reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

tempka spadla o 0,10.. czyli to nie byla owu... ehh
no nic wezme dziiaj antybiotyk i zrobie jeszcze testa owu dzisiaj a od jutra lece na duphastonie ;-) nie wolno sie przejmowac o i tak sie z lekarzem umowilam na po duphastonie :-) i tyle przyjemnych bobosexow przed nami :-)

a witajcie wtorkowo !!!! :-) i milego dzionka ja na szczescie dzisiaj pracuje tylko do 16,15 jupiii !! :-)

reklama
Cześć kochane....
miałam z Wami pisać,a pisać...ale na razie muszę sobie wszystko tu uporządkować...i sie troche znowu wdrożyć.....

ale przesyłam na razie ogromiaste buziaczki...i dziekuje Wam bardzo za trzymanie za mnie kciuków.....
dam radę.....:tak:

Witam Was kochane we wtorkowy zapracowany poranek

missiissi :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: chyba mało kumata jestem :oo:

Aga34 tak Aguś pięknie to wszystko opisywać troszkę gorzej wykonać. ;-):tak:
Bo większość społeczeństwa nie planuje tylko wpada.. a druga cześć uwaza się jak mama, ciocia, siostra, koleżanka nie robiła takich badań i ma zdrowe dziecko to i ona nie musi.. Niestety pięknie by było wiedziec o tym przed planowaniem. Ja powiem sama po sobie- planowałam a jakoś badania robiłam ale tylko podstawowe. A lekarz który by się zainteresował "wywiadem" rodzinnym o schorzeniach to tylko moim zdaniem w TV w zielonej górze (czy jakoś tam "Na dobre i na złe)

Edytko Kochana a ja na własnej skórze przekonałam się że takie badania nie uchronią przed stratą maluszka.
Ja te i inne badania - jak już wcześniej pisałam-wykonałam przed próbą In Vitro.Pamiętam jak lekarz wręczył mi kartkę z badaniami jakie mam wykonać -to była cała strona formatu A4 , zrobiłam wszystkie , wyniki wyszły bardzo dobre a jednak w marcu straciłam maleństwo. Dlatego teraz po poronieniu gdy pytałam lekarza o bardziej szczegółowe badania niż tylko te które miałam wykonane po zabiegu w szpitalu , to lekarz mi powiedział że jesli mam za dużo pieniędzy to on mi je zleci i mogę sobie zrobić badania na 1000 bakterii a 1001 może zaszkodzić. Więc pokornie czekałam na zielone światełko.
Muszę Wam się jeszcze przyznać po pierwszej @ gdy wyszłam od gina to zgubiłam receptę na antybiotyki i nie zażywałam po zabiegu żadnych leków z własnej głupoty:zawstydzona/y:

Lilijanna - powiem szczerze że nie pytałam ginaczeu kazałmi braćtetabletki co drugi dzień

Karolcia - dziś kolejny dzień w pracy, trzymaj się kochana

Ostatnia edycja:
i znow mam śłuz plodny taaaaki ciagnący sie :confused2: moze ja mam jedna godzine zycia plodna a drugą już nie :-D i ta tempka tez dlatego mi tak skacze :-D
zrobie jeszcze testa jak wroce do domku :tak: jaja jak nie wiem a to juz 38 dc :sorry::eek: uwielbiam ta minke :-)

ok doczytałam do końca i odpisuję po doczytaniu :-p

missiiss1301 – to zacznij kobieto w swój organizm wierzyć :wściekła/y:

ola** - kochana będzie dobrze, trzymam kciuki ;-)

slodziutka_e – bo to nie trzeba kumać, to trzeba wypróbować :-D

daaa – no to trzeba Ci order przyznać, od piątku to wszystko nadrobić :szok:

GosiaLew – a to paskuda :confused2:, no, ale na dzień kobiet niespodziankę zrobicie nam, co? ;-)
ilonka26 – bo Ilona jak odpiszę Wam, to już nie mam siły na siebie :-D

A u mnie? ;-) U mnie ostatnio jakoś siakoś, od paru dni około godziny 18-19 idę pod prysznic, potem na chwilę się kładę, żeby się rozgrzać i zaraz mam wstać, ale to zaraz nie następuje :zawstydzona/y:. Zasypiam i budzę się około 1:30 w nocy wyspana bądź nie, bo to też różnie. W domu nie porobione, wczoraj A. o 1 w nocy mył naczynia, bo się uzbierały. Chyba jest zły na mnie :-( Pranie nie poprasowane, w pokoju pełno moich rzeczy porozkładanych, bo coś tam w niedzielę próbowałam sprzątać, ale nie do końca mi wyszło, królik nie wypuszczony z klatki od dwóch dni, więc też szaleje. Nie wiem co się dzieje? :no: W pracy też mi się nic nie chce, choć zmuszam się, bo wtedy czas szybciej płynie. Zlot nam odwołali, bo tor zasypało, a koszty odśnieżenia za duże. Brzuch mnie wieczorami pobolewa, tak jakbym za dużo siedziała i uciskała go.

Są też plusy, ustąpiły mdłości dzięki Agatce, bo zakupiłam patent coca-colę i faktycznie pomaga. Dzidzia na pewno rośnie, bo nie może być inaczej. Czasem coś mnie zakłuje, ale dla mnie to też na plus :zawstydzona/y: Kupiłam witaminy, ale mam dylemat, który próbuję na wieściach rozwiązać, a nuż się uda.
Póki co to tyle :-D Trochę pomarudziłam, ale co tam, najwyżej ten rozdział ominiecie.

karolcia81 – a dlaczego nie miałabyś dać rady? Przecież jesteś BB-Mamą nie? Jakby Cię siły opuszczały, napisz, podeślemy garść albo dwie.
Aga34 – a jak Twoje humory czy hormony jak tam kto woli?
missiiss1301 – chyba zacznę stosować metodę czytania co drugiego Twojego posta, bo jakoś tak są radośniejsze

No to teraz jestem super na bieżąco, a jeszcze takie pytanka:
1) She jak tam Twoje bóle głowy?
2) czy mi się dobrze kojarzy, że Kasia w czwartek odbiera wyniki? Bo jakoś mi po głowie też wtorek chodzi.

3) Lucy - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, dobrze pamiętam nie?

Czarna ja probowalam patent Missiiss z holsami:) moj M mowil,ze zimno ale ciekawie:p V Jolka... hmm robienie dobrze swojemu M z holsikiem w ustach

A nie klei sie co nieco?
:eek::eek::eek::eek::eek::-D

V_jolka aaaa zapomniałam wcześniej napisać. Ja prawie 10 lat handlowałam ciuszkami dziecinnymi. Handel kwitł ale w połowie tamtego roku zamknęłam sklep..
Życze powodzenia w działalności..
A czemu nie myślisz od 0-12 lat?I skąd będziesz brać towar?

Witaj!
Czemu nie dla takich małych?
Bo to jest mała miejscowość i na razie ten wyższy przedział wiekowy
wydaje mi się bardziej "schodzący"
Ale z czasem będzie się zmieniał...
Towar...
cóż..
Myślałam nad Tuszynem i Maximussem
choć i w Łodzi znalazłam kilka firm produkujących ubrania
no i zamierzam z nimi wejść we współprace

slodziutka holsy sa the best sprobujcie :tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jurto spróbuje...
sie okaże...
:-D:-D:-D:-D:-D

V_Jolka dobrze, ze wróciłaś, twoje posty zawsze jakoś mi dają pocieszenie mimo wszystko :)

Strasznie mnie to cieszy
:tak::tak::tak::tak:

i znow mam śłuz plodny taaaaki ciagnący sie :confused2: moze ja mam jedna godzine zycia plodna a drugą już nie :-D i ta tempka tez dlatego mi tak skacze :-D
zrobie jeszcze testa jak wroce do domku :tak: jaja jak nie wiem a to juz 38 dc :sorry::eek: uwielbiam ta minke :-)

Fariatka!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam!
Bez zmian ...do d...y:-(
chyba w podobną fazę wysypu hormonów wrogości wstąpiłam ;-), bo od paru dni tylko kombinuję do czego można by się przyczepić (delikatnie mówiąc ;-)) :eek:

jakoś dzisiaj jestem w szoku jeśli chodzi o mój brzuszek, albo wziął i urósł i tym mnie zaskoczył, albo po prostu w tej bluzce ciążowej wyglądam na słonia - tak czy inaczej czuję się nieswojo, jakoś tak słoniowato :sorry:

wczoraj stwierdziłam, że plusem ciąży jest to, że zaczęłam się regularnie balsamować, wiadomo, że jak się mają pojawić rosępy to i tak się pojawią, no ale na pewno lepsze nawilżenie skóry nie zaszkodzi ;-)

a z tematów nieciążowych to wczoraj się zszokowałam, jak zobaczyłam rozliczenie wody, z którego wyszło, że czeka nas dopłata 500 zł, ale chyba ktoś się rąbnął w obliczeniach, już to zgłosiłam i czekam na pomyślne rozstrzygnięcie, bo taki ekstra wydatek nie uśmiecha mi się

miłego dnia,
pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :-)

Do góry