reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Wizytka OK Szyjka miekka:-) mala sie pcha na swiat i mam sie nie oszczedzac juz :-) W poniedzialek mam sie stawic na wizycie u ordynatora mojej kliniki:tak:
Jezeli o mnie chodzi to juz moge rodzic, bo mi wszystko doskwiera.

Dzisiaj sie dowiedzialam, ze moja kumpela jest w ciazy - dowiedziala sie w 6 mcu:szok::szok: bo normalnie okres miala tylko "cos" sie jej zaczelo w brzuchu ruszac:szok::szok: i zrobila test:-D:-D:-D

reklama
...Wczoraj jak już wam pisałam bolał mnie kręgosłup i nogi, a potem bylo jeszcze gorzej. Ok. godz. 19.00 dostałam skurczy wzięłam kąpiel w wannie i na chwilkę przeszło, ale za pół godz. to samo i to silne. O 21.30 wzięłam 2 nospy, ale to też nic nie dało. O 22.30 wymiotowałam, a tak naprawdę leciało mi z dwóch stron, a skurcze nie przeszły. Miałam już jechać do szpitala, ale stwierdziłam że może zasnę a jak nie to czekamy do 24.00 i jak nie przejdzie to jedziemy. Jakoś udało mi się zasnąć. Nie wiem jak to zrobiłam ale udało się. Dziś jestem taka jakaś nieswoja i czuję że znowu zaczynają się skurcze, ale narazie nie tak silne jak wczoraj. No dobra pomarudziłam a teraz muszę lecieć. Jak będzie ok. to po wizycie napiszę co i jak, a jak nie to wyślę sms-ka ze szpitala. Strasznie się boję, trzymajcie kciuki.

Może tak właśnie oczyszcza się Twoje ciało przed porodem? Czyli to już niedługo:tak:[/FONT]

No właśnie agapa,to samo pomyslałam co aninaka,zwłaszcza,że Twój suwaczek już "dojrzały taki'
.

...Dzisiaj sie dowiedzialam, ze moja kumpela jest w ciazy - dowiedziala sie w 6 mcu:szok::szok: bo normalnie okres miala tylko "cos" sie jej zaczelo w brzuchu ruszac:szok::szok: i zrobila test:-D:-D:-D
Szok!:szok::baffled: póxno trochę,oj,no to nieźle zaskoczona jest,ale miejmy nadzieję,ze przez te 6miesięcy nie zrobiła nic,co mogło zaszkodzić dzidziusiowi-nie wiedziała o nim:confused:-coż nic mnie w życiu już nie zdziwi chyba

Wpadłam na chwilke teraz,potem jak dam radę to przyjdę też jeszcze wieczorkiem

I becikowe poszło sie bujac bo trzeba miec pierwsza wizyte u gina przed 10 tyg,
a jak trafi na do rzeczy lekarza,to jej wypisze,że w 10tym była,a może tez spróbowac mu "posmarować"-nie wiem ile,ale wiem,że nadal biorą w łapę:tak:.

Znalazłam fajną stronkę,między innymi jest o lekach bezpiecznych w ciąży i inne tam ciekawostki podaje link,jak ktoś ma ochotę zob.:
Leki w ciąży

Wizytka OK Szyjka miekka:-) mala sie pcha na swiat i mam sie nie oszczedzac juz :-) W poniedzialek mam sie stawic na wizycie u ordynatora mojej kliniki:tak:
Jezeli o mnie chodzi to juz moge rodzic, bo mi wszystko doskwiera.

Dzisiaj sie dowiedzialam, ze moja kumpela jest w ciazy - dowiedziala sie w 6 mcu:szok::szok: bo normalnie okres miala tylko "cos" sie jej zaczelo w brzuchu ruszac:szok::szok: i zrobila test:-D:-D:-D

No to dobrze, że u Was dobrze :-D
Rozpoczynamy odliczanie, która pierwsza?
Bo ja już też mogę rodzić - tylko moja niunia coś się nie spieszy ;-)

AAAAAAAAAAAAAAAAAA...
Ale historia...
I nic jej nie podpadło wcześniej?
Żadnych nudności, wymiotów, nic?
I brzuch jej nie rósł?
Dziwne... :confused:
Swoją drogą ruchy też późno poczuła.
Z tego co ja pamiętam, to pierwsze wyraźne ruchy poczułam na początku 5-go miesiąca. A wcześniej też mi goniło coś po brzuchu, ale myślałąm, że to jelitka :zawstydzona/y:

Mnie wywialo, bo cos sie zle poczulam:baffled: Ale juz jest lepiej. Chyba cisnienie do kitu:confused:
Co do mojej kumpeli to dokladnie niewiem jak i co. Te wiadomosc dostalam od jej siostry ale na dniach sie dowiem bo samam jestem ciekawa:-D
Jezeli chodzi o becikowe to w Niemczech i tak go niema:-pwiec sprawa zalatwiona:-D

Ja juz tez sie zegnam, mam nadzieje, ze zasne dzisiaj bez problemu.Pa

reklama
Witam z rana!!!
Tylko wczoraj mnie nie było a naprodukowałyście tego tyle ze teraz nie dam rady tego nadrobic bo niedlugo mam wizyte... Po wizycie nadrobie:tak:Dzis mam zciagany krazek NARESZCIEEEEEEE :-) tylko lekkiego stresa mam.... No nic zaraz po wizycie zdam ralacje teraz ide cos zjesc:blink: Pozdrawiam

Do góry