reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Skasowało się kurde jeszcze raz piszę. Byłam dziś na zakupach w sklepie całodobowym nocnym, ponieważ D mnie urządził i jestem uziemiona w domu z małą-wziął stelaż do wózka-był w bagażniku. Przyszła moja siora, żebym mogła do sklepu wyskoczyć. Dodam, że ten sklep to taki awaryjny jak czegoś zabraknie w domu, no ale...poza tym ceny są tu wywindowane. robię liste co kupiłam. Dodam, że wszystko oznaczone jest na etykiecie "od 4ego miesiąca", a więc tak

deserki:
Bobofrut jabłko i gruszka-2,57
Gerber BIO krem z jabłek i jagód- 3,03
Gerber BIO gruszki Williamsa- 3,03
Gerber jabłuszka z morelami-3,03

zupki:
Bobovita jarzynowa ze świeżych warzyw 2,99
Bobovita marchewkowa z ryżem 2,99
Gerber krem marchewkowy z jarzynkami 3,03

soczki-przecierowe:
bobofrut jabłkowo-marchwiowy z dynią i winogronami 2,44
Hipp jabłko-marchew 2,79
Hipp marchewkowy 2,79

kaszki kleiki:
Nestle kaszka z malinami 5,19
bobovita bananowa 4,79
Nestle kleik ryżowy 3,76

a teraz pytanko:

w związku z tym, że nie będę kupować pojemników do mrożenia jedzonka-zbędny wydatek oraz nie skorzystam z rady Gamelo-pojemniki do kostek lodu do zamrażania ( ja nawet nie potrafię lodu bez rozlania wody zrobić-kupuję gotowy) choć sam pomysł jest ok pytanko brzmi:

czy mogę ugotowane i ostudzone przeze mnie zupki zamrozić w tych słoiczkach po tym całym majdanie, który kupiłam?? nie trzasną w zamrażalniku?? to jednak szkło.

edit.: Medeuska dzięki, właśnie kupiłam na allegro smoki 3+ i trójprzepływowe. też robiłam dziurki, które zamieniły się w dziury po ssaniu Bianki. Myślę, że fabrycznie wyk dziura się jakoś sprawdzi, a jak nie to nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
dzis robiłam zakupu na allegro u tego sprzedawcy i mi sie rzuciło w oczy
Smoczek silikonowy Tommee Tippee 2szt. KASZKA (898045034) - Aukcje internetowe Allegro

może takie pomogą :tak::happy2:

ja też dziś smoki kupwałami też przez allegro. Kupowałam Avent, bo takie używam, TT droższe widzę i tylko 1 szt w op Avent 2 za 12,99 o ile dobrze pamiętam. Ale jak już się
ma TT od początku to lepiej nie zmieniać.

edit.:
Laski co z moim infantylnym pytaniem dotyczącym zamrażania w słoiku.

mayo dzieki za fachowy opis smoczka aventu 3+ nie miałabym pojęcia o co chodzi :baffled:
zakupilam własnie takowe w auchan - 2szt. 11,99 :tak: już wyprbowalam..mały wcinał że hej!!

Karolinusia..eeee:baffled: nie wiem...
a ceny rzeczywiście hardcorowe..ja tez dziś troszke dla amlucha kupiłam tych słoiczków ale przeciętnie koszt jednego to 2,14

karolinusia o dużo na to wszytko wydałas:-p

w rossmanie są sporo tansze i w tescio -deserki zazwyczaj po 2-2,5
soczki 2,5 bobofruta duze gęste
klarowne 2zł
obiadki 2-3zl
due obiadki 4-4,5:tak:

a rossmmanowskie z babydream to juz wogole taniocha:-D

wielkie słój zupek, warzyw 2-3 zł:-D

karolinusia o dużo na to wszytko wydałas:-p

w rossmanie są sporo tansze i w tescio -deserki zazwyczaj po 2-2,5
soczki 2,5 bobofruta duze gęste
klarowne 2zł
obiadki 2-3zl
due obiadki 4-4,5:tak:

a rossmmanowskie z babydream to juz wogole taniocha:-D

wielkie słój zupek, warzyw 2-3 zł:-D

wiem Medeuska, ale pisałam, że byłam w "monopolowym", bo Tatuś tak się spieszył na spotkanie do Warszawy, że zapomniał wyciągnąć stelaż od wózka z meganki, a bez stelaża to nie bardzo na spacer do sklepu. Kupowałam sobie colę i tak jakoś mi powpadały do koszyka, następnym razem pojade do tesco czy rossmana.

to sorry nie doczytalam gdzies:-p:-p:-p

ide sie polozyc bo juz mi sie w oczach mieni i nie widze nic:-D

reklama
Do góry