reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam

Bylam rano a tu do tej pory dwie strony do czytania ale nadrobiłam dalam radę:-)

Anabuba dzień plastyczny dla dziecka to najlepsze co może byc pewnie jakiego bałwanka przyniesie?????

Kerna będzie wszystko dobrze.........

Anakonda nagroda sie naezy i to jak najbardziej było dziecko dzielne:-)

Dorotko nie martw sie na zapas bo za 10 lat to medycyna stworzy cuda cudenka pomyś ile rzeczy medycyna nie mogła zrobic 10lat tem do tyłu a teraz prawie wszystko jest możliwe wiec napewno i ty może bedziesz mogła doczekac sie wnuczków:tak::tak:

Malinka doczytałam zrobie kilka fotek firanek moich które teraz mam powieszone :-D:-D:-D

As ale wam dobrze następna mama która wyleguje sie w wannie .........a ja nie mam wanny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wiktoria no było co chwalic bo po fotkach to warunki w kuchni sterylne panowały:happy::happy::happy::happy:

Medeuska ja tez chce spa w domu miec ale nie mam wanny:baffled: a pomysł z kuchnia w połaczeniu z salonem bardzo fajny efekt ja chce tak zrobic u siebie w domu , a pierogi ze szpinakiem aleś wymysliła:eek::eek::eek: mam nadzieję ze dobre były:rofl2::rofl2:

Joanna gdzie ty ten bałagan widzisz bo ja nie mam pojęcia ,ładne mebelki masz odobaja mi sie szczególnie komoda:-):-):-)

Beata masz racje nie ma to jak na swoim popiera , ale ty walisz kawałami:-D:-D:-D:-D:-Daz sie popłakałam ze smiechu:-D:-D:-D

Dowikla zdrówka zycze nie dajcie sie zarazkom;-);-);-)

Natalineczko z toba to sie przywitam bo nie miałam chyba przyjemnosci z toba jeszcze no i równiez gratuluje fasolki witaj w klubie:-D:-D:-D

Malinka ty mi lepiej nie przypominaj. :szok::szok::szok:
Wybrała sobie trzy figurki littlest pet shop za 35zł - toż to rozbój w biały dzień bo za takie badziewie to ja bym 10zł nie dała, ale skoro obiecałam Mai że kupię jej to co sama sobie wybierze a reklama swoje robi to z płaczem musiałam potem płacić
Wiem od dziewczyn z casto że ich córki maja szał na te pet shopy:tak:i chyba Paulinka Anabubki też:sorry:a ja nawet nie wiem jak to wygląda i moja Julina nigdy nic o nich nie mówiła więc chyba nawet tego nie zna:eek:ona wogóle lalek barbi tez jakos nie lubi:no:ona bawi się baby born tą co dostała od As i wózkiem od mikołaja a najbardziej lubi puzle i zabawy plastyczne:tak:nożyczki klej kolorowanki farny kredki plastelina o tego jej nigdy dość:-D
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A&E WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WCZORAJSZYCH URODZIN ZDRÓWKA SZCZĘŚCIA MARZEŃ SPEŁNIONYCH I WSZYSTKIEGO O CZYM TYLKO ŚNISZ:tak::tak::tak::tak:
MALINKA Z FAMILIĄ

ja nie mam za bardzosie czym pochwalic ale kilka zdjec mam :eek:
1,2 ,3 kuchnia kuchnia pokój dzienny ,5 6 pokój Wojtka 7,8,9 pokój dziewczyn i ostatnie przedpokój
to jest balagan bałagan jak sie patrzy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kochana wiele osób marzy o takim mieszkanku.
Jak na takie warunki jakie tam macie to jest naprawdę bardzo schludnie i czysto.:tak::-):-)
Ja kiedyś mieszkałam z 2 braćmi i rodzicami w pokoju 16 m ,który służył za pokój,kuchnię,łazienkę,sypialnię i też trzeba było jakoś żyć.
To jednak inne czasy były.

Przeczytałam tylko początek i koniec,bo czasu brak:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
W odniesieniu do pet shopów ,to Kubuś ma na nich prowadzoną terapię behawioralną.
Kupujemy tego krocie w tej chwili :sorry::sorry:
Malinka pet shopy wyglądają tak:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
spadam,bo robota goni:baffled:

Nadrobiłam was :-):-):-)

rano wpadłam na zabiegi pózniej do auchan na zakupy i przy okazji odwiedziłam szwagierke bo wyszła ze szpitala wkońcu po trzech tygodniach:tak::tak::tak:
Pózniej pojechałam na myjnie bo juz koloru własnego auta nie widziałam no i zapłaciłam 22zł no i co ......... dojechałam do domu i wcale nie idac ze był na myjni masakra:szok::szok::szok:
Odebrałam dzieci z przedszkola bo miałam po drodze no i oczywiscie zapomnialm chleb kupic no i wio spowrotem do sklepu hehehe

Maksiu chwile bawił sie na śniegu własnie wrócił i mówi ze zmarzl troszke heheh

A ja jak zwykle mysle co zjeść , mam rurki z bita smietana może kto chętny :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ide zrobie fotki firanek w moim wykonaniu :-):-):-)

Iwcik to czekam na fotki firanek:tak::tak::tak::tak:
rurki z kremem jami ale diecę się może za 20-30 kg się skuszę:-D:-D:-D:-D
As a w jaki sposób wykorzystujecie te figurki w terapi?????
swoją drogą bez obrazy ale paskudne to to:eek:

Witam! Ja przelotem.Byłam dzisiaj u notariusza i pół dnia zeszło no i kasa też zeszła z portfela. My dopiero obiad będziemy jesc:zawstydzona/y::szok:
Mamita kartacze to nic innego jak podłużne pyzy :-D mój mąz mówi na nie cygara :-D:-D:-D

Mięsne kartacze - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Obiady - Mięsne kartacze
:-D:-D
Dien dobry- dzis maks nas obudzil 6.30:szok: pól godziny dłuej moglismy pospac;-)

w nocy mi spadła nakładka z trójki:-D
Generalnie źle nie wygląda ale boli, bo teraz blisko jest nerw i jest baaaaaaaaaaardzo nadwrażliwy- M pojechal do Świerklan, czekam az przyjedziei bede musiala isc do dentystki żeby mi załozyla na nowo bo przegryzłam w nocy:-D:-D:-D:-D:-D

czemu podwójne?

ja te4z robi kartacze- ale inaczej troszke:tak:

czasem robie z normalnego ciasta na kluski śląskie a czasem ciemne:tak: ale ja woke z normalnym- mniam uwielbiam je:-) dawno nie robiłam- bede musiala zrobć:tak:

ja najbardziej lubie zcebulka- ale moja babcia tez robiła z normalnym sosem:tak::tak::tak:
Musimy podwójnie zapłacić oc bo wcześniej auto było na brata ale jak A. miał stłuczkę to oc przepisaliśmy na siebie i zmieniliśmy ubezpieczalnię. Zapłaciliśmy oc a teraz po 2 m-cach poprzednia ubezpieczalnia przysłała ponaglenie o druga ratę pomimo iż tam wycofaliśmy. Powiedzieli że jak była stłuczka to druga rata im się należy bo poniesli koszty przez stłuczkę A.:wściekła/y:

elloo

A ja wkur*** mialam termin na 10:30 do dentysty.Moj dzwoni do mnie 10:15 ze jednak nie da rady dojechac :wściekła/y::wściekła/y:Jak by zadzwonil wczesniej to by sobie Laure ubrala i zawiozla bym ja do Agnieszki:wściekła/y::wściekła/y:A tak dupa zimna.Matka ubrana i wyszykowana a tatus dzwoni ze nie przyjedzie:wściekła/y::wściekła/y:
Niech mnie ktos zastrzeli:wściekła/y:
Laura je sniadanko, ja powiesilam pranie a ze ubrana jestem to czekam az Lali zje i ide na miasto
Nie ma to jak od rana nerw:wściekła/y: To mężuś ma przechlapane:sorry:

Dopiero przeczytałam że teraz Tłusty Czawartek:szok: Znowu trza będzie pączki jeść:-D:rofl2::-D:rofl2:

Iwcik to czekam na fotki firanek:tak::tak::tak::tak:
rurki z kremem jami ale diecę się może za 20-30 kg się skuszę:-D:-D:-D:-D
As a w jaki sposób wykorzystujecie te figurki w terapi?????
swoją drogą bez obrazy ale paskudne to to:eek:
No jakąś swoją urodę to to ma,skoro dzieci się tym bawią.
Kubuś poznaje świat przez scenki.
Młody kocha zwierzątka i jest zakochany w tych pet shopach.On się z nimi utożsamia jakby to byli jego kumple.Dzieci autystyczne przywiązują się do rzeczy martwych a nie do ludzi :-:)-(
Dlatego kupujemy mu różne zestawy i terapeutka przynosi też swoje a ma tego ,że ho ho( chyba wszystkie,które się na rynku pokazały)
Mając masę tych zwierzątek można zaaranżować różne scenki,które moga się przydarzyć w rzeczywistości np:
pobyt w sklepie czy przyjęcie urodzinowe.
Dziecko w ten sposób zapamiętuje przeżyte historie i w przyszłości umie odwzorować prawidłowe zachowanie.
Warunek w przypadku Kuby kazdą scenkę trzeba powtarzać kilkadziesiąt razy oczywiście co jakiś czas.

Natalineczka ,gratulacje,nie zauważyłam wcześniej suwaczka:tak:

Beata no fakt ,ale to jest Twoja mama czy babcia ,bo w końcu nie wiem z kim mieszkacie.
Nawet jeśli pogada to w końcu zrozumie ,młodzi powinni mieszkać na swoim ,a skoro sie tak u niej w dioomu nie czujecie ,to nic dziwnego,przecież nie chcecie sie na drugi koniec świata wyprowadzić.
To moja mama, no w końcu zrozumie ale to potrwa wiadomo :sorry:
Dowiklus oj dba o to bym nie zapomniała żem ja multi mama i nadrabia za Julkę i Adama:eek::eek::eek::eek:
kochana szczypiory nie są głodne:szok::szok::szok::szok:toż to jakiś cud:-D:-D:-D:-D
kochane teraz w czwartek jest dzień pączkwy:eek::eek:tzn tłusty czwartek:sorry:bo ja się pogubiłam czy to teraz czy za tydzień:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
To teraz tłusty czwartek i znowu pączki z ziemniaków będą mniam mniam :-D
Z godzinę chyba odpisywałam :-D:-D:-D:szok::szok::szok:
No ale w międzyczasie Piotruś się przebudził i musiałam go po pleckach podrapać, żeby dalej zasnął. :tak:

Piotrunio czuje się lepiej - jest zdecydowanie weselszy i więcej je niż wczoraj, chociaż cały czas na paracetamolu, bo temperatura się podnosi co jakiś czas. Jednak wydaje mi się, że na gorączce się skończy i interwencja lekarska będzie zbędna. :tak: Prawdę mówiąc to wcale nie mam ochoty na wyjście gdziekolwiek z domu :eek:

Ulepiłam dziś wreszcie te pierogi z serem co to za mną już od dawna chodziły i zjadłam ich od razu 12 :szok::szok::szok::szok: No cóż... Nie mam wyrzutów sumienia, bo to moje ostatnie podrygi :-p:-p:-p Za niedługo trzeba będzie udać się na dietkę, żeby mnie w lato na plaży ludzie z Green Peace nie chcieli do morza wrzucać :-p:-p:-p;-);-);-)
pieeerogiii.... ale mi Kochana ochoty narobiłaś :-p a z tym green peace to dowaliłaś :-D
Wiem od dziewczyn z casto że ich córki maja szał na te pet shopy:tak:i chyba Paulinka Anabubki też:sorry:a ja nawet nie wiem jak to wygląda i moja Julina nigdy nic o nich nie mówiła więc chyba nawet tego nie zna:eek:ona wogóle lalek barbi tez jakos nie lubi:no:ona bawi się baby born tą co dostała od As i wózkiem od mikołaja a najbardziej lubi puzle i zabawy plastyczne:tak:nożyczki klej kolorowanki farny kredki plastelina o tego jej nigdy dość:-D
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A&E WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WCZORAJSZYCH URODZIN ZDRÓWKA SZCZĘŚCIA MARZEŃ SPEŁNIONYCH I WSZYSTKIEGO O CZYM TYLKO ŚNISZ:tak::tak::tak::tak:
MALINKA Z FAMILIĄ
Przynajmniej wiesz czym ją zająć jakby co :-D:tak:
I ja się dołączam do życzeń spóźnione ale szczere :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

reklama
Ja tylko na chwilkę, Kuba szaleje w szafie i właśnie płacze :sorry: i coś jeszcze miałam napisać i nie pamiętam ;-) to może potem zajrzę :-)

Do góry