reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

nie wiedziałam, że trzeba pilnować przy siadaniu dziecka :blink:

ardzesh ja też nie wiedziałam, nawet bym nie pomyślała, że może być coś w tym złego, dopóki nie zobaczyłam na własne oczy. Najlepiej jest jak dziecko siedzi na pupie i nóżki z przodu,:tak: a nie pozwalać siadać na kolankach, żeby nóżki były pod pupą i stopy wygięte do wewnątrz lub na zewnątrz:no:

reklama
Dziewczyny jak Wasze dzieciaczki siadaja? Jak siedza to nozki maja do przodu? Bo mi Bartek czesto siada na kolankach, nozki pod doopka..albo jedna nozka pod doopka, druga albo do przodu albo gdzies w bok...juz mi jedna osoba na to zwrocila uwage, ale sama nie wiem ..jak jest u Was?

Niko jeszcze tak nie siada ,ale starszaki tak siadali ,że jedna noga po pupą ,a druga zgięta w kolanku na bok i nic im nie jest i mają nogi do samej szyj . ;-):-p
Wydaje mi się ,że to znowu jakaś przesada

Dziewczyny jak Wasze dzieciaczki siadaja? Jak siedza to nozki maja do przodu? Bo mi Bartek czesto siada na kolankach, nozki pod doopka..albo jedna nozka pod doopka, druga albo do przodu albo gdzies w bok...juz mi jedna osoba na to zwrocila uwage, ale sama nie wiem ..jak jest u Was?
moje dziecię siedzi jakkolwiek, na kolanach, z nogami do przodu, z nogą pod dupskiem, jakoś dziwacznie opierając się na jednej ręce. Jeszcze na głowę nie upadłam, żeby dziecko poprawiać jak siedzi. Chodzi, nóżki mu się nie plączą. Ja nie widzę nic złego w siedzeniu w różnych pozycjach.

moje dziecię siedzi jakkolwiek, na kolanach, z nogami do przodu, z nogą pod dupskiem, jakoś dziwacznie opierając się na jednej ręce. Jeszcze na głowę nie upadłam, żeby dziecko poprawiać jak siedzi. Chodzi, nóżki mu się nie plączą. Ja nie widzę nic złego w siedzeniu w różnych pozycjach.

aga sugerujesz, że upadłam na głowę bo zwracam uwagę na to żeby moje dziecko poprawnie siedziało:confused::-( nie robiłabym tego jakbym się nie widziała na własne oczy jak ten chłopczyk znajomych nie mógł chodzić,:shocked2: ba nawet byłabym skłonna kogoś wyśmiać jakby mi powiedział wcześniej, że to jest ważne.

napisałam tylko z czym się spotkałam i co ortopeda na ten temat mówił, a i tak każdy będzie robił to co uważa.:happy2:

aga221122 i święte słowa:happy2: Ja pierwsze słyszę, żeby kontrolować dziecko w pozycji siedzącej. Wika tak jak Twój Jurand siedzi różnie w zależności od tego jak jej się chce:shocked2: Chodzi i stopy ma prosto! Nie szukajmy nic na siłę:szok::tak:

Moja raczej siedzi z kopytami do przodu;-)czasem widze jak ma nozki pod pupa , ale nie poprawiam jej bo twa to chwile. Slyszalam o tym (kiedys Zawitkowski cos o tym nawijal), ze siedzenie na dluzsza mete z nogami pod pupa i do tego rozjechanymi na boki ;-)....nie jest dobre dla rosnacego dziecka i jego kosci :-):tak:.
Kube scigam , aby rece mial zawsze na stole jak odrabia lekcje( a nie wiszace nie wiadomo gdzie!?) i sie nie garbil z nosem w samym zeszycie :-p...Matka terrorystka:-p;-):-). Ale ja lubie dbac o zdrowie i wole dmuchac na zimne ..niz potem uganiac sie na lekcje korekcyjne :tak:

Po za tym nic nie wychodzi na drugi dzien...

reklama
aga sugerujesz, że upadłam na głowę bo zwracam uwagę na to żeby moje dziecko poprawnie siedziało:confused::-( nie robiłabym tego jakbym się nie widziała na własne oczy jak ten chłopczyk znajomych nie mógł chodzić,:shocked2: ba nawet byłabym skłonna kogoś wyśmiać jakby mi powiedział wcześniej, że to jest ważne.

napisałam tylko z czym się spotkałam i co ortopeda na ten temat mówił, a i tak każdy będzie robił to co uważa.:happy2:

maltanko na pewno na to co się przydarzyło temu chłopcu miało wpływ wiele innych czynników ,a jednym z nich po prosty słabsze kości

Do góry