy. Ponadto możesz się liczyć z tym, że nowe jedzenie zatka maluszka na jakiś czas. Obserwuj maluszka i jeśli nic mu nie jest to śmiało dawaj dalej. My tutaj temat kupy wałkujemy regularnie :-D

Dziewczyny co to jest ten przysmak na dobranoc? Bo ja pierwsze słyszę?
to jest np przysmak na dobranoc HiPP: Kaszka manna z mlekiem i owocami

Do góry