reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej mamuski

Ja z rana wstalam w wyjatkowo dobrym humoze po wczorajszych zawieruchacch snieznych wkońcu było cielutko i sloneczko swieciło az chciało sie wyjsc z domu,
z rana pojechalam do Rzeszowa na masaże limfatyczne a po powrocie wziełam sobie łopatke i powolutku odwaliłam sobie scieżkę do drogi głównej bo zawaliło mi cała droge ze nawet przejść do auta nie można 300metrów bo tyle do do dłównej drogi spod domu.

Mąż był w domu wiec szybki obiadek i jak wstał to zdziwił sie..... kto zrobił ścieżkę ;-);-);-) no i tak szybko jak wstal tak pojechał znów do pracy wróci w sobote wiec jutro mam rarytas heheeh pewnie pójde na jakies zakupy w Rzeszowie :-):-):-)

Dobra narazie spadam zrobic Maksiowi kolacje bo woła ze jest juz spiący , bedę czytac z dolotu :-D:-D:-D

Poczytałam wszystkie posty ale nie pamiętam co komu odpisac utkwiły mi jakieś firanki polujecie na cos konkretnego :-):-):-):-)bo ja sie troche na tym znam:tak::tak::tak:

reklama
Zostały mi jeszcze 3 strony do doczytania ale do Lidla muszę lecieć,bo mleko wyszło i płatki a Julu głodny i kaszą maną go nie przekonam.:no::sorry2::baffled:
Na wczorajszym spotkaniu kobiet w klubie abstynenta bylo bardzo fajnie.Bylo nas 5 babek .Ja i jeszcze taka jedna starsza bylysmy 1 raz.Wszystkie ciesza sie ze ja i M zaczynamy tak wczesnie bo one wszystkie zaczely od takiej grupy za pozno,jak ich malzenstwo sie rozwalilo i jak juz sa calkiem roztrzesione przez to co akohol uczynil zlego w ich zyciu.Tam mamy zasade to co uslyszalysmy tam pozostaje to tam .Nie wynosi sie tego na zewnatrz:tak:.
Dowiedzialam sie ze ja bede miala swoja terapie i G swoja:tak:.
Jesli chcemy nalezec do klubu to placi sie na miesiac 10 zl taka skladka no to u nas 20 zl i w czerwcu podajze 21 czerwca jedziemy na darmowe tygodniowe wczasy z nimi:tak:.Fajna sprawa.
Super wieści.
Wczoraj mieliśmy mały wypadek - zostawiłam Piotrusia na chwilę w łazience, żeby rączki umył. Na całe szczęście po góra 5 minutach wróciłam do niego i zamarłam :szok: Moje dziecko dorwało tatusiową maszynkę do golenia i postanowił się ogolić. :szok::szok::szok::szok: Na całe szczęście skończyło się na rozciętej wardze i pociętym paluszku - tzn zerwał tą maszynką kawałek paznokcia i zaciął się ze 3 razy w paluszek. :szok: Wyobraźcie sobie, że nawet nie zapłakał przy tym - płacz był dopiero później, jak odebrałam mu maszynkę i opatrywałam paluszka. :no: Po prostu aż boję się pomyśleć co by było, gdybym w porę do tej łazienki nie zajrzała. :no::no::no::-:)-:)-(
Ałć - Julu tak sobie kolano golił:tak::confused::confused::tak:.
Za zimną:tak::tak::tak:, podgrzanie wody to ponad 15zł za m3 plus ta zimna jeszcze ponad 6zł czyli m3 ciepłej wody kosztuje ponad 22zł:szok::szok: - takie ceny są w Lublinie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas też nie mało.później dopiszę;-):tak:.
No ja tez wiem jak ma wygladac pokoj marzen dla moich dziewczynek ale poki co ja w nim spie wiec odpada na razie:-p
A tak poza tym to marzy mi sie domek z ogrodem hehe i wtedy tam bede miala pokoje ze hohoho;-):-)
Moj Dominik tez na poczatku chcial z tymi ulicami,pozniej z Autami az wkoncu zdecydowal sie na piratow

Piracki bardzo stylowy - żeby nie to boisko to też bym taki kupiła,bo Olek ma fioła na punkcie piratów.:tak:
A ja chce na dole miec duuuzy salon,kuchnie z jadalnia i wyjsciem na ogrodek i ubikacje.A do gory trzy sypialnie,lazienke z bigerska wanna,pokoj zabaw i garderobe:tak::tak::tak:
W ogrodku chce miec zjezdzalnie,piaskownice,hustawki,trampoline i miejsce na basen latem:tak::tak::tak:
Oby te nasze marzenia sie spelnily i to jak najszybciej:-):tak::tak::tak::tak:
Z całego serca życzę,żeby się spełniło;-):tak:.

My po hipoterapii. Zuza zmarnowana już śpiąca jest:szok::szok:na sankach się wyszalała i prawie zasnęła:tak:
Ja czuję się fatalnie. Poszłam do tej apteki co mnie wkurzyli ostatnio i mówię, że mam kartę. Brałam coś do ssania to fervex za grosz dostałam;-)Jak jutro nie będzie lepiej to do lekarza sie przejdę bo ostatnio też sama sie leczyłam a potem i tak na antybiotyku się skończyło:sorry2:Poza tym uszy mnie bolą:tak: Wzięłam ten fervex a teraz nie wiem czy mogę wziąć polopirynę na noc??:confused::confused:

Ania ja poproszę o przepis na te oponki :tak:jadłam je kiedyś jako dziecko mój kolega z podstawówki Tomek czasami je przynosił:tak:nomen omen jego mama ze śląska pochodziła z piekar śląskich:-)
Mamitka oj wsółczuję tego bólu gardła mogę ci polecić mucoangin ietruszce kupiłam pani w aptece zachwalała a tantum werde na niego już nie działa:no:ani do ssania ani w psikaczu:no:i mówi że te tbletki mu super pomogły najpierw jest wrażenie że masz zmrożone gardło a potem podobno niesamowita ulga:tak:to tak z farmaceutyków a z domowych sposobów to chyba Anabubka zachwalała płukanie solą czy zachwalany przez Anię syrop z cebuli a mój niezawodny sposób to na łyżeczkę nakładamy miód a na jej koniec pieprz czarny mielony wszystko na raz do buzi polknąć i popis szklaną letniej wody:tak:mi pomaga zawsze:tak:
Tantum verde stosowałam przez 2 dni i gorzej jest. Ile tego pieprzu-żebym gardła nie spaliła:szok:

Wpadłam na chwilkę powiedzieć PAPA :-p

Wracam w poniedziałek wieczorem :tak:

Nie wiem jak ja to przeżyje, jestem strasznie zestresowana tym rozstaniem z dziećmi:-( :szok: Najchętniej bym nie jechała :sorry2:
Jak nie chcesz jechac to będzie dobra zabawa-zawse tak jest. Nie zapomnij butów na zmianę:tak::tak: Babcie dadzą sobie radę;-)
Dobrej zabawy:-):-)
Ja chyba się wcześniej położę bo normalnie trzesie mnie:-(

MARTA
A Ty masz gdzies blisko lidla ze o tej godzinie sie wybierasz:confused:

MALINUS
A sa te paski co mnie interesuje:confused:Bo u mnie nadal nie:no:

MAMITKA
Zdrowka zycze Kochana

Witam się wieczornie i na samo dzieńdobry..wchodzę na BB a tu surprajs:szok::szok::szok: no zwaliło mnie z nóg;-);-);-).
Chciałam napisać to i owo, ale mój najdroższy pierworodny stwierdził, że jeść nie będzie:no: więc walczyłam z nim i dopiero co go połozyłam...głodnego. Nawet napić za bardzo się nie chciał...nie wiem co mu jest. Może znowu chwilowy bunt, ale nerwowo już ledwo wytrzymywałam...w myślach to lałam go po pampersie że hoho:zawstydzona/y: no ale nic jak nie to nie, zobaczymy tylko jak nocka:nerd:
Byłam szukać tej ciufci co mi prezydent naprawiał, ale nie ma..a bejbe znowu cały wieczór kazał sobie śrubokręt do ręki dac i naprawiał:sorry2: a jęczał przy tym..no kurcze aż mi żal go jak widzę jak on za tą ciufcią rozpacza:dry:
Kupiłam też sobie to i owo w drogeri i anwet byłam bliska zakupu torebki:tak: bo niestety moja elegancka i jedyna torebka to torba na pieluchy od wózka:baffled::baffled: tak się zapuściłam..aż wstyd. a jak mi przychodzi gdzieś isć samej bez bejbesa to zonk......szminki i portfel w reklamówce:baffled::baffled::baffled::baffled: ale w końcu nie kupiłam bo za duży wybór a bejbes się wściekał i dalej jak murzyn będę chodzić.....:-p
A teraz coś ekspresowo poczytam i na barwy szczęścia lecę;-)

1825.gif

Hej.
1874.gif

kerna :-)

Nie nadrobię.:no::-(

Cos gdzieś tylko wyczytałam , że malinka nasza odchudza się?:confused: Malinka jakąś dietę obrałaś?:confused:

No i kochane dziś powtórka z rozrywki.
216.gif

Zimno się zrobiło.
1784.gif

No i wpadłam, Znajoma już poszła, kurcze, miałąbyć tylko kiecka a ata mi tu z kurtką jeszcze, płaszczem, spodniami i pleckaiem, hhihi, ale dałam rade, przy okazji spodnie co pół roku czekały 3 pary zrobiłam, małej przescieradła poszyłam i 2 komplety poscieli.
Mała u siebie broi jak trzeba, P jeszce w pracy, film sie juz zaczal, ale dokończę...

Lunka a może jakas pełnia była czy cuś że wszystkie głupoty sniłyśmy:baffled::baffled:no wszystkie mamy zryte głowy:-D:-D:-D
Lunka kochana pilotuje te firanki jak tylko będą to dzwonie do ciebie na gorąco po szczegóły laski z firan wiedzą ze maja mi ostawić:tak::tak::tak:
a dywaniki tzn wykładziny polecam w casto nie dośc ze tanio to jeszcze z boku alejki z wykładzinami w kazdym casto jest taki pojemnik z tzw końcówkami wykładzin pcv i dywanowych:tak:i tak np ostatnio była końcówka obszyta dodam w auta na niebieskim tle wymiary 3m na 2.40m kosztowała 67 zł więc chyba tanio :tak:
No ze ja kurcze nie mam nigdzie tutaj casto, pewnie bym cos na glebe do malej znalazła...A sny, no pelnia jak nic...
Madziulka, kuźwa współczuje kobito, no rzeczywiście jak nie urok...

Wzięłam ten fervex a teraz nie wiem czy mogę wziąć polopirynę na noc??:confused::confused:
mozesz

Byłam szukać tej ciufci co mi prezydent naprawiał, ale nie ma
bO WSZYSTKIE CIUFCIE KACZOR JUZ POPSUŁ, HIHI ZAMIAST NAPRAWIĆ...
sorki za capslock
I koniecznie kup sobie ta torebke bo ci jaka s swoja wysle:-)

Lece na film, bo musze P relacje zdac, hihi

reklama
Do góry