reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

nadrobilam.ufff...

W weekend mieliśmy sporo gości, więc za bardzo nie odpoczęliśmy. :eek: Wszyscy chcą mnie jeszcze przed porodem zobaczyć. :dry: Normalnie zaczynam się czuć jak jakiś okaz w zoo. :baffled: Zbliżony wyglądem do hipopotama, albo słonia :-p
Obudziłam się w nocy o 4.00 i już nie mogłam zasnąć, a jak zachciało mi się spać o 7.30 to Piotruś wstał no i po spaniu, więc jestem niewyspana, boli mnie głowa i takie ogólne rozdrażnienie mnie dopada :-(, więc nie będę długo siedzieć, coby nikomu humoru nie psuć. :zawstydzona/y:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
sorki,ale ja rozumiem zeby przyjezdzali dzidzie ogladac a teraz?pokopalo ich?

ja nockę miałam do dupy jakąś :confused:budziłam się spać nie mogłam głupoty mi się jakieś śniły:baffled:

bp pelnia i daltego
mi tez sie jkies glupoty snily

Witam:-):-):-)
Melduję że żyję ale niestety jestem przeziębiona na maksa, cały weekend spędziłam w łóżku bo głowa mi pęka i ogólnie czuję się fatalnie. Nie poczytam was bo nie mam sił ale od dzisiaj postaram się już być na bieżąco:tak::tak::tak:

zdrokwa dla Ciebie!kuruj sie!

jeszcze makimum miesiąc i mi wyrosnie z gondoli- dlatego juz powoli sie rozglądam za spacerówką- ja mam miesiąc eby na ten za 300 nabierac:-p:-p
:

no nie gadaj ze juz Ci wyrosnie!:-p
moja byla kawal baby i jest i w gondloli to spokojnie do 7 miesiecy jezdzila.pozniej podkaldalam jej poduszek i na pol siedzaco jezdzila.ja bym na Twoim miejscu poki zima poczekala ze spacerowka
zrobi sie cieplo to wtedy dpeiro go przesadzaj:tak::tak::tak::tak:

dzwoniła szefowa powiedziałam jej o swoich objekcjach co do tej przychodni i powiedziała że mnie rozumie i narazie dopóki się cieplej nie zrobi i dłuższy dzień zostaję w casto:tak::tak:co mnie w tym przypadku cieszy:tak::tak::tak:a od kwietnia pomyslimy może nawet mnie da na starą przychodnię tam gdzie zaczynałam a tam dojazd mam super i też wolne weekendy:tak:
[

oby sie ulozylo po Twojej mysli

No to teraz sie witam
Jestem wkurzona i niewyspana:no:Mlode mi za wczesnie sie obudzily i tearz Wiktoria calutki czas mi wyje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Siedzi i ryczy zeby Jej spuscic rolety bo idzie spac:szok:Nie moge Jej teraz polozyc bo chce zeby spaly jak ja pojde po mlodego do szkoly:tak:
Patrzylam czy nie ida Jej zeby ale na frazie sie na to nie zanosi:no:Gardelko ma troszke czerwone,smarka i kaszle:no:W nocy to miala taki kaszel ze myslalam ze mi sie zaraz udusi:no::no::no:Dzisiaj na noc dam Jej Diphergan chyba
Dominik jest dzisiaj w szkole po feriach i powiem ze wstawalo mi sie fatalnie:no::no::no:No ale calkiem inaczej mi sie patrzylo jak zobaczylam ze za oknem jest juz jasno:tak::tak::tak:Oby do wiosny:-);-)

A mnie tak bolalao gardlo w nocy ze nie moglam sliny przelykac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Rano napilam soe cieplej herbaty i mi troszke przeszlo:tak:Ale cos czyje ze do wieczora zezre cala paczke cholinexow

ja na sobie wyprobowalam tantum werde i polecam goraco!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a mnie moja Paulina tez do szalu dopraowadza.zaczyna klamac w drobnych rzeczach,jak cos do niej mowie to nawet 5 razy i glucha.dopeiro jak rykne porzdanie(a to ja potrafie:-D) to dopeiro uslyszy laskawie.
a ze mam @ to tym bardziej mnie wsyztsko wkurza:wściekła/y:

a ta maść jest bez recepty do kupienia????
mój Antek wcina jaśki z kokosem to znaczy podróbe jaśków z cerfura:-)rano jadł na mleku a teraz się upomniał jak je zobaczył i wcina na sucho:tak:a te ciasteczka hippa to antek też lubi:tak::tak::tak:

moja to wcianjaa latki Dingo z miodem z biedronki:tak::tak::tak::tak:

Kerna z kasą i super szefowa to się wyjaśni 10 w dniu wypłaty bo niby wie że za mało mi dała i ma wyrównać a ile????????????????to się okaże:baffled:
"okaleczoną"sobie ostatnio kupiłam w biedronce z opisu fajna ale jeszcze jej nie czytałam cosik mi czasu brak:-p
no ciekawe ile Ci zaplaci

Moja Zuzia zaczęla podbierac mi kosmetyki :szok: czasmi juz sie nie odzywam ale staram sie jej tłumaczyc ze dziewczynka w jej wieku nie musi miec umalowanych paznokci czy oczu wczoraj sie przyznala ze myała sie moim żelem a czasmi czuje ze uzywa moich perfum no idluzej siedzi w lazience odemnie :wściekła/y:

moja Paulina dostala na gwaizdke takie cenie dla dzieci i czasami sie maluje,ale to w weekend jej nieraz pozwalam

O ludu ale u mnie wali sniegiem:szok::szok::szok:
laura az sobie podsunela pufe i patrzy przez balkon:-D
:

trzeba bylo wyjsc z nia na dwor.fajnie jeka sie tak lazi w sniezyce:-D:-D:-D:-D:-D

H
.Zapraszam do mnie na nk zobatrzcie jak morze fajnie przymarzło

widzialam
ale wam fajnie:tak::tak::tak::tak:

Dziś chyba dzień praczek, kurcze, mam pełne 2 kosze a czekam i nie iwem, czy wstawiać, czy w końcu się zjawi wielmożna pani.
No to masz zagwostkę z ta pracą, tak źle i tak niedobrze. Kurcze, no kiepsko, sporo na dojazdy czasu i kasy, ale weekendy dla WAS! Miałabym problem z wyborem.
I ja tez tak już 2 komplety wyrzuciłąm. Zosta ly trzy-jeden którego ja nie cierpię a uwielbia P, jeden który ja uwielbiam a P nieznośi i jeden który lubimy oboje. HIHI

No i tyle. Dzwoniłąm do Pauliny, MOŻE wpadnie po 15. No zapomniała... Kufffffffa!!! Tak się zarzekała, że przyjdzie, to powiedziałąm dziecku, że bedzie miałą gościa a teraz biedna siedzi i czeka i sie doczekac nie może:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Tego dzieciom się nie robi:no::no::no:
A ja będę miałą nauczkę ( choć nigdy maej nie mówiłąm jak miala przyjsc) , że nawet jak sie zarzeka to nic nie bede Witusi móić. Najwyzej bedzie maial niespodziankę. A i tak podejrzewam, że więcej zawodów jej tym oszczędzę niż niespodzianek zrobię:-:)-:)-(

ja juz po Paulinie sie nauczylam ze nie mowie jezeli nie jestem na 100% pewna:tak:naewt jak sie gdzies z nia wybieram to mowie dopeiro rano.
ja tez dzis piore
jedno sie skonczylo ide druie wstawic.speclanie na noc piore zeby powietrze nawilzyc

Przeczytałam sobie ten artykuł o kobietach siedzących w domu i wiecie co??Sama go pogłębiam choć jednocześnie sie mu sprzeciwiam całym sercem,ale ja też latam do dzieci wiecznie ,bo mnie zawsze wołają ,taty nie ,a zreszta on i tak głuchy,sprzątam,gotuję ,bo wychodzę z założenia ,ze jak wróci z pracy to zmeczony..wiadomo mój m tez czasami coś szturnie w domu,ale tak szczerze m owiąć to nie przypomina 100%zwiazku partnerskiego niestety.Biorąc pod uwagę ,ze on wraca z pracy i ma wolne,albo jakis urlopik,to ja wolnego ani urlopiku nie mam wcale.no przykre ,ale prawdziwe..
A do tego wiekszość ludzi z otooczenia kobiete zajmującą sie domem i dziecmi traktuję pól lekcewaząco,bo przecież ma taka super zycie ,relax i zero kłopotów i na wszystko czas.............:no::wściekła/y:
Normalnie jak to przeczytałam co napisałam to aż mi sie przykro zrobiło,ale to ,ze m zrobi rano śniadanie i kawę drzewa przyniesie zrobi sobie kolacje ,a ja reszte w domu w tygodniu to nie jest partnerstwo :no: A w niedziele dla odmiany ja kawę i śniadanie rano zasuwam ,bo w tygodniu takie luksusy miałam,obiad razem robimy..........sprząta sie po łebkach w niedziele ,na poniedziałek mi zostaje....ale sie nakręciłam,,,,,,,,,

no niesttey
znam to z autopsji....

]

Tak więc byliśmy z M i Maksem u Patrysi- Seweryn juz taaaaki duużyyyyyy:szok::szok::szok: mmasakra jak on wydoroślał przez ostatnie 2 miesiące:szok:

a Nicola jest przepiękna- i taaaaaaka malutka-jejciu nbormalnie najkochansza myszka-zakochałam sie:blink::blink::blink::blink: Maks taki byk sie przy niej wydawał:szok::szok::szok:

super!
zazdroszcze Wam spotkanka

a teraz zdjecia :-):-)
p20100495915090.jpg

Maxiu
p20100546165607.jpg

i teraz misio Maxio
p20100586398022.jpg

Medea ale laska z Ciebie!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Pati a Ty w sypialni masz taki ogmnisty czerwony kolor na scinacah????????????
u mnie by nie przeszedl bo na Pauline taka ostar czerwoien w dyzej ilosci zle dziala
jak byal mniejsza to nie moglam jej na czerwoo ubierac bo w furie wpadala

[
Mój pietruszka walczy z gorączką o 17 miał 38.3 a wygonić go do lekarza :no::no:no uparte to jak osioł:wściekła/y:kupiłam mu dziś ferwx aspirynę cerutin i tantum werde i zostawiłam w aptece 70 zł:baffled:Antoszka śpi apaietruszka zsypia pod kołderką to ja mam luzik ;-)

za tantum pewnie ze 30zl zaplacials
z chlopami tak jest
jak za reke nie zaciagniesz to nie pojdzie

reklama
Ta gowniara Klaudia to mnie kiedys wyprowadzi z rownowagi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tak wyla,tak sie darla ze obudzila Wiktorie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Teraz obydwie leza ale jak mi nie usna to nie wiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:
Nie wiem co Jej odbija ze tak mi wyje przed spaniem i prawie zawsze jak sie obudzi:no:Dzisiaj w nocy wstala i zaczela mi chodzic po chacie a ja kazalam sie Jej polozyc to oczywiscie zaczela sie tak drzec ze szok:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No odwala Jej na maksa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ooo sagon w domu widzę i czuję że dziś nasza dowikluś jest na granicy...:baffled: łoj bez kija nie podchodź;-) ale serio to co im się dzieje:confused::confused::confused: oby się wyspali i jutro dali Ci spokój przy capuccinko;-)

.Zapraszam do mnie na nk zobatrzcie jak morze fajnie przymarzło
byłam, widziałą, cuuuudnie:tak:

No i tyle. Dzwoniłąm do Pauliny, MOŻE wpadnie po 15. No zapomniała... Kufffffffa!!! Tak się zarzekała, że przyjdzie, to powiedziałąm dziecku, że bedzie miałą gościa a teraz biedna siedzi i czeka i sie doczekac nie może:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Tego dzieciom się nie robi:no::no::no:
A ja będę miałą nauczkę ( choć nigdy maej nie mówiłąm jak miala przyjsc) , że nawet jak sie zarzeka to nic nie bede Witusi móić. Najwyzej bedzie maial niespodziankę. A i tak podejrzewam, że więcej zawodów jej tym oszczędzę niż niespodzianek zrobię:-:)-:)-(
chrzestna?? masakra. Zresztą w ogóle ktokolwiek by się nie zapowiadał to ja nie znosze takiego lania wody. A jednego delikwenta mam co jest chyba w tym mistrzem..nikt nie kłąmie i nie obiecuje tak często jak on.... szkoda małej tylko..:-(
chrzestny mojego znowu nic sie nie interesuje i ani sie nie zapowiada z wizytą ....NIC!!! kuźwa a miało być tak super. ja nie wiem co się z tymi ludziami dzieje:no:

ja????????????no coś ty:-):-):-):-):-):-)
kochana ja pod koniec ciąży narzekałam że spać nie mogę że duszno że nie wygodnie że oddychać ciężko itp potem jak urodziłam że cycki bolą że spać iie mogę a chce że brzuch mi został itp....a pietruszka skwitował no bo kobicie nogdy nie dogodzisz.............................jak mnie poniosło a że hormony wtedy buzowały to jak wiązankę rozkoszną mu puściłam to już nigdy tak nie skomentował:-p
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre, dobre!!!! sama prawda:-)

Ale przed chwilą mnie rozbroił. :-) Podszedł do mnie, pogłaskał po brzuszku i powiedział "dzidzi" :-D:-D:-D
uuuuuuuuuuuu ale słodko:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Patrysia ja oczywiście obrzydliwie na zdjęciu wyszłam:-D i ta pozycja:-D:-D:-D:-D:-D
no ale mój Maksiu to nie powiem ładnie wyszedł:-p:-p:-p
no wariatka....wiesz ja mam pomysł.....zakupię ci okularki albo lupkę i przyglądnij sie fotkom tak dobrze..:sorry2: lachon taki i jeszcze mu źle....no ręce opadają no:dry::-p;-)
no i dotarłam do końca i już mnie łamie! wrrr a chciałam popisac.
miałam przeprawe do sklepu wózkiem...o ja głupia baba:baffled: jak już przedostałam się na ulicę to okazało się że chodniki są odśnieżone...a i owszem! ale tylko na szerokość buta..no dwóch:wściekła/y: więc dylałam to chodnikiem, to ulicą a auta oczywiście zachwyone nie były.....nie nawidzę zimy!!! Zmachałam się jak osioł na własne rzyczenie..
zima zaskoczyła służby ..bo przecież dopiero luty:baffled::sorry2:

Ja tez sie zegnam :)
Kolorowych
papa caluskow 102 :-D:-D:-D
Ania za mną też chodzi bigosik najlepiej z kopytkami:tak::tak::tak: ale nie ma to jak gotowac kapuśniak który w ostateczności jest bigosem:-D:-D:-D:-D
dzięki za życzonka zdrówka dla Pietruszki oby wyzdrowiał bo jak mnie zarazi to:wściekła/y::wściekła/y:
chciałam tu sobie posiedzieć ale net mi tak muli że mnie zaraz rozniesie:wściekła/y:
ale jeszcze posiedze:-)
no to kuruj sie za wczasu :tak::tak:
a jesli chodzi o bankomat to nie byłam wypłącać bo musiałąm zostac godzine dłużej w pracy bo przyjechał towar wieczorem i wolałam sobie go od razu rozłozyć nic wstawac rano wcześniej :tak::tak::tak::tak: a potem juz mi sie nie chcało iśc do bankomatu.

ale sprawa sie wyjasniła,bankomaty nie działały,nie czytały kart,wszystko było pozablokowywane bo w piątek był napad na mój bank :szok::szok::szok::szok::szok::szok: dowiedziałam się przez przypadek,zwineli grubą kasę.tyle wwiem:sorry2:

jutro M ma wolne to pójdzie do banku i wypłaci pieniądze :tak::tak::tak::tak:

cos ostanio koł mnie jest dużo napadów.teraz ten bank,koło Agencjo pocztowej ostatnio były rozboje,jacyś chłopacy podlatywali i wyrywali ludziom portfele z rąk jak zamierzali już płacić :no::no::no::no:

a mojej u mojej znajomej w pracy co pracuje w zakłądach bukmacherskich też w zesżłym tyg był napad,zgarnęli całą kasę i zabrali torębkę tej kasjerki co tam sama była i teraz dziewczyna się boi b mają jej dokumenty wiedza gdzie mieszka cyka się starsznie i nie dziwię się jej.coś strasznie się dzieje niedaleko mnie.co chwila jakies napady kradzieże :no::no::no::no::no: strach wyjść na ulice
masakra jakas - az szok - maja tupet :szok::wściekła/y:
Pati a Ty w sypialni masz taki ogmnisty czerwony kolor na scinacah????????????
u mnie by nie przeszedl bo na Pauline taka ostar czerwoien w dyzej ilosci zle dziala
jak byal mniejsza to nie moglam jej na czerwoo ubierac bo w furie wpadala
tak, u nas w pokoju (goscinnym i naszej sypialni) ammy taki kolor ale nie caly czerwony bo mamy pokoj fioletowo czerwony :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
fajnie sie komponuje :-D
Szczegółów tu nie będzie :no::sorry2::-(bo na otwartym będę się mniej udzielać,ktoś mi grozi znowu:-:)wściekła/y::wściekła/y:.
Usunęłam konto na NK:-( i suwaczki.
ojejku ... ale az tak grozi ... :szok:

dobra ja juz uciekam... bo oczy mi sie kleja :-D:-D:-D:-D

Ania za mną też chodzi bigosik najlepiej z kopytkami:tak::tak::tak: ale nie ma to jak gotowac kapuśniak który w ostateczności jest bigosem:-D:-D:-D:-D
dzięki za życzonka zdrówka dla Pietruszki oby wyzdrowiał bo jak mnie zarazi to:wściekła/y::wściekła/y:
chciałam tu sobie posiedzieć ale net mi tak muli że mnie zaraz rozniesie:wściekła/y:
ale jeszcze posiedze:-)

ja dzis gotowalam cal gar kapsniaku:tak::tak:

n
ale sprawa sie wyjasniła,bankomaty nie działały,nie czytały kart,wszystko było pozablokowywane bo w piątek był napad na mój bank :szok::szok::szok::szok::szok::szok: dowiedziałam się przez przypadek,zwineli grubą kasę.tyle wwiem:sorry2:

jutro M ma wolne to pójdzie do banku i wypłaci pieniądze :tak::tak::tak::tak:

cos ostanio koł mnie jest dużo napadów.teraz ten bank,koło Agencjo pocztowej ostatnio były rozboje,jacyś chłopacy podlatywali i wyrywali ludziom portfele z rąk jak zamierzali już płacić :no::no::no::no:

a mojej u mojej znajomej w pracy co pracuje w zakłądach bukmacherskich też w zesżłym tyg był napad,zgarnęli całą kasę i zabrali torębkę tej kasjerki co tam sama była i teraz dziewczyna się boi b mają jej dokumenty wiedza gdzie mieszka cyka się starsznie i nie dziwię się jej.coś strasznie się dzieje niedaleko mnie.co chwila jakies napady kradzieże :no::no::no::no::no: strach wyjść na ulice

to sie porobilo
uwazaj na siebie

o
miałam przeprawe do sklepu wózkiem...o ja głupia baba:baffled: jak już przedostałam się na ulicę to okazało się że chodniki są odśnieżone...a i owszem! ale tylko na szerokość buta..no dwóch:wściekła/y: więc dylałam to chodnikiem, to ulicą a auta oczywiście zachwyone nie były.....nie nawidzę zimy!!! Zmachałam się jak osioł na własne rzyczenie..
zima zaskoczyła służby ..bo przecież dopiero luty:baffled::sorry2:

mnie to nie dziwi
ja teraz jak ide z wozkiem to zasuwam ulica i wcale sie nie czaje,niechby tylko ktos zatravbila to by dostala wiazanke:-p
wiele razy policja mnie mijalaa i tez nic:-)
jakby ktos sie rzyucal to bym powiedziala ze prosze niech sprobuje isc z wozikeim po chodnku:-p:-p

reklama
Anabubka.....wiesz ja mam taką posiadówkę w domu bo nic mi się nie chce i mały tylko raz na spacer idzie że wybacz ale no co ja moge:-p. Ale jest dobrze kochana:tak:;-)
w każdym razie idę lulać i życzę miłej nocki jak ktos jeszcze został na czatach...pewnie na zamkniętym....ppapapapa

Ostatnia edycja:
Do góry